salam perkenalan 1 malaysia

afzam79

freshman
Joined
Nov 12, 2009
Messages
8
Points
0
Assalamualaikum.Bagaimana kalau kita mempunyai kepakaran dalam education,cnth haccking wifi.Kita berikan pengetahuan bagaimana orang boleh menceroboh wifi kita walaupun kita mempunyai secure password.Adakah niche hacking tu menjadi kesalahan dalam menjadikan produk kita?sila tolong beri pendapat saudara.
 

reezluv

Senior
Joined
Jun 5, 2006
Messages
4,115
Points
38
adalah lebih baik jika diterangkan sesuatu yang lebih jernih sifatnya seperti

1.Bagaimana nak elakkan dari kena hack?
2.Langkah untuk secure kan wifi anda dari dihack?


berbanding

1.Bagaimana cara mudah nak hack wifi orang lain?
2.Cara mudah hack network orang dan seterusnya mencuri file di komputernya


Jika difikirkan dari segi etika, yang mana satu adalah lebih baik?

Harus diingat..matlamat tidak menghalalkan cara....:D

hanya pendapat dari saya..
 

thoha

freshman
Joined
Jan 1, 2010
Messages
743
Points
16
adalah lebih baik jika diterangkan sesuatu yang lebih jernih sifatnya seperti

1.Bagaimana nak elakkan dari kena hack?
2.Langkah untuk secure kan wifi anda dari dihack?


berbanding

1.Bagaimana cara mudah nak hack wifi orang lain?
2.Cara mudah hack network orang dan seterusnya mencuri file di komputernya


Jika difikirkan dari segi etika, yang mana satu adalah lebih baik?

Harus diingat..matlamat tidak menghalalkan cara....:D

hanya pendapat dari saya..


saya setuju dengan reezluv..
 

paktamduda

freshman
Joined
Jun 10, 2009
Messages
368
Points
16
Salam berkenalan bro..semoga kehadiran anda dapat memeriahkan lagi suasana WC yang agak suram dihujung2 bulan ini..hehe..
 

RadiAlias

freshman
Joined
Dec 26, 2009
Messages
921
Points
0
Salam perkenalan juga dari saya...untuk niche hack..saya rasa lebih baik anda buat langkah2 untuk cegah dari di hack seperti kata bro reezluv...takkanlah nak ajar orang buat benda xelok...hack wifi orng tue kan dah dikira menggunakan tanpa izin tuan punya (macam mencuri juga kan)...sedikit nasihat dr sy..hehe..

p/s : newbies here...(^,^)...
 
R

Rayson Ng

Hello,rayson sini... kepada yang baru

salamkenal1.gif


:D
 
Top