Filem Rumah mcm ironman

inazrif94

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
46
Points
6
Age
26
Ni bff aku berangan nak ada rumah mcm ironman.. Yelah semua benda guna face recognition dgn voice command.. Kira boleh la kan dipanggil smart home.. Tu aku kata kt dia boleh je ko nak rumah mcm ni tapi duit kena asyuk laa, simpan dpd skrg, boleh jadi rumah idaman kan.. Siapa lagi nak rumah mcm ni?
 

NeoJen

freshman
Joined
Dec 14, 2019
Messages
16
Points
1
Age
31
ahahah rumah mcm ironman !!!! sekarang zaman mcm dah sgt apa dah ...sebab hari tu aq gi rumah mmbr aq ..bapa dia org jepun ,mak malaysia ..wuu rumah dia ada robot kecik taw ..hebat lar suruh dia ambil barang gi ambil semua ..wow syok tawww..
beli lar robot dari jepun ke , china ke mcm tu dekat rumah wahh senang kan ..eheheheh
 

razah

freshman
Joined
Dec 16, 2019
Messages
8
Points
1
Age
34
lmao,dekat jepun dan china sudah ada banyak teknologi yg canggih dengan menggunka network 3g,4g 5g semua macam robot kecil enggunakn tanpa pra wayar internet connection ,bayar duit dengan online semua sendiri dekat shopping mall.Harap lar M'sia pun berkembang dgn network yg canggih..tapi mana taw masa depan kit pun ada sistem macam ini kan dengan 5G mxis ke apa2
 

Ptura

freshman
Joined
Dec 11, 2019
Messages
11
Points
1
Age
28
haa whey betul juga , sekarang TM M'sia dah ada 5G ! TM 5G M'sia ni kan dibangunkan dgn bantuan infrastruktur rangkaian 4G sedia ada, sekaligus membolehkan rangkaian dibangunkan dgn lebih pantas dan pada kos yang rendah !! Syok kan...tapi aq ni tenagh guna 4G maxs pon slow sikit..line network dorang mcm mana ? ok ke??
 

xiaoofeii

freshman
Joined
Dec 17, 2019
Messages
8
Points
1
Age
34
haa whey betul juga , sekarang TM M'sia dah ada 5G ! TM 5G M'sia ni kan dibangunkan dgn bantuan infrastruktur rangkaian 4G sedia ada, sekaligus membolehkan rangkaian dibangunkan dgn lebih pantas dan pada kos yang rendah !! Syok kan...tapi aq ni tenagh guna 4G maxs pon slow sikit..line network dorang mcm mana ? ok ke??


ok je,sekarang i guna TM 4G pun not bad mah,line dia ok ok larh,stable dan normal.
tapi dekat sesetangah tempat ada lagg sikit2 larh,kalau compare dengan telc lain,TM punya not bad je.
So TM 5G pun i rasa akan ok je kan .. lagi pun TM skrg dah ada dlm kedudukan terbaik untuk memanfaatkan teknologi 5G juga utuk menerusi pangkalan data pelanggan yang besar termasuk membabitkan perniagaan dan industri....
 

Sissy

freshman
Joined
Dec 18, 2019
Messages
33
Points
6
Age
20
lmao,dekat jepun dan china sudah ada banyak teknologi yg canggih dengan menggunka network 3g,4g 5g semua macam robot kecil enggunakn tanpa pra wayar internet connection ,bayar duit dengan online semua sendiri dekat shopping mall.Harap lar M'sia pun berkembang dgn network yg canggih..tapi mana taw masa depan kit pun ada sistem macam ini kan dengan 5G mxis ke apa2
Kat Malaysia TM dah launch 5G internet. Confirm di masa depan semua pun dah bole afford smart home . Semua dihujung jari je.
 

Sissy

freshman
Joined
Dec 18, 2019
Messages
33
Points
6
Age
20
haa whey betul juga , sekarang TM M'sia dah ada 5G ! TM 5G M'sia ni kan dibangunkan dgn bantuan infrastruktur rangkaian 4G sedia ada, sekaligus membolehkan rangkaian dibangunkan dgn lebih pantas dan pada kos yang rendah !! Syok kan...tapi aq ni tenagh guna 4G maxs pon slow sikit..line network dorang mcm mana ? ok ke??
Maxis limited data dan mahal lepastu data cepat sgt habis. TM kt office ni time hujan hujan pun line ok tapi ada la lagg juga. Tak sabar tggu yg 5G stable.
 

fiona

freshman
Joined
Dec 11, 2019
Messages
16
Points
1
Age
28
Maxis limited data dan mahal lepastu data cepat sgt habis. TM kt office ni time hujan hujan pun line ok tapi ada la lagg juga. Tak sabar tggu yg 5G stable.
total agree with the statement .Because last time i am using usless Dg , i can said as waste money monthly..After that i am switch to TM 4G ..not bad the line quite stable !! I am seriously waiting to try out thier 5G..i hope its will be much better than 4G as well and having lot improvement as well
 

damiantan

freshman
Joined
Dec 18, 2019
Messages
7
Points
1
Age
34
Maxis limited data dan mahal lepastu data cepat sgt habis. TM kt office ni time hujan hujan pun line ok tapi ada la lagg juga. Tak sabar tggu yg 5G stable.

betul juga!!!i was using mxis too,but the line was indeed,really bad.laggy and not stable.but after month my friend recommended me TM unifi,compare to somany telco,it has the best connection so far.I did read an article about TM m'sia gonna release 5G too,very excited for itttt!!!!!!!
and eagerly waiting to try it out !
 

Sissy

freshman
Joined
Dec 18, 2019
Messages
33
Points
6
Age
20
betul juga!!!i was using mxis too,but the line was indeed,really bad.laggy and not stable.but after month my friend recommended me TM unifi,compare to somany telco,it has the best connection so far.I did read an article about TM m'sia gonna release 5G too,very excited for itttt!!!!!!!
and eagerly waiting to try it out !
Betul tu. Rumah saya 2 storey sampai bilik hujung line still clear dgn TM. I wonder bila 5G released utk semua pengguna nanti apa reaction semua orang. Yg bestnya benda yg kita tak jangkau pun boleh dgn adanya 5G ni
 

Sissy

freshman
Joined
Dec 18, 2019
Messages
33
Points
6
Age
20
total agree with the statement .Because last time i am using usless Dg , i can said as waste money monthly..After that i am switch to TM 4G ..not bad the line quite stable !! I am seriously waiting to try out thier 5G..i hope its will be much better than 4G as well and having lot improvement as well
Well i said i what i said. The 5G for sure bring new impact to users as all know 5G in China bring much change for the country too. Will definitely surprise users in Malaysia. Really glad that we received good service with TM.
 

Bonzer

freshman
Joined
Dec 12, 2019
Messages
4
Points
1
Age
29
Well i said i what i said. The 5G for sure bring new impact to users as all know 5G in China bring much change for the country too. Will definitely surprise users in Malaysia. Really glad that we received good service with TM.

yes agreed! TM 5G is gona give a huge impact to us , due to not only they are doing for phone n home based to get a good network and coverage but as well on the new case2 like to get better system on traffic n so on ..and even i heard that 5G functionality via the tourism lens, exploring ways of delivering and monetizing new digital experiences
 

arthur81849

freshman
Joined
Dec 19, 2019
Messages
5
Points
1
Age
39
Well i said i what i said. The 5G for sure bring new impact to users as all know 5G in China bring much change for the country too. Will definitely surprise users in Malaysia. Really glad that we received good service with TM.

well said,the incoming 5G is definitely something we all should excited for.It's gonna bring so much benefits to us as they didn't expect so.TM plans to test and demonstrate one of their features,the Dynamic Spectrum.A Sharing feature where it can dynamically share the same spectrum to support different mobile technologies, dynamically.
 

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
30
haa whey betul juga , sekarang TM M'sia dah ada 5G ! TM 5G M'sia ni kan dibangunkan dgn bantuan infrastruktur rangkaian 4G sedia ada, sekaligus membolehkan rangkaian dibangunkan dgn lebih pantas dan pada kos yang rendah !! Syok kan...tapi aq ni tenagh guna 4G maxs pon slow sikit..line network dorang mcm mana ? ok ke??
Dulu wifi di rumahku juga pakai Maxis punya, mula2 ok je tapi lepas bbrp bulan sudah mula merasai yg line semakin perlahan, pergi complain dgn mrk pun x ada sebarang perubahan, lepas aku x tahan terus tukar ke Unifi TM.
 

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
30
Betul tu. Rumah saya 2 storey sampai bilik hujung line still clear dgn TM. I wonder bila 5G released utk semua pengguna nanti apa reaction semua orang. Yg bestnya benda yg kita tak jangkau pun boleh dgn adanya 5G ni
5G ni byk beri kebaikan kpd kita, boleh membuatkan hidup kita lebih selesa serta mengurangkan stres dgn membuat segala kerja rumah menjadi lebih mudah, xlah kita berasa letih sgt lepas penat bekerja tu.
 

giorno666

freshman
Joined
Dec 20, 2019
Messages
8
Points
3
Age
35
Well i said i what i said. The 5G for sure bring new impact to users as all know 5G in China bring much change for the country too. Will definitely surprise users in Malaysia. Really glad that we received good service with TM.
yeah,TM is already demonstrating it in Subang Jaya to test out its 5G connected smart traffic light, smart safety, smart security and smart parking system in partnership with Majlis Perbandaran Subang Jaya. once it's launched it's gonna bring lots of benefits for sure.
 

Sissy

freshman
Joined
Dec 18, 2019
Messages
33
Points
6
Age
20
Dulu wifi di rumahku juga pakai Maxis punya, mula2 ok je tapi lepas bbrp bulan sudah mula merasai yg line semakin perlahan, pergi complain dgn mrk pun x ada sebarang perubahan, lepas aku x tahan terus tukar ke Unifi TM.
yeah,TM is already demonstrating it in Subang Jaya to test out its 5G connected smart traffic light, smart safety, smart security and smart parking system in partnership with Majlis Perbandaran Subang Jaya. once it's launched it's gonna bring lots of benefits for sure.
The use case of the 5G case, located at SS15, Subang Jaya, is smart lighting, smart parking and security safety solutions. This sound good for area that have a busy road.
 

Sissy

freshman
Joined
Dec 18, 2019
Messages
33
Points
6
Age
20
5G ni byk beri kebaikan kpd kita, boleh membuatkan hidup kita lebih selesa serta mengurangkan stres dgn membuat segala kerja rumah menjadi lebih mudah, xlah kita berasa letih sgt lepas penat bekerja tu.
Kehidupan seharian akan terjejas secara mendadak oleh IoT. Dengan keupayaan rumah pintar yang sudah boleh mengintegrasikan teknologi untuk meningkatkan kecekapan tenaga dan mengurangkan pembaziran. Baguslah TM ni launch 5G tanpa melenggah lagi
 

shilea

freshman
Joined
Dec 11, 2019
Messages
19
Points
3
Age
26
Yes and also , i hear that Pre-5G network will help address many ongoing infrastructure challenges in areas without fiber coverage,offering speeds of up to 30Mbps megabits per sec with a peak throughput of up to 80Mbps...Its quite interesting & waiting for the launching as well
 

Sissy

freshman
Joined
Dec 18, 2019
Messages
33
Points
6
Age
20
Merujuk kepada penambahbaikan ataupun evolusi daripada Rangkaian 4G terdahulu. 5G bakal menawarkan beberapa teknologi pemancaran terkini, seperti antena agam berganda, ataupun Massive-MIMO (Multiple-Input Multiple-Output).
 
Top