RM15K Sebulan Dengan Google Adsense

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Kalo TT yang tuan sharemalaysia maksudkan...TT dier jemaah dari team tuan sharemalaysia ker?

Kalo salah seorang jemaah tuan, income sebegitu banyak kami org2 disini konfiden laa...Tapi lagi AFDAL kalo dapat share tips & teknik yang bleh digunapakai..tak BOLEH bagi direct bagi sipi2 jadi la...bleh jugak guna sumber TERMS sipi2 nak cari kat uncle G..:)

Tahniah TT, kongsi2 k

Tuan MrDisc, sorang lagi otai dikesan... adsense forever NOT alone :)
 

Haz Issac

freshman
Joined
May 11, 2012
Messages
192
Points
18
Setuju sangat dgn cadangan MrDisc, TT share la mana yang patut, moga2 bertambah murah rezeki TT.

Insyaallah boleh sy share boss.. yang pasti nak main adsense SEO kena power dan blog kena dengan niche apa yang orang duk cari.. hehe cuba fikirkan.. nanto sy share lg :)

Salam Ramadhan..
 

Haz Issac

freshman
Joined
May 11, 2012
Messages
192
Points
18
yeke,power ni,x gune skrip pon boleh dpt 5kusd 1 bulan,gune 1 blog plak tu,
x pnah jmpe lg,org lain gune skrip atau ade byk blog/site bru boleh dpt income cmni,

:)

Ramai lagi otai2 yang jana income lebih dari ni.. hehe
yang penting SEO boss.. SEO mantop, klik 1 hari leh cecah 500.. :)

Salam Ramadhan boss..
 

Haz Issac

freshman
Joined
May 11, 2012
Messages
192
Points
18
ye ker bro. dahsyat ni kalau x pakai aper2 huhuh. niche blog entertainment tu sgt menarik and popular. saya pun ader gak blog niche entertainment :)

yup.. niche enterainment mmg popular.. sbg contoh, blog beautifulnara tu berapa byk klik dia dpt.. cuba email dia tanya.. maybe dia lebih byk income dari sy...

Salam Ramadhan :)
 

Haz Issac

freshman
Joined
May 11, 2012
Messages
192
Points
18
:) Kita kena bersangka baik dengan niat TT nie bro. Sbb mungkin dier bukak THREAD ini untuk berikan kita ILMU tp bila kita terus bersangka sebaliknya, TT terus senyap..Kita juga yang rugi..:)

Harap TT boleh KONGSIKAN kepada kita serba sedikit TEKNIK @ NICHE yang digunapakai so bila dah ada penjelasan mungkin kat situ bleh rakan2 disini nilai KESAHIHANnya..:)

p/s: Sekadar pandangan peribadi saya sahaja..Harap TT tak berkecil hati...lagi2 dah masuk bulan mulia "RAMADHAN" yang mana lagi banyak kita memberikan InsyaALLAH akan lebih banyak manafaat kita di masa akan datang.

tak apa boss, pandangan orang sy tak kisah pun.. janji kita buat dengan cara yang baik dan benar.. hehe
 

Haz Issac

freshman
Joined
May 11, 2012
Messages
192
Points
18
tak kena potong ker income 2 bro kan host account aku punya dpt 5128 usd untuk bulan ni kalau x kena banned hujung bulan ni alhamdulilah la tapi dari 5128 tinggal 3334 coz host account

host account mcmana tu boss? sy tak berapa paham plak.. tak pernah pun nak host account sebab sy pakai just untuk 1 blog je.. hehee

tak kena potong.. tapi biasa la dia ada tolak sikit.. mcm bulan lepas sepatutnya USD4300++ tapi finalized yang ada di screenshoot permulaan thereaded ni.. :) dalam USD4200++ je..
 

Haz Issac

freshman
Joined
May 11, 2012
Messages
192
Points
18
Tahniah TT, kongsi2 k

Tuan MrDisc, sorang lagi otai dikesan... adsense forever NOT alone :)

Perghhh otai adsense komen sini ler der.. heehe untuk pengetahuan semua, thereaded Tuan Sharemalaysia ni la permulaan saya baca berkenaan adsense dari awal sampai ke akhir yang membuatkan saya sgt pedih dan iri hati dengan income beliau.. hehehe
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Ooo NICHE ENTERTAIMENT..sket lagi clue bleh tak..bahasa omputih ker melayu asli punya blog niche hiburan tue..:)

Pada hemat saya, tuan telah memiliki blog yang berkadar traffik yang tinggi sudah pasti mempunyai KEPAKARAN yang baik utk eksploitasi hasil dari blog tersebut. Dan ternyata bro berjaya eksploitasi pada ADSENSE dengan baik.

Sebab tuan CLAIM dapat hasil hanya DARI 1 BLOG utk hasil dengan NICHE ENTERTAIMENT, tuan bleh dikategorikan orang EXPERT juga dalam ADSENSE..:)

seriously boss sy tak expert. baru dapat fully adsense account februari tahun ni.. tak pernah terfikir untuk dpat title EXPERT/ORANG LAMA dari otai2 Wangcyber sini.. sy banyak membaca thereaded dkt sini jugak..

Seperti saya cakap, sy punya blog niche Entertaiment.. Entertainment banyak kategori.. cuba tuan fikirkan apa yang orang duk cari dengan content Entertainment :)
 

Haz Issac

freshman
Joined
May 11, 2012
Messages
192
Points
18
Kalo TT yang tuan sharemalaysia maksudkan...TT dier jemaah dari team tuan sharemalaysia ker?

Kalo salah seorang jemaah tuan, income sebegitu banyak kami org2 disini konfiden laa...Tapi lagi AFDAL kalo dapat share tips & teknik yang bleh digunapakai..tak BOLEH bagi direct bagi sipi2 jadi la...bleh jugak guna sumber TERMS sipi2 nak cari kat uncle G..:)

sy bukan jemaah dari Tuan Sharemalaysia.. sy independent.. tapi sy akui threaded tuan Sharemalaysia la yang sy maksudkan permulaan threaded sy ni.. iri hati dan sakit hati dengan income beliau.. dari 1st komen sampai ke akhir sy baca dan mendalami komen2 di threaded Tuan Sharemalaysia.. hehehe

nak beli Ebook Tuan Sharemalaysia masa tu tak kesampaian sebab mmg tak ada bajet.. sy banyak bergantung pada mereka2 yang share tips dan panduan di google search je..
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
CLUE yang bro telah share : SEO

Bleh bro kongsikan SEO yang bagaimana bro buat ?

BY YOURSELF or OUTSOURCE?

Sebab dari apa yang sedang saya buat sekarang SEO through DOMAIN nie agak SUKAR untuk tembus UNCLE G..Tapi mungkin bro ada teknik tertentu bleh aa kongsikan SEO yang mcm mana bro buat tue..:)

Ramai lagi otai2 yang jana income lebih dari ni.. hehe
yang penting SEO boss.. SEO mantop, klik 1 hari leh cecah 500.. :)

Salam Ramadhan boss..
 

namingwho

Senior
Joined
Oct 14, 2012
Messages
680
Points
18
host account mcmana tu boss? sy tak berapa paham plak.. tak pernah pun nak host account sebab sy pakai just untuk 1 blog je.. hehee

tak kena potong.. tapi biasa la dia ada tolak sikit.. mcm bulan lepas sepatutnya USD4300++ tapi finalized yang ada di screenshoot permulaan thereaded ni.. :) dalam USD4200++ je..

host account tuh account adsense yg bole guna kt google pnyer site jer, contoh, blogspot n youtube
 

Haz Issac

freshman
Joined
May 11, 2012
Messages
192
Points
18
Ooo NICHE ENTERTAIMENT..sket lagi clue bleh tak..bahasa omputih ker melayu asli punya blog niche hiburan tue..:)

Pada hemat saya, tuan telah memiliki blog yang berkadar traffik yang tinggi sudah pasti mempunyai KEPAKARAN yang baik utk eksploitasi hasil dari blog tersebut. Dan ternyata bro berjaya eksploitasi pada ADSENSE dengan baik.

Sebab tuan CLAIM dapat hasil hanya DARI 1 BLOG utk hasil dengan NICHE ENTERTAIMENT, tuan bleh dikategorikan orang EXPERT juga dalam ADSENSE..:)

blog sy bercampur boss.. omputih ada dan melayu asli pun ada.. tapi masa permulaan sy memang tulis content english.. lepas tu updated dalam content melayu asli..

cuma satu hal dalam segi code, sy menggunakan KOMLI NETWORK creative ads untuk letak google adsense.. mcmana nak cakap ya, jika iklan di komli tak keluar, akan keluar iklan dari adsense plak.. sy tak letak 100% code adsense dkt blog.. cuma letak di default iklan komli.. komli pun berdesupppp income.. dah cuba? pakai la.. boleh dpt USD3000 sebulan.. hehehe
 

Haz Issac

freshman
Joined
May 11, 2012
Messages
192
Points
18
CLUE yang bro telah share : SEO

Bleh bro kongsikan SEO yang bagaimana bro buat ?

BY YOURSELF or OUTSOURCE?

Sebab dari apa yang sedang saya buat sekarang SEO through DOMAIN nie agak SUKAR untuk tembus UNCLE G..Tapi mungkin bro ada teknik tertentu bleh aa kongsikan SEO yang mcm mana bro buat tue..:)

SEO dari yang sy maksudkan ialah pada template blog.. sy menggunakan domain berbayar tapi menggunakan platform blogspot..

SEO tu sy banyak belajar dari tutorial orang indonesia.. mereka banyak share tips untuk buat blog kita SEO friendly..
 

Haz Issac

freshman
Joined
May 11, 2012
Messages
192
Points
18
host account tuh account adsense yg bole guna kt google pnyer site jer, contoh, blogspot n youtube

ooo baru tau.. tapi saya tak pakai untuk youtube sebab sangat berbahaya bagi saya.. kalau nak upload video dengan jana income dari youtube memang tak ada idea lagi.. lagipun tak pandai lagi buat dengan youtube.. risiko tinggi bagi newbie macam sy...
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Clue seterusnya : KOMLI NETWORK creative ads & content campur2 english + melayu asli

Perkongsian yan menarik utk dicuba..:)

Jenis NICHE ENTERTAIMENT perlu UPDATING content kalo tak silap saya la..so mcm mana plak bro buat part content nie? DAILY UPDATE?

Maaf bro kalo byk sangat tanya..sebab perkara mengenai ADSENSE nie bleh buatkan saper2 yang pernah kecewa/dirundung malang/acc ribuan usd kena FREEZE bila dapat tau ada orang2 INDEPENDENT datang kat forum sergah dengan hasil semasa mcm tue pasti ramai yang minat nak tanya..:)

Harap bro terus kongsi perkara2 yg bleh digunapakai oleh kami2 disini..:)





blog sy bercampur boss.. omputih ada dan melayu asli pun ada.. tapi masa permulaan sy memang tulis content english.. lepas tu updated dalam content melayu asli..

cuma satu hal dalam segi code, sy menggunakan KOMLI NETWORK creative ads untuk letak google adsense.. mcmana nak cakap ya, jika iklan di komli tak keluar, akan keluar iklan dari adsense plak.. sy tak letak 100% code adsense dkt blog.. cuma letak di default iklan komli.. komli pun berdesupppp income.. dah cuba? pakai la.. boleh dpt USD3000 sebulan.. hehehe
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Template BLOG bro berbayar juga ker? atau FREE TEMPLATES? Kalo FREE laa kan..bleh share info TEMPLATES tak..FAKTOR templates pon penting sebab kalo dah diubahsuai dengan PLACEMENT ADS yang sesuai dan ditambah dengan CODING yang mesra SEO agak mudah nak RANKING..:)

SEO pada templates sahaja laa bro fokus..SEO part MARKETING ( backlink, media social dll ) bro takde buat ker?

SEO dari yang sy maksudkan ialah pada template blog.. sy menggunakan domain berbayar tapi menggunakan platform blogspot..

SEO tu sy banyak belajar dari tutorial orang indonesia.. mereka banyak share tips untuk buat blog kita SEO friendly..
 

mr.rzd

FB Members
Joined
Sep 26, 2010
Messages
212
Points
16
kalau content dalam bahasa melayu sy rase bro tarik trafik utama dari facebook kan..dan ada jugak dari google..betul atau salah?kikiki

sent from my ninetology bp2
 

userie

Newbie
Joined
Aug 25, 2011
Messages
55
Points
6
saye rase kalau susah nak terangkan,bro buat ebook. terangkan ape yang bro buat hari ke hari ampai dapat income camtu. memang dahsyat income tu bro..
 
Top