Roaming caj bagi line kat luar negara

kennyg329

freshman
Joined
Jun 19, 2013
Messages
37
Points
8
Saya akan bawa isteri saya pergi Hong Kong nanti untuk honeymoon. Saya nak tanya romaing charges kat luar negara. Atau pun saya ambil sim card di setiap negara saya pergi nanti lebih baik?
 
Last edited:

eggjelly88

freshman
Joined
Jun 20, 2013
Messages
1
Points
0
Kamu nak guna roaming data ke call? Sebab harga pun tak sama tau. Kamu pergi norway lepas tu pergi mana? Sebab setiap negara ada partner dengan telco yang lain. rate pun tak sama.
 

kennyg329

freshman
Joined
Jun 19, 2013
Messages
37
Points
8
Mestilah data. Sebab call dia lebih jimat boleh guna whatsapp dan Viber. Sya akan pergi Hong Kong lepas tu ke Macau. Saya hendak activate roaming saya tak? Ataupun ambil Sin card mereka dekat negara sana? Tapi saya takut tak faham language mereka la.
 

seelook444

freshman
Joined
Jun 21, 2013
Messages
0
Points
0
Apakah limit untuk ni? Sebab harganya murah la. RM32 satu hari caj je tapi yang ini untuk prepaid ke postpaid punya?
 
Top