Ruangan untuk Ebook dan Pasaran Ebook

Joined
Oct 23, 2007
Messages
69
Likes
1
Points
8
Offline
#1
Disebabkan ilmu itu penting sehinggakan nak berjaya didunia dengan ilmu, nak berjaya di akhiratpun dengan ilmu, maka saya mencadangakan supaya diadakan ruangan bagi yang berminat dengan ilmu. Di sini kita boleh membincangkan atau mencadangkan ebok-ebook yang baik sebagai panduan pengguna. Mungkin juga sebagai review terhadap sesuatu buku kerana kalau orang nak beli sesebuah ebook itu elok kalau ada review terlebih dahulu sebagai panduan agar tak membuang duit.. Mungkin juga boleh dedahkan web ebook seperti www.klikjer.com bagi yang baru dan tak tau nak dapatkan pasaran ebook di mana atau ebook affiliates dsb.. Harap WangCyber atau Shuth dapat fikirkan .tq. ;)
 

mdazhar

freshman
Joined
May 28, 2013
Messages
25
Likes
0
Points
0
Offline
#2
Ilmu ada,duit untuk dilaburkan ada dan last sekali kena tawakal jugak..(tgh ada problem dlm bisnes),sob,sob
 
Joined
Nov 3, 2009
Messages
527
Likes
10
Points
18
Offline
#4
memang bagus kalau ada runagan macam tu...tapi diharap tidak dimanipulasi pula nanti...harap yang review adalah daripada otai WC
 
Joined
Aug 16, 2015
Messages
194
Likes
21
Points
18
Age
31
Offline
#5
ohhh saya juga ada buat e-book..baru nak belajar...tapi masih perlu ada kemahairan...last2..ebook tu hanya disimpan....+Terharu2++Terharu2+ jika ada ruang untuk ebook...boleh belajar lagi banyak..teknik2+SedihMenangis+
 
Joined
Sep 26, 2013
Messages
48
Likes
4
Points
8
Offline
#6
mencari ebook untuk graduan..ada sesiapa boleh share tak??


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Joined
Jan 30, 2016
Messages
9
Likes
3
Points
3
Age
49
Offline
#9
Kami pun baru belajar. Tapi dari pengalaman yang ciput saya nak share. Fokus penting untuk siapkan ebook. Minat yang mendalam lagi amat penting. Kot buat produk yang kita minat...pakat x tidur malam. Jangan ikut orang...ikuat apa yang kita minat.
 
Joined
Sep 1, 2017
Messages
25
Likes
3
Points
3
Age
39
Offline
#11
Disebabkan ilmu itu penting sehinggakan nak berjaya didunia dengan ilmu, nak berjaya di akhiratpun dengan ilmu, maka saya mencadangakan supaya diadakan ruangan bagi yang berminat dengan ilmu. Di sini kita boleh membincangkan atau mencadangkan ebok-ebook yang baik sebagai panduan pengguna. Mungkin juga sebagai review terhadap sesuatu buku kerana kalau orang nak beli sesebuah ebook itu elok kalau ada review terlebih dahulu sebagai panduan agar tak membuang duit.. Mungkin juga boleh dedahkan web ebook seperti www.klikjer.com bagi yang baru dan tak tau nak dapatkan pasaran ebook di mana atau ebook affiliates dsb.. Harap WangCyber atau Shuth dapat fikirkan .tq. ;)
Sebagai orang baru juga saya berharap panduan-panduan dapat disampaikan kepada newbie dengan baik.
 
Joined
May 19, 2018
Messages
26
Likes
4
Points
3
Age
37
Offline
#12
Ebook berbentuk solution sentiasa mendapat tempat di kalangan pengguna internet. Namun cabaran menghasilkan ebook yang berkualiti sentiasa menjadi isu utama kerana faktor 'Google' yang memudahkan sesiapa sahaja mendapatkan jawapan (beratus-ratus artikel) di internet secara percuma. Pengalaman + testimoni + moneyback guarantee adalah antara strategi penulis ebook untuk menarik minat pembaca. Menghasilkan ebook yang lain daripada yang lain (pada pendapat saya) semakin lama semakin sukar melainkan kita fokus dan terus mengkaji sesuatu bidang itu secara lebih mendalam. Kupasan yang dilakukan akan mencerminkan pengetahuan manakala olahan ayat akan menentukan samada ebook mampu menarik perhatian netizens atau tidak.
 
Top