Runsing sebab kad kredit

papala

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
31
Likes
1
Points
8
Offline
#1
Salam semua, nak tumpang tanya sikit warga forum.

Saya dan keluarga saya suka melancong. Kami biasanya pusing-pusing area ASEAN sebab murah… Kalau shopping masa melancong ni perkara biasa yang kami enjoy.. hobi sejak bila lah tak ingat.. Tp saya mmg suka kedai duty free.

Apa yang merunsingkan saya sekarang ni ialah kad kredit. Saya nak apply kad kredit untuk di guna masa kat luar dan dalam negara. Tapi kurang paham sikit apa yang kena tgk masa pilih kad kredit. Ahli forum biasanya pilih kad kredit atas faktor apa ya? Saya apply ni untuk leisure dan travel je…
 

ansNL93

freshman
Joined
Dec 7, 2018
Messages
1
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#2
Kalau minat travel boleh cuba kad kredit Air Asia. Baru saja lancar. Senang dapat big points lagi. Kumpul banyak points nanti boleh tebus tiket free!
 
Joined
Apr 26, 2018
Messages
14
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#8
Kalau minat travel boleh cuba kad kredit Air Asia. Baru saja lancar. Senang dapat big points lagi. Kumpul banyak points nanti boleh tebus tiket free!
weh yang ni kad kredit air asia yang baru tu eh? ada baca haritu tapi apa beza dia dengan kad kredit lain? bukan masih boleh collect big points jugak ke?
 
Joined
Jan 11, 2018
Messages
25
Likes
0
Points
1
Age
34
Offline
#9
Joined
Jan 10, 2018
Messages
13
Likes
0
Points
1
Age
33
Offline
#12
weh yang ni kad kredit air asia yang baru tu eh? ada baca haritu tapi apa beza dia dengan kad kredit lain? bukan masih boleh collect big points jugak ke?
yang airasia card credit ni lagi nice la. lagi senang nak collect points banding dari yang lain. dia punya points dapat 6 points setiap seringgit pembelanjaan.
 
Joined
Jan 10, 2018
Messages
13
Likes
0
Points
1
Age
33
Offline
#18
pembelanjaan tu hanya limit dlm pembelian tiket air asia saja ataupun beli apa2 pun blh?
beli apa-apa je boleh rasanya. cumanya 6 points setiap rm1 tu kalau kita guna perkhidmatan airasia macam tiket penerbangan atau luggage fees ke. kalau beli barang biasa kat luar rm5 dapat 1 point.
 
Top