Ruangan untuk newbie

Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,694
Likes
3
Points
38
Offline
#4
Apa kata mulakan langkah dengan menggunakan search function? Atau kat sini ada banyak section², http://www.wangcyber.com/forum.
Pilih yang mana berkenan di hati dan boleh follow thread yang sedia ada. Ada je yang rajin menjawab soalan² saudara...
 
Joined
May 1, 2010
Messages
582
Likes
2
Points
0
Offline
#5
Apa kata mulakan langkah dengan menggunakan search function? Atau kat sini ada banyak section², http://www.wangcyber.com/forum.
Pilih yang mana berkenan di hati dan boleh follow thread yang sedia ada. Ada je yang rajin menjawab soalan² saudara...
Kalau mereka nak search pn, nak guna keyword ape? :D ekceli mmg agak susah klo yg xde basic lgsung ni...xtau nak bermula dari mana..

kene rajin2 la menggodek forum baca tips2...
 
Joined
Nov 5, 2009
Messages
1,519
Likes
0
Points
36
Offline
#6
mmg kena spend byk masa untuk bisnes online nie..
tak kiralah yg baru atau yg lama... so rajin2 lah baca post diforum nie ya..
 
Joined
Aug 6, 2011
Messages
388
Likes
0
Points
0
Age
36
Offline
#7
Saya ni teramat lah newbie, saya dah perkenalkan diri kat forom salam perkenalan...kalau boleh di wujudkan ruangan utk membantu newbie2...
Saya pun setuju juga jika diadakan ruangan khas untuk newbie. :) Hmmm... idea ni...
 
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,694
Likes
3
Points
38
Offline
#9
Kalau mereka nak search pn, nak guna keyword ape? :D ekceli mmg agak susah klo yg xde basic lgsung ni...xtau nak bermula dari mana..

kene rajin2 la menggodek forum baca tips2...
Kalau xde idea langsung nak type apa kat search tu, mudah je..kat http://www.wangcyber.com/forum ada column menjana wang & pendapatan. Ada sub forum Program Jana Wang Online termasuk terbahagi kepada ads network (adsense, nuffnang etc), affiliate network clickbank, cj etc). Ada sub forum Perniagaan Internet (ebay etc).

Kena rajin explore. Pendapat saya, kena bantu diri sendiri mencari maklumat dulu. Dah dapat idea apa nak buat lebih mudah nak minta bantuan dari sub forum yang sedia ada. Lebih mudah sesiapa yang terlibat dalam bidang yang sama nak menjawab soalan. Tak semua akan masuk thread khas newbie ni kecuali newbie. Thread akan jadi cerca merba dengan soalan dari program yang berbeza², sedangkan dah ada sub forum khas. Selalunya soalan yang nak ditanya dah pun terjawab sebelum ni so kena rajin membacalah dari first page program yang jadi pilihan.
 
Last edited:

Eeka

freshman
Joined
Feb 27, 2010
Messages
8
Likes
0
Points
0
Offline
#12
assalamualaikum

saya pun newbie juga di sini... huhuhu,... masih baru nak explore dan jarang datang sini... harap-harap pasni saya dapat mahir dalam forum ni... =)
 

matnor

freshman
Joined
Dec 3, 2009
Messages
118
Likes
0
Points
16
Offline
#13
salam sahabat semua...sekiranya sahabat seorang newbie...jangan risau...belaja perlahan - lahan...saya dulu pun macam tu gak buntu nak mula daripada mana...last2 setahun tak bukak wc...selepas itu saya buka balik wc dan try and error....dulu takde tulis bahagian kena bayar atau tak...bantai je tulis thread...sekrang ni kalu nak tulis thread, duk fikir bahagian mana nak masuk thread tu...kalu hampir2 tu takde hallah...kalu nak topik yang tepat dgn section tu susahlah kan...pokok pangkalnya jangan takut..teruskan try and error wlaupun dimarah oleh moderator .janji jangan tulis ayat2 yang menyakitkan hati orang....ayat yang menimbulkan permusuhan cukup le
 
Joined
Aug 6, 2011
Messages
388
Likes
0
Points
0
Age
36
Offline
#14
Kadang-kadang newbie excited dengan apa yang nak dilakukan terus. :) Jadi, antara yang penting di sini, be cool dulu... Fikir baik-baik setiap apa yang kita lakukan.
 
Joined
May 1, 2010
Messages
582
Likes
2
Points
0
Offline
#15
salam sahabat semua...sekiranya sahabat seorang newbie...jangan risau...belaja perlahan - lahan...saya dulu pun macam tu gak buntu nak mula daripada mana...last2 setahun tak bukak wc...selepas itu saya buka balik wc dan try and error....dulu takde tulis bahagian kena bayar atau tak...bantai je tulis thread...sekrang ni kalu nak tulis thread, duk fikir bahagian mana nak masuk thread tu...kalu hampir2 tu takde hallah...kalu nak topik yang tepat dgn section tu susahlah kan...pokok pangkalnya jangan takut..teruskan try and error wlaupun dimarah oleh moderator .janji jangan tulis ayat2 yang menyakitkan hati orang....ayat yang menimbulkan permusuhan cukup le
oh really...?
 

iter

freshman
Joined
Jul 29, 2011
Messages
43
Likes
0
Points
0
Offline
#16
dulu masa melajar d universiti saya mmg dah kenal wc .. tp x pernah register... sekarang ni baru register... dulu masuk wc tuk cari idea for my blog..
 

matnor

freshman
Joined
Dec 3, 2009
Messages
118
Likes
0
Points
16
Offline
#20
saya pun newbie.
masih belajar.
kita perlu sentiasa belajar..cari ilmu sebanyak mungkin..sebabnya nak cari rezeki melalui internet memerlukan kesabaran yang tinggi dan jangan mudah putus asa...yang paling penting FOKUS kepada satu benda sahaja dalam satu 2 masa..
 
Top