RM40 000 sebelum 6/6/2008

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,833
Points
48
Age
34
Salam dan selamat sejahtera semua.
Kat sini aku nak minat pendapat korang semua akan masalah yang aku hadapi (rasa macam dalam halaqah pulak aku).

Masalahnya camni, aku atas-beberapa sebab, kena bayar RM40 000 dalam tempoh sebulan. (Insya Allah takda kaitan dengan ALONG - kami nak tolong).

Jadi, aku nak mintak pendapat,idea,komen dari korang untuk mendapatkan RM40 000 sebulan, tanpa pinjam,curi,rompak atau pendek kata, RM40 000 tu adalah titik peluh aku sendiri. Kalau boleh, idea tu boleh aku jalankan secara online.

Erm, tau tak apa kesannya kalau lewat dari tu. Ha, ni yang wat aku cuak ni, kesannya ialah, aku akan di caj 6% (daily basis).

Tu je lah kot. Harap warga WC sudi menyumbang idea.

p/s:kalau ada mana2 warga WC nak tolong aku, berupa ilmu2 atau software2/ atau skrip2 janganlah segan silu.
Tapi kalau nak bagi pinjam atau bagi terus duit tu, maaflah, aku tak dapat nak terima. TQ
W'salam
 
Last edited:

Kasimo Aloi

Newbie
Joined
Feb 7, 2007
Messages
5,352
Points
38
try buat pernigaan perkhidmatam macam buat web ke, setup apa-apa yang berkaitan ke...
 

ezrienaz

freshman
Joined
Jan 8, 2008
Messages
262
Points
16
Age
37
Ko try beli report income dari alang yg berharga rm 15 tu,aku dgr boleh cari wang dgn pantas.
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,833
Points
48
Age
34
leh bagi tau step die detail sikit.
Aku tak berapa jelas lagi.

(desperated)
 

Kasimo Aloi

Newbie
Joined
Feb 7, 2007
Messages
5,352
Points
38
kalau ko ada kemahiran macam buat web,setup affiliat,design,grafik boleh tawarkan perkhidmatan ko kat sapa-sapa yang berminat... macam jadi freelance la
 

ezrienaz

freshman
Joined
Jan 8, 2008
Messages
262
Points
16
Age
37
Klau nak cari 40k sebulan tu aku tak berapa jamin,klau suku atau separuh tu nsyallah boleh dapat kot,tu pun klau ko ada sikit modal around 100usd.Leh cuba forex.Tu le jalan yg aku nampak pun nak dpt duit byk dgn cepat.
 

aminbeb

Senior
Joined
Jun 26, 2007
Messages
1,148
Points
38
Age
40
awk cuba cara ni.
1.Beli produk RR atau Full MRR (better software/video) yang hangat dipasaran...

2.pastu setup button paypal menggunakan software yang price dia akan sentiasa naik mengikut masa yang anda tetapkan.

Contohnya, harga produk ini akan naik setiap 30 minit. Jadi dapatkan sekarang. Mulakan dengan harga paling rendah tetapi mesti mengiku TOS owner produk tersebut.

Pastu wat promosi atleast 3 kali melalui email hantar ke 2.7 juta email.

Insya Allah, dapat tambah sikit pendapatan on line.
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,833
Points
48
Age
34
TQ, everybody.
I'm felt supported, TQ to all. (serious, terharu gila, aku ni sentimental sikit, mudah meleleh air mata kalau tgk dak kecik, org miskin, org kene perang - cam kat Palestin)

ezrienaz's Avatar
ezrienaz
FOREX ? saya tak reti la bang. Takut gak, mcm2 cite dah dengar.

kasimo
Kemahiran tu i.Allah ada. Tapi time consuming. Setakat nak installkan Adsense Website tu i.Allah dalam sehari boleh lah wat dalam 20 sehari.

aminbeb
2.7 juta link? Camna tu, free x - hehe?
Erm, produk MRR tu insya Alllah banyak, dekat 10Gig

aku
erk, od tu ap?haha, taklah.
 

inspiration

Senior
Joined
Nov 20, 2007
Messages
1,200
Points
38
TQ, everybody.
I'm felt supported, TQ to all. (serious, terharu gila, aku ni sentimental sikit, mudah meleleh air mata kalau tgk dak kecik, org miskin, org kene perang - cam kat Palestin)

ezrienaz's Avatar
ezrienaz
FOREX ? saya tak reti la bang. Takut gak, mcm2 cite dah dengar.

kasimo
Kemahiran tu i.Allah ada. Tapi time consuming. Setakat nak installkan Adsense Website tu i.Allah dalam sehari boleh lah wat dalam 20 sehari.

aminbeb
2.7 juta link? Camna tu, free x - hehe?
Erm, produk MRR tu insya Alllah banyak, dekat 10Gig

aku
erk, od tu ap?haha, taklah.
let me being realistic. 40K in a month? in math, per day you need at least 1400. Agak berat juga tu. Bukan nak melemahkan semangat anda, tapi it is almost impossible. Anyway ini cadangan saya.

1. Explore offline business yang cepat buat duit (contoh, jual nasi lemak depan kilang, jual air ABC.

2. Ada masa free malam, ambik upah buat graphic design (kalau ada kemahiran), ambik upah buat blog/site (yang ni kalau yg main adsense dengan agresive anda boleh offer service ni kat dia orang)

3. Lastly, kalau worst come to the worst, apply **** dengan bank at least interest dia tak lah tinggi sampai kena 6% daily interest.
 

aminbeb

Senior
Joined
Jun 26, 2007
Messages
1,148
Points
38
Age
40
aminbeb
2.7 juta link? Camna tu, free x - hehe?
Erm, produk MRR tu insya Alllah banyak, dekat 10Gig
.
bukan 2.7 juta link. Tapi hantar email promosi 2.7 juta email prospek. khidmat ni bukan
free tapi berbayar. cuma RM20.bukan spam.Dijamin x kena banned punya, berani kerat jari...hehe...
 

sweetmango

Newbie
Joined
May 8, 2008
Messages
459
Points
16
Age
33
Fuh..40k sebulan. Aku pon takut. Perbanyakkan doa ibadat dan usaha..moga dibukakan jalan. Teringat kisah benar Chef Li tu.
 

Phoenixwunin

junior
Joined
Feb 7, 2008
Messages
96
Points
8
wau bro.. RM40000 sama dgn USD 13000. Ermm... banyak.. but tak mustahil.


Saya tak dapat banyak tuh (saya ni.. sampah jer.. :lol: ) but member saya dapat banyak tuh dalam sebulan. Apa dia buat??

Niche dia World of Warcraft. Produk dia jual tiga.. semua dia sumbat dalam satu website review yang amat normal. Dia guna PPC ngan article marketing.. end of month tuh.. dia dapat dalam USD 13400++ (lebey kurang la). Maybe brader nak buat sikit research dalam niche tersebut tgk kalau-kalau menjadi (niche WOW agak dahsyat jugak.. satu pasal dia boleh pecah lagi - Farming, Levelling, Gold etc, and kedua... 9 juta worldwide main game ni.. dan setiap 9 juta tuh membayar USD 50 sebulan untuk main. So diorang ni takkan lokek untuk keluar duit untuk beli info-product WOW.


*Sekadar pandangan sahaja.. tapi.. member saya tuh ada pengetahuan sedikit-sebanyak juga.. so saya pun taklah hairan sangat. Cuma yg dahsyatnya.. WOW tuh sekadar latihan jer (waktu tu dia tgh ajar saya affiliate marketing.. so WOW ngan South Beach Diet jadi niche experiment kami) tapi tak sangka pulak dia dapat buat banyak tuh even without list.


Yg selebihnya saya tak dapat nak bantu.. just bagi idea jer. Saya harap saudara akan berjaya cecah RM40000 before 6/6/2008. Yang penting ibadat.. usaha.. dan minta pada tuhan moga ditunjukkan jalan. Siapa tahu berkat usaha saudara.. saudara akan menemui niche baru yang sangat besar dan boleh jana sampai RM70000 sebulan untuk saudara.
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,833
Points
48
Age
34
jazakumullahu khairan kastsiran.
Isk2, mungkin ni tazkirah dari Allah untuk aku.
Dikenakan ujian camni untuk meningkatkan keimanan aku,kafarah dosa2.(selalu tertengok iklan JPJ kat nuffnag tu)
insya Allah, aku redha dengan Mu.
Bagus idea2 tu.
Aku tengah wat research dulu.
Pelan kene baik, takut2, klu main redah je, dah lewat. Sakit woo.
 

emet

Newbie
Joined
May 23, 2007
Messages
621
Points
16
Salam Bagar0001.

Macam kene saman mahkamah jer... :)

RM 40k banyak tu, selain dari apa yang dicadangkan oleh kawan2 kat atas tu. Aku nak cadangkan kat kau, berniaga pasar malam. Aku boleh cadangkan kau jual air(air tebu, kelapa, oren dsbnya), burger, kuih muih dan macam2 lagi.

Jual air ni margin dia besar sikit. Amacam? boleh ke?

oklah daripada ko duk termenung cari jawapan, baik kau buat sekarang jugak. Xpayah tunggu esok lusa. :)
 
Joined
Dec 27, 2006
Messages
479
Points
18
Age
42
40K banyak juga tu.. Insyaallah boleh dapatkanya. Dalam 24 jam pun boleh.

Ini cadangan saya...

1. Cari satu resepi nasi lemak yang special...
2. Cari 40 orang makcik-makcik yang boleh tolong masak 1000 nasi lemak sorang.
3. Pergi ke 40 buah asrama IPTA atau IPTS sekitar Selangor yang ada penghuni lebih 5000.
4. Cari seorang wakil penjual yang boleh tolong jual 1000 bungkus nasi lemak.
5. Jual nasi lemak dengan keuntung lebih RM1 sebungkus.

Insyaallah kalau semua laku anda akan dapat RM40K dalam masa 24 jam.

kalau masih tak cukup 40K anda masih ada 25 hari untuk membuatnya.

Cadangan di atas hanyalah cadangan. Anda boleh membuat pengiraan berdasarkan kemampuan anda :)

wassalam
 

inspiration

Senior
Joined
Nov 20, 2007
Messages
1,200
Points
38
40K banyak juga tu.. Insyaallah boleh dapatkanya. Dalam 24 jam pun boleh.

Ini cadangan saya...

1. Cari satu resepi nasi lemak yang special...
2. Cari 40 orang makcik-makcik yang boleh tolong masak 1000 nasi lemak sorang.
3. Pergi ke 40 buah asrama IPTA atau IPTS sekitar Selangor yang ada penghuni lebih 5000.
4. Cari seorang wakil penjual yang boleh tolong jual 1000 bungkus nasi lemak.
5. Jual nasi lemak dengan keuntung lebih RM1 sebungkus.

Insyaallah kalau semua laku anda akan dapat RM40K dalam masa 24 jam.

kalau masih tak cukup 40K anda masih ada 25 hari untuk membuatnya.

Cadangan di atas hanyalah cadangan. Anda boleh membuat pengiraan berdasarkan kemampuan anda :)

wassalam
Great post and thumb up :)
 
Top