Salam perkenalan dari owner baru wangcyber

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
524
Points
28
hai boss.. aku reg 2009, tahun ni baru nak jejak2 dalam ni... sekali ada owner baru, system baru.. apapun harap WC kekal mantop!
Hai...slmt kembali ke WC..Insyallah..sama2 kite memeriahkan WC +Terbaik+
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
524
Points
28

razizainon

Newbie
Joined
Oct 28, 2008
Messages
135
Points
18
Assalamualaikum bos baru, Moga sukses WC senantiasa menempuh cabaran 2016. Kami doakan yang terhebat dalam 2016 ini.
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
524
Points
28
Assalamualaikum bos baru, Moga sukses WC senantiasa menempuh cabaran 2016. Kami doakan yang terhebat dalam 2016 ini.
wasalam..terima kasih +Terbaik+
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
524
Points
28

IsmailPadil

Senior
Joined
Nov 27, 2010
Messages
271
Points
18
Assalamualaikum boss..lama x jenguk WC..rupanya dah bertukar wajah dan dah tukar owner rupanya.

SALAM PERKENALAN.

Hm..saya ada nak komen sikit:

1 - Saya dulu PREMIUM member bro..mana perginya keahlian PREMIUM tu..? hu3.

2- Rating pun xda ni..seingat saya rating saya dulu lbih 20..dlm 24-28 x silap..itu pun hilang.

3- Platform baru ni nampak TERLALU BRIGHTNESS lah bro..cuba kasi gelap ckit.

4- Tulisan pun mcm kabur ni..cuba kasi tulisan tu gelap ckit..kalau platform dah terang,tulisan dia contra ckit lah..saya rasa BAR yang warna kelabu gelap kat atas ni kalau bro letak warna HIJAU atau MERAH..totally impressed ckit apearance forum ni.

5- Kolum2 atau segmen2 pun nampak macam berterabur ckit lah bro..rasanya yg itu boleh d improve lagi..buat macam stye WARRIORFORUM atau

ni utk penambah baikkan:


6- Flat design x sure dpt x d aplikasi dlm forum..tp klu dpt..mmg berubah wajah WC ni.

7- Cuba gabungkan FACEBOOK dgn FORUM ni..maksud saya,user boleh guna FACEBOOK utk komen d forum ni..macam style komen wordpress blog..x sure lah,,forum dpt ker x buat macam tu.

8- Wangcyber ada page ker? ada kan? tp seingat saya lah,.mcm xda sangat pun saya baca perkongsian dari wangcyber kat page? maksud saya keaktifan utk SHARE CONTENT dan TIPS2 tu..yg ada share content blog WC..tp content blog ni mmg terbaek..saya selalu jgak baca content dr blog wc ni..seolah2nya WC dah downgrade dari FORUM ke blog..hu3. Try mix kan content terbaek ni antara blog wc dgn forum wc.

9- Apa yg saya komen ni adalah pandangan peribadi sebab saya bermula dengan WC..sentimental value jgak WC ni sbenarnya. Tp tu lah..zaman forum ni mmg macam ni..even Warriorforum pun kalah dgn platform FB n JVZOO.hu3
Jadi,no hard feeling bro.

Semoga WC kembali jadi forum yg hebat d bawah pengurusan yang baru!

Sekian,terima kasih.
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
524
Points
28
Wasalam..


1 - Saya dulu PREMIUM member bro..mana perginya keahlian PREMIUM tu..? hu3.

Boleh tengok kat link nie : Apa beza wc dulu dan sekarang dari segi 'rank' ? | WangCyber

2- Rating pun xda ni..seingat saya rating saya dulu lbih 20..dlm 24-28 x silap..itu pun hilang.

Saya dah reset semua user..tetapi andai kata post anda berkualiti dan active..rating tu akan kembali dengan cepatnya bergantung pada respond user.

3- Platform baru ni nampak TERLALU BRIGHTNESS lah bro..cuba kasi gelap ckit.

Akan dipertimbangkan

4- Tulisan pun mcm kabur ni..cuba kasi tulisan tu gelap ckit..kalau platform dah terang,tulisan dia contra ckit lah..saya rasa BAR yang warna kelabu gelap kat atas ni kalau bro letak warna HIJAU atau MERAH..totally impressed ckit apearance forum ni.

Akan dipertimbangkan

5- Kolum2 atau segmen2 pun nampak macam berterabur ckit lah bro..rasanya yg itu boleh d improve lagi..buat macam stye WARRIORFORUM atau

ni utk penambah baikkan:

Akan dipertimbangkan


6- Flat design x sure dpt x d aplikasi dlm forum..tp klu dpt..mmg berubah wajah WC ni.

Akan dipertimbangkan

7- Cuba gabungkan FACEBOOK dgn FORUM ni..maksud saya,user boleh guna FACEBOOK utk komen d forum ni..macam style komen wordpress blog..x sure lah,,forum dpt ker x buat macam tu.

user boleh login guna facebook n comment mcm biasa

8- Wangcyber ada page ker? ada kan? tp seingat saya lah,.mcm xda sangat pun saya baca perkongsian dari wangcyber kat page? maksud saya keaktifan utk SHARE CONTENT dan TIPS2 tu..yg ada share content blog WC..tp content blog ni mmg terbaek..saya selalu jgak baca content dr blog wc ni..seolah2nya WC dah downgrade dari FORUM ke blog..hu3. Try mix kan content terbaek ni antara blog wc dgn forum wc.

Ada tp sy x letak..suma tips dan artikel terkini hanya ade di forum wangcyber sahaja.


9- Apa yg saya komen ni adalah pandangan peribadi sebab saya bermula dengan WC..sentimental value jgak WC ni sbenarnya. Tp tu lah..zaman forum ni mmg macam ni..even Warriorforum pun kalah dgn platform FB n JVZOO.hu3
Jadi,no hard feeling bro.

Semoga WC kembali jadi forum yg hebat d bawah pengurusan yang baru!

Sekian,terima kasih.

Terima Kasih Bro
 

IsmailPadil

Senior
Joined
Nov 27, 2010
Messages
271
Points
18
Wasalam..


1 - Saya dulu PREMIUM member bro..mana perginya keahlian PREMIUM tu..? hu3.

Boleh tengok kat link nie : Apa beza wc dulu dan sekarang dari segi 'rank' ? | WangCyber

2- Rating pun xda ni..seingat saya rating saya dulu lbih 20..dlm 24-28 x silap..itu pun hilang.

Saya dah reset semua user..tetapi andai kata post anda berkualiti dan active..rating tu akan kembali dengan cepatnya bergantung pada respond user.

3- Platform baru ni nampak TERLALU BRIGHTNESS lah bro..cuba kasi gelap ckit.

Akan dipertimbangkan

4- Tulisan pun mcm kabur ni..cuba kasi tulisan tu gelap ckit..kalau platform dah terang,tulisan dia contra ckit lah..saya rasa BAR yang warna kelabu gelap kat atas ni kalau bro letak warna HIJAU atau MERAH..totally impressed ckit apearance forum ni.

Akan dipertimbangkan

5- Kolum2 atau segmen2 pun nampak macam berterabur ckit lah bro..rasanya yg itu boleh d improve lagi..buat macam stye WARRIORFORUM atau

ni utk penambah baikkan:

Akan dipertimbangkan


6- Flat design x sure dpt x d aplikasi dlm forum..tp klu dpt..mmg berubah wajah WC ni.

Akan dipertimbangkan

7- Cuba gabungkan FACEBOOK dgn FORUM ni..maksud saya,user boleh guna FACEBOOK utk komen d forum ni..macam style komen wordpress blog..x sure lah,,forum dpt ker x buat macam tu.

user boleh login guna facebook n comment mcm biasa

8- Wangcyber ada page ker? ada kan? tp seingat saya lah,.mcm xda sangat pun saya baca perkongsian dari wangcyber kat page? maksud saya keaktifan utk SHARE CONTENT dan TIPS2 tu..yg ada share content blog WC..tp content blog ni mmg terbaek..saya selalu jgak baca content dr blog wc ni..seolah2nya WC dah downgrade dari FORUM ke blog..hu3. Try mix kan content terbaek ni antara blog wc dgn forum wc.

Ada tp sy x letak..suma tips dan artikel terkini hanya ade di forum wangcyber sahaja.


9- Apa yg saya komen ni adalah pandangan peribadi sebab saya bermula dengan WC..sentimental value jgak WC ni sbenarnya. Tp tu lah..zaman forum ni mmg macam ni..even Warriorforum pun kalah dgn platform FB n JVZOO.hu3
Jadi,no hard feeling bro.

Semoga WC kembali jadi forum yg hebat d bawah pengurusan yang baru!

Sekian,terima kasih.

Terima Kasih Bro

Welcome bro! Keep up a good work!
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
524
Points
28
Top