Runsing sebab kad kredit

papala

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
48
Likes
1
Points
8
Offline
#1
Salam semua, nak tumpang tanya sikit warga forum.

Saya dan keluarga saya suka melancong. Kami biasanya pusing-pusing area ASEAN sebab murah… Kalau shopping masa melancong ni perkara biasa yang kami enjoy.. hobi sejak bila lah tak ingat.. Tp saya mmg suka kedai duty free.

Apa yang merunsingkan saya sekarang ni ialah kad kredit. Saya nak apply kad kredit untuk di guna masa kat luar dan dalam negara. Tapi kurang paham sikit apa yang kena tgk masa pilih kad kredit. Ahli forum biasanya pilih kad kredit atas faktor apa ya? Saya apply ni untuk leisure dan travel je…
 

ansNL93

freshman
Joined
Dec 7, 2018
Messages
1
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#2
Kalau minat travel boleh cuba kad kredit Air Asia. Baru saja lancar. Senang dapat big points lagi. Kumpul banyak points nanti boleh tebus tiket free!
 
Joined
Feb 7, 2012
Messages
89
Likes
6
Points
8
Offline
#7
Aku rsa kumpul point by shopping/spending guna credit card la. Aku rasa CC lain takde offer redeem flight tickets mcm ni hehe
Elok juga rewards macam ni... dari barang dgn cashback yg tak menarik je... flight tix lagi best
 
Last edited:
Joined
Apr 26, 2018
Messages
23
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#8
Kalau minat travel boleh cuba kad kredit Air Asia. Baru saja lancar. Senang dapat big points lagi. Kumpul banyak points nanti boleh tebus tiket free!
weh yang ni kad kredit air asia yang baru tu eh? ada baca haritu tapi apa beza dia dengan kad kredit lain? bukan masih boleh collect big points jugak ke?
 
Joined
Jan 11, 2018
Messages
35
Likes
0
Points
6
Age
34
Offline
#9
Joined
Feb 6, 2012
Messages
49
Likes
1
Points
8
Offline
#10
guna card ni shopping dekat lazada bagus gak... boleh kumpul points nanti dapat tiket free
 
Joined
Jan 10, 2018
Messages
13
Likes
0
Points
1
Age
33
Offline
#12
weh yang ni kad kredit air asia yang baru tu eh? ada baca haritu tapi apa beza dia dengan kad kredit lain? bukan masih boleh collect big points jugak ke?
yang airasia card credit ni lagi nice la. lagi senang nak collect points banding dari yang lain. dia punya points dapat 6 points setiap seringgit pembelanjaan.
 

isamel

freshman
Joined
Jul 24, 2018
Messages
17
Likes
1
Points
3
Age
24
Offline
#13
Peh gila ah boleh dapat 25k big points bila sign up je?? Dah la dapat 6 points setiap 1 ringgit. Senang gila nak collect points. Boleh fly tiap2 bulan doh!
dengar kata org lain, sms sign up, lagi ada 3000 welcome bonus points...
 

isamel

freshman
Joined
Jul 24, 2018
Messages
17
Likes
1
Points
3
Age
24
Offline
#14
yang airasia card credit ni lagi nice la. lagi senang nak collect points banding dari yang lain. dia punya points dapat 6 points setiap seringgit pembelanjaan.
pembelanjaan tu hanya limit dlm pembelian tiket air asia saja ataupun beli apa2 pun blh?
 
Joined
Aug 31, 2018
Messages
9
Likes
0
Points
1
Age
21
Offline
#15
Aku rsa kumpul point by shopping/spending guna credit card la. Aku rasa CC lain takde offer redeem flight tickets mcm ni hehe
Betulnya, hanya kad kredit air asia blh redeem tiket dgn points tu...lagipun x perlu annual fee, untungnya!
 
Joined
Jan 11, 2018
Messages
35
Likes
0
Points
6
Age
34
Offline
#16
dengar kata org lain, sms sign up, lagi ada 3000 welcome bonus points...
Yela 3000 points tu tambahan untuk welcome bonus dengan pebelanjaan minima rm1500 dalam 60 hari lepas dah sign up card. lepas tu ada points untuk quarterly bonus sehingga 25k big points.
 
Joined
Apr 26, 2018
Messages
23
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#17
yang airasia card credit ni lagi nice la. lagi senang nak collect points banding dari yang lain. dia punya points dapat 6 points setiap seringgit pembelanjaan.
points tu boleh buat apa. kumpul banyak2 apa benefits yang pemegang kad dapat? ada discount ke?
 
Joined
Jan 10, 2018
Messages
13
Likes
0
Points
1
Age
33
Offline
#18
pembelanjaan tu hanya limit dlm pembelian tiket air asia saja ataupun beli apa2 pun blh?
beli apa-apa je boleh rasanya. cumanya 6 points setiap rm1 tu kalau kita guna perkhidmatan airasia macam tiket penerbangan atau luggage fees ke. kalau beli barang biasa kat luar rm5 dapat 1 point.
 
Joined
Jan 10, 2018
Messages
13
Likes
0
Points
1
Age
33
Offline
#19
points tu boleh buat apa. kumpul banyak2 apa benefits yang pemegang kad dapat? ada discount ke?
points tu boleh kumpul untuk dapatkan tiket pernebangan percuma la. tak pun boleh redeem untuk stay kat tune hotels ke, merchandise ke. macam2 lah..
 
Top