Runsing sebab kad kredit

barley

freshman
Joined
Mar 31, 2012
Messages
36
Likes
2
Points
8
Offline
#25
guna card ni shopping dekat lazada bagus gak... boleh kumpul points nanti dapat tiket free

Bagus betul airasia ni.. dia dah tahu skrg org prefer shopping guna cc.. dia bagi kita bnyak benefit pula tu. dah shopping dapat point, boleh plak redeem tiket flight.. hehe
 
Joined
Apr 19, 2017
Messages
10
Likes
0
Points
1
Age
31
Offline
#27
Guna kat partnership dia.. Semua gempak-gempak la, termasuk lazada ngan sephora. Hotel tak payah cerita, panjang list nya
ni bagi bini aku suka la,suka shopping. ingt guna untuk air asia je kedit kad nye.
 

weiyao

freshman
Joined
Jun 18, 2013
Messages
8
Likes
0
Points
1
Offline
#28
Saya pernah dgr kad kredit air asia ni... ada keluar kat star punya paper...
saya ada nampak iklan pasal kad kredit air asia ni. yang paling menarik perhatian saya dia bagi keutamaan untuk check in, boarding dengan xpress baggage. rasa bebaloi ja ada kad ni.
 
Joined
Oct 9, 2018
Messages
27
Likes
2
Points
3
Age
26
Offline
#29
Elok juga rewards macam ni... dari barang dgn cashback yg tak menarik je... flight tix lagi best
Haha tahu takpe. Royalty programme lain offer barang2 yg mcm alahaiii mcm tak perlu pon takpe. Ni kalau flight tickets utk pergi bercuti, mmg orang sign up la cite die
 
Joined
Mar 26, 2013
Messages
16
Likes
0
Points
1
Offline
#30
Betulnya, hanya kad kredit air asia blh redeem tiket dgn points tu...lagipun x perlu annual fee, untungnya!
yes tak perlu annual fee tuk first year. kawan saya ada cakap jugak yang kad itu akan bagi ganjaran nilai ketara kepada pelanggansetiap kali penggunaan
 
Last edited:
Joined
Oct 9, 2018
Messages
27
Likes
2
Points
3
Age
26
Offline
#31
Peh gila ah boleh dapat 25k big points bila sign up je?? Dah la dapat 6 points setiap 1 ringgit. Senang gila nak collect points. Boleh fly tiap2 bulan doh!
Wakakaka bnyk duit kau nk fly tiap bulan. Logikla sikit. Maybe boleh plan cuti every 6 months ke. Or kalau nk lg best tnggu la BigPromo. Lg boleh jimat spend points hehehe
 
Joined
Apr 6, 2011
Messages
56
Likes
0
Points
6
Offline
#33
Betulnya, hanya kad kredit air asia blh redeem tiket dgn points tu...lagipun x perlu annual fee, untungnya!
Bukan ada ke? Tahun pertama je takde...pastu tahun selebihnya ada.... Tapi nak compare dgn kad yang lain-lain murah kot...
 

yewtff

freshman
Joined
May 23, 2013
Messages
7
Likes
0
Points
1
Offline
#34
weh yang ni kad kredit air asia yang baru tu eh? ada baca haritu tapi apa beza dia dengan kad kredit lain? bukan masih boleh collect big points jugak ke?
air asia baru ja relaunch kad ni..semestinya by this card awak boleh collect point and redeem for free tiket .
 
Joined
Dec 13, 2018
Messages
4
Likes
0
Points
1
Age
26
Offline
#35
Salam semua, nak tumpang tanya sikit warga forum.

Saya dan keluarga saya suka melancong. Kami biasanya pusing-pusing area ASEAN sebab murah… Kalau shopping masa melancong ni perkara biasa yang kami enjoy.. hobi sejak bila lah tak ingat.. Tp saya mmg suka kedai duty free.

Apa yang merunsingkan saya sekarang ni ialah kad kredit. Saya nak apply kad kredit untuk di guna masa kat luar dan dalam negara. Tapi kurang paham sikit apa yang kena tgk masa pilih kad kredit. Ahli forum biasanya pilih kad kredit atas faktor apa ya? Saya apply ni untuk leisure dan travel je…
Saja nak cadangkan guna AA Card. AA Card ni banyak benefit dia tak sama macam credit card lain. AA Card pun boleh kumpul points, tapi points tu boleh dapat dari banyak jenama and belanja tiket pun boleh. Memang company airlines lain ada banyak benefit kan, tapi Air Asia memang juara lah dari Credit Card nya efisyen sangat.
 
Joined
Dec 13, 2018
Messages
4
Likes
0
Points
1
Age
26
Offline
#36
function dia still mcm kredit kad biasa jugak kan yg lain tu?
Lebih kurang lah, tapi benefits dia memang lebih sebab card credit lain tak banyak advocate brands macam AA Card ni. As pemegang AA Card, aku memang berpuas hati dengan benefits yang kita dapat. Cuba cek website Air Asia, dia ada terangkan secara detail lah benefits nya.
 
Joined
Dec 13, 2018
Messages
4
Likes
0
Points
1
Age
26
Offline
#37
points tu boleh kumpul untuk dapatkan tiket pernebangan percuma la. tak pun boleh redeem untuk stay kat tune hotels ke, merchandise ke. macam2 lah..
Ni aku setuju jugak. And also info baru jugak lah untuk aku. Maybe aku terlepas pandang pasal benefit ni. Haa benefit boleh dapat discount ala ala voucher dari Hotel ni memang bagus gila. Guna points je. Kalau brand lains emua kena jadi Loyal Membership baru boleh dapat. Tapi Air Asia punya senang gila nak kumpul points.
 
Joined
Dec 13, 2018
Messages
4
Likes
0
Points
1
Age
26
Offline
#38
points tu boleh buat apa. kumpul banyak2 apa benefits yang pemegang kad dapat? ada discount ke?
Biasanya kalau credit card lain yang aku perhati bila ada points cuma boleh kumpul tebus barang. Tu pun point kena ribu-ribu baru dapat tebus barang cenonet. Tapi Air Asia ni nak kumpul point dah lah senang gila, lepas tu points tu siap boleh tebus flight ticket. Haa siap dapat travel secara percuma laa kiranya.
 

anjaya

freshman
Joined
Jan 11, 2018
Messages
24
Likes
0
Points
1
Age
38
Offline
#40
Haha tahu takpe. Royalty programme lain offer barang2 yg mcm alahaiii mcm tak perlu pon takpe. Ni kalau flight tickets utk pergi bercuti, mmg orang sign up la cite die
i rasa loyalty program airasia ni best sikit sebab boleh collect points dari shopping kat lazada. utk orang2 yg gile online shopping rasa mmg berbaloi la ambik kad ni.
 
Top