salam semua..nak tanya pasal FOREX TRADER

alongkhairul

freshman
Joined
Jun 8, 2012
Messages
43
Points
6
untung ke maen forex ni??? setahu saya ada 6 jenis matawang dalam forex dan pelbagai teknik....sekarang ni adakah forex masih boleh dipercayai dan ada x sapa2 dari malaysia dah jadi jutawan dengan forex???? hehe...saja bertanya...saya budak baru belajo...
 

joe123456

freshman
Joined
Dec 25, 2009
Messages
15
Points
1
benda ni ada risk..tp kalau kena teknik mmg untung..da ramai yg berjaya, rmai gak yg tersungkur macam aku..haha
 

rgcx4u

freshman
Joined
Jun 17, 2012
Messages
12
Points
0
betol2..forex memang kebanyakaan x ikut sistem islam..ada swap la..margin call tu yg sakit..abis modal kalau x reti tradinh
 

xtrm_cdr

freshman
Joined
Jul 21, 2006
Messages
124
Points
16
Age
33
So mod boleh buang thread ni. Jangan bertolong-tolongan dalam perkara haram
 

DonForex

freshman
Joined
Jun 19, 2012
Messages
15
Points
0
Forex tak haram..tapi bergantung pada cara trader membuat investment...kenapa forex itu haram di Malaysia gara2 skandal forex yang berlaku pada tahun 1992--> search je kat google skandal forex malaysia 1992, renung2kan lah ye..:D, ...tapi kalau melabur secara berhemah dan tak memberi kesan pada diri dan juga org lain, bagi saya forex tu tidak haram..
 
Last edited:

MohamadFarid

freshman
Joined
May 14, 2012
Messages
64
Points
0
Apa kata guna duit yang nak dilabur tu,guna untuk buat website/blog yang tak banyak sangat risk and kita ada full control atas untung rugi. Kalau kita kerja keras,utung lagi banyak. Tapi dengan forex ni,untung rugi bergantung kepada nasib dan orang lain. Ada 2 sebab saya tak join forex

-banyak sangat risk
-hukumnya saya tak pasti

kalau hukum tak pasti jangan harap nak masuk. hahaha,ni cuma nasihat tapi keputusan di tangan anda. eceeeh. Good luck bro.
 

QieShita

freshman
Joined
Feb 5, 2012
Messages
13
Points
1
kalo betul2 nak try forex cuba google islamic forex... insyaAllah xda unsur2 syubhah ;)
 

QieShita

freshman
Joined
Feb 5, 2012
Messages
13
Points
1
high risk or low risk...yg plg baek buat beginner , yg dummy sgt pasal forex, kalo nak mula guna dlu modal rendah...pastikan diri dah ada ilmu baru start trading.. sstgh company ada sedia demo account utk beginner.so kalo ko rasa da betul2 yakin baru main forex. dan bg yg rasa x konfiden jgk tp still gak nak try forex,korang boleh join prelaunchX, dia nie company under forex gak..diorang bg modal free $100 utk sapa2 yg join company dorang.but promotion nie cuma smpi 27 ogos nie,lepas dr tarikh tue sapa2 yg nak join kena bayar $100.bagus rebut peluang nie. nie link dia - prelaunchx.com/x/masyita89 ATAU prelaunchx.com/x/qieshita . mmg best arr company nie,mana2 kawan yg join under kita,kita akan dpt bonus..best kan. so dah tak perlu risau lagi pasal risk pasnie sbb kau TAK KUAR MODAL pn ;)
 

RelaxAndSmile

freshman
Joined
Jul 10, 2012
Messages
42
Points
0
halal ke haram aku tak nak komen atau berdebat,
aku mengaku aku tak tahu apa apa,so baik diam,tu tanya ustaz,

bagi pendapat aku:
pasal forex kau kena belajar dalam dalam,
beli la ebook ke,dalam BM,jangan BI,pahamkan asas asas,
lama lama boleh berjaya :)
 
Top