Salam perkenalan buat sahabat2 diWC

nizamyob

freshman
Joined
Dec 22, 2011
Messages
4
Points
0
Age
43
Assalamualaikum wbt..
Saya nizam dr kuantan, berminat dgn biz ebay.. dah beli VLD, tuan noorizam shah and bonus video, tuan najib assadok tp masih lagi xder idea brg utk dijual diebay.. nak mintk tolong sahabat2 membantu or ada sahabat2 biz ebay diarea kntn yg boleh tunjukkan sambil minum2 air.. jzklh
 

Faily Noor

freshman
Joined
Mar 10, 2011
Messages
51
Points
0
Assalamualaikum wbt..
Saya nizam dr kuantan, berminat dgn biz ebay.. dah beli VLD, tuan noorizam shah and bonus video, tuan najib assadok tp masih lagi xder idea brg utk dijual diebay.. nak mintk tolong sahabat2 membantu or ada sahabat2 biz ebay diarea kntn yg boleh tunjukkan sambil minum2 air.. jzklh
Wslm,

Sekadar pandangan sy sebagai insan yg masih baru juga dalam berebay ini...:)..

Sebenarnya jika Tuan telah memiliki VLD dari Tuan Noorizamshah,sy rasakan produk tersebut adalah cukup lengkap bagi persiapan menjalankan perniagaan di ebay...(Ini kerana sy juga adalah yg terawal memiliki produk tersebut dari Tuan Noorizamshah sendiri..:D..).

Cuma di sini sy mahu tekankan kepada pihak Tuan..untuk melakukan perniagaan di ebay,janganlah pihak Tuan hanya memandang perniagaan ebay ini hanya berdasarkan pemilihan produk yg HOT sahaja...:)..Ini kerana,jika Tuan hanya memandang perniagaan ebay hanya dari 1 sudut iaitu produk HOT= $$$$$ = Cepat kaya...ini akan membuatkan diri Tuan berasakan nanti terkeliru dan hilang arah macam mana mahu bermula untuk berniaga di ebay pada peringkat awal...;)..

So sy nasihatkan di sini,sebagai insan yg masih baru juga dalam berebay...Sy harap pihak Tuan kena PUSINGkan fikiran sedikit untuk memulakan perniagaan ebay ini..

Jangan kita hanya pandang pada 1 aspek sahaja utk menentukan kejayaan dalam berebay,tips nya mudah...

Untuk mencari Idea menjual produk di ebay,Tuan kena lihat keadaan disekeliling/persekitaran pihak Tuan dahulu..apakah barangan yg ada ditempat Tuan itu...:)..Jika masih keliru..Tuan boleh jalan2 kemana-mana pasar malam,pasar pagi,pekan dan bandar berhampiran bagi melihat barangan apa yg paling sesuai bagi di dagangkan ke dalam portal ebay,yg pasti...utk permulaan berebay sy nasihatkan Tuan pilihlah satu2 jenis barangan itu yg ringan,tidak mudah [email protected],senang dibungkus dan paling penting jimat kos post nya.

Dan untuk dari segi tips mudah research bagi org2 baru untuk memulakan perniagaan di ebay..untuk tidak mahu pening kepala..Tuan boleh memilih mana2 laman portal ebay yg Tuan rasa berminat untuk berniaga nanti...Tuan hanya perlu lihat pada main page setiap portal ebay tersebut...apakah barangan yg dalam kateogori HOT deal,HOT selling or etc nya....:)..Disitu pihak Tuan boleh jadikan Idea bagi memulakan perniagaan ebay Tuan..:)..


Semoga sedikit perkongsian ini dapat memberikan sumber inspirasi kepada pihak Tuan...Insya-Allah..



Insan Boobie,

FailyNoor
 

fid

Senior
Joined
Mar 18, 2008
Messages
882
Points
18
Age
34
Selamat datang nizamyob..ramai otai2 ebay di sini...anda di tempat yang betul :)

Sudi2 la kongsi ilmu dgn kite2 semua ye
 

maillebai

freshman
Joined
May 5, 2009
Messages
449
Points
0
Wslm,

Sekadar pandangan sy sebagai insan yg masih baru juga dalam berebay ini...:)..

Sebenarnya jika Tuan telah memiliki VLD dari Tuan Noorizamshah,sy rasakan produk tersebut adalah cukup lengkap bagi persiapan menjalankan perniagaan di ebay...(Ini kerana sy juga adalah yg terawal memiliki produk tersebut dari Tuan Noorizamshah sendiri..:D..).

Cuma di sini sy mahu tekankan kepada pihak Tuan..untuk melakukan perniagaan di ebay,janganlah pihak Tuan hanya memandang perniagaan ebay ini hanya berdasarkan pemilihan produk yg HOT sahaja...:)..Ini kerana,jika Tuan hanya memandang perniagaan ebay hanya dari 1 sudut iaitu produk HOT= $$$$$ = Cepat kaya...ini akan membuatkan diri Tuan berasakan nanti terkeliru dan hilang arah macam mana mahu bermula untuk berniaga di ebay pada peringkat awal...;)..

So sy nasihatkan di sini,sebagai insan yg masih baru juga dalam berebay...Sy harap pihak Tuan kena PUSINGkan fikiran sedikit untuk memulakan perniagaan ebay ini..

Jangan kita hanya pandang pada 1 aspek sahaja utk menentukan kejayaan dalam berebay,tips nya mudah...

Untuk mencari Idea menjual produk di ebay,Tuan kena lihat keadaan disekeliling/persekitaran pihak Tuan dahulu..apakah barangan yg ada ditempat Tuan itu...:)..Jika masih keliru..Tuan boleh jalan2 kemana-mana pasar malam,pasar pagi,pekan dan bandar berhampiran bagi melihat barangan apa yg paling sesuai bagi di dagangkan ke dalam portal ebay,yg pasti...utk permulaan berebay sy nasihatkan Tuan pilihlah satu2 jenis barangan itu yg ringan,tidak mudah [email protected],senang dibungkus dan paling penting jimat kos post nya.

Dan untuk dari segi tips mudah research bagi org2 baru untuk memulakan perniagaan di ebay..untuk tidak mahu pening kepala..Tuan boleh memilih mana2 laman portal ebay yg Tuan rasa berminat untuk berniaga nanti...Tuan hanya perlu lihat pada main page setiap portal ebay tersebut...apakah barangan yg dalam kateogori HOT deal,HOT selling or etc nya....:)..Disitu pihak Tuan boleh jadikan Idea bagi memulakan perniagaan ebay Tuan..:)..


Semoga sedikit perkongsian ini dapat memberikan sumber inspirasi kepada pihak Tuan...Insya-Allah..



Insan Boobie,

FailyNoor
Perkongsian yg mantop..dan sgt2 berguna kepada mereka yg br nak memulakan biz eBay..
 
Joined
May 8, 2012
Messages
7
Points
0
Salam perkenalan dari saya juga.. saya pun berminat nak buat dropship di ebay ni, tp buat masa skrg masih buat pemerhatian & research terlebih dahulu
 

PuteriQaseh

freshman
Joined
May 13, 2012
Messages
1
Points
0
Assalammualikum... ana member baru wang cyber.. hrp2 sila beri tunjuk ajar, cara efektif nk guna website nie. :)
 

zulshah06

freshman
Joined
Dec 22, 2011
Messages
168
Points
0
salam perkenalan dr saya..masih baru berebay:D..sapa2 yg duk kt area kelantan 2 blh la jumpa2 minum air bina networking,share idea sal ebay ni..hehehe..:)
 
Last edited:
Top