RM15K Sebulan Dengan Google Adsense

Haz Issac

freshman
Joined
May 11, 2012
Messages
192
Points
18
Baru perasan. Rupanya sy selalu beli Paypal Fund dengan tt . terbaik . mungkin boleh share skit tips ? :p
Acc adsense sy kena disable pula .. hhu . dah full acc . tengah tunggu result appeal .

beli dkt group jual beli paypal ek? hehehe :) bila account kena disable? jarak buat account baru tu pula berapa hari?
 

vyner

Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,646
Points
38
beli dkt group jual beli paypal ek? hehehe :) bila account kena disable? jarak buat account baru tu pula berapa hari?

Yup . Dah lama. lebih sebulan. masalahnya skg sy x dapat nak buat acc baru. Dah tukar IP. guna browser lain. Spin nama/alamat , no.fon baru tetap x boleh juga .. Masa nak signup tu automatic adsense block :(
 

Haz Issac

freshman
Joined
May 11, 2012
Messages
192
Points
18
Yup . Dah lama. lebih sebulan. masalahnya skg sy x dapat nak buat acc baru. Dah tukar IP. guna browser lain. Spin nama/alamat , no.fon baru tetap x boleh juga .. Masa nak signup tu automatic adsense block :(

Pergi mana-mana CC.. contoh duduk Shah Alam, pergi CC dekat Damansara.. buat email baru.. apply guna email baru dkt CC tu.. guna alamat orang lain.. kalau ada adik ke or sesiapa yang tuan percaya pakai alamat dorang.. pandai-pandai la ayat kalau nak pakai alamat dorang..

apply pakai blogspot.. jangan guna domain lagi.. artikel terpulang mana tuan rasa boleh lepas.. lepas tu submit.. tapi make sure post kena lebih 20-30 post.. kalau ada menu nagivation letak dkt menu..

try buat macam tu insyaallah lepas.. sebab sy dah buat and lepas account ke 3.. hikhik :)
 

Haz Issac

freshman
Joined
May 11, 2012
Messages
192
Points
18
yang aku nampak dalam thread ni, kunci paling utama bagi TT adalah

:MASS UPDATE: Dan FANPAGE:

At least sepuluh artikel sehari, unik pulak tu, bukan jenis kopipes, yang ni memang boleh kick start SEO (Dari tengok cara TT sembang, TT bukan jenis Hardcore SEO)
Kedua fanpage.. Blog entertainment, promote kat fanpage yang TAT sampai 40,000 sehari, memang visitor boleh jump sampai ribuan sehari walaupun blog baru (amat sesuai untuk blog niche entertainment )

Tapi, aku memang jealous pada TT sebab boleh buat MASS UPDATE... Untuk yang bekerja rasanya memang mustahil boleh buat, kecuali duit banyak boleh buat outsource


SALUTE BRO!!!!!

yup.. betul tu boss.. kalau nak rasa income macam ni untuk yang bekerja memang susah.. kalau cepat updated blog, visitor akan stay lama dan bila visitor stay lama dan kerap klik mana2 link di blog, pageviews akan meningkat dan income mendadak naik..
 

vyner

Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,646
Points
38
Pergi mana-mana CC.. contoh duduk Shah Alam, pergi CC dekat Damansara.. buat email baru.. apply guna email baru dkt CC tu.. guna alamat orang lain.. kalau ada adik ke or sesiapa yang tuan percaya pakai alamat dorang.. pandai-pandai la ayat kalau nak pakai alamat dorang..

apply pakai blogspot.. jangan guna domain lagi.. artikel terpulang mana tuan rasa boleh lepas.. lepas tu submit.. tapi make sure post kena lebih 20-30 post.. kalau ada menu nagivation letak dkt menu..

try buat macam tu insyaallah lepas.. sebab sy dah buat and lepas account ke 3.. hikhik :)

tq bro . :)
Dah dapat acc baru guna YT . Nanti lepas ni baru upgrade ke full acc .
 

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
Bila pasal adsense mesti meletop..
Tahniah TT sebab dapat buat income yg sangat besar..

Dah lama tinggalkan adsense, dah lebih 4 tahun rasanya.. Hmm... xberkenan dah dekat adsense.
Tapi bila baca kejayaan orang lain, cemburu & rasa nak dapat juga mcm mereka.. Kihkihkih... :D

Apa pun, terima kasih krn berkongsi disini.
 

HarimauMalaya

freshman
Joined
Oct 26, 2009
Messages
199
Points
18
yang aku nampak dalam thread ni, kunci paling utama bagi TT adalah

:MASS UPDATE: Dan FANPAGE:

At least sepuluh artikel sehari, unik pulak tu, bukan jenis kopipes, yang ni memang boleh kick start SEO (Dari tengok cara TT sembang, TT bukan jenis Hardcore SEO)
Kedua fanpage.. Blog entertainment, promote kat fanpage yang TAT sampai 40,000 sehari, memang visitor boleh jump sampai ribuan sehari walaupun blog baru (amat sesuai untuk blog niche entertainment )

Tapi, aku memang jealous pada TT sebab boleh buat MASS UPDATE... Untuk yang bekerja rasanya memang mustahil boleh buat, kecuali duit banyak boleh buat outsource


SALUTE BRO!!!!!

sy bersependapat ngn Tenteraangin..TETAPI untuk yg bekerja tak mustahil kalu buat walaupun tanpa outsource :)
sy msh belum mencuba drive traffic dari fanpages.sy ada 1 fanpages (niche entertainment) cuma belum ade blog niche entertainment.
apa pendapat tuan2 tentang reports fanpages sy nie.perlu diperbaiki lagi ke utk drive traffic ke blog.
View attachment FANPAGES.jpg
 

Haz Issac

freshman
Joined
May 11, 2012
Messages
192
Points
18
sy bersependapat ngn Tenteraangin..TETAPI untuk yg bekerja tak mustahil kalu buat walaupun tanpa outsource :)
sy msh belum mencuba drive traffic dari fanpages.sy ada 1 fanpages (niche entertainment) cuma belum ade blog niche entertainment.
apa pendapat tuan2 tentang reports fanpages sy nie.perlu diperbaiki lagi ke utk drive traffic ke blog.
View attachment 17918

try saja untuk share link ke fanpages boss.. ramai ke tak visitor untuk masuk belakang cerita.. sebab facebook SEO appear dkt google search amat tinggi..

dan bagi untuk TenteraAngin, sy teramat la sangat hardcore untuk SEO.. itu paling penting boss.. hehe
 

Haz Issac

freshman
Joined
May 11, 2012
Messages
192
Points
18
Bila pasal adsense mesti meletop..
Tahniah TT sebab dapat buat income yg sangat besar..

Dah lama tinggalkan adsense, dah lebih 4 tahun rasanya.. Hmm... xberkenan dah dekat adsense.
Tapi bila baca kejayaan orang lain, cemburu & rasa nak dapat juga mcm mereka.. Kihkihkih... :D

Apa pun, terima kasih krn berkongsi disini.

terima kasih tuan.. :) semoga tuan akan kembali untuk bersama adsense.. kekadang jumpa "kekasih" lama boleh jadi pengubat duka di kemudian hari.. hikhik
 

Haz Issac

freshman
Joined
May 11, 2012
Messages
192
Points
18
Setelah hampir setahun, kini saya akan share bagaimana saya buat duit dengan Adsense ini. Saya akan JUAL ilmu yang simple saya gunakan ini kepada rakan-rakan wangcyber yang berminat nak tahu.

Bagaimana saya jana http://i.imgur.com/sWVauYf.png RM1000-RM2000 sehari dengan google adsense cukup senang. Bagi mereka yang beli PAKEJ yang saya JUAL, saya hanya perlukan url website dan akan teliti dari segi segala aspek termasuk SEO, Template, Traffic dan Keywords.

Jika ada yang perlu diperbaiki saya akan suggestkan anda apa yang perlu dibuat dan langkah seterusnya. Perlu diINGAT, jika anda ingin merasa RM500-RM2000 SEHARI, anda tidak perlu TAKUT untuk keluarkan duit kerana HASILNYA amat LUMAYAN!! Itu lumrah dunia.. hukum alam.. what you give, you get back!

Jika anda berminat nak belajar dan berjaya, sila QUOTE dan REPLY SAYA NAK RM500 SEHARI!!

JOM KUMPUL DUIT RAYA SEKARANG!!
 

HarimauMalaya

freshman
Joined
Oct 26, 2009
Messages
199
Points
18
Setelah hampir setahun, kini saya akan share bagaimana saya buat duit dengan Adsense ini. Saya akan JUAL ilmu yang simple saya gunakan ini kepada rakan-rakan wangcyber yang berminat nak tahu.

Bagaimana saya jana http://i.imgur.com/sWVauYf.png RM1000-RM2000 sehari dengan google adsense cukup senang. Bagi mereka yang beli PAKEJ yang saya JUAL, saya hanya perlukan url website dan akan teliti dari segi segala aspek termasuk SEO, Template, Traffic dan Keywords.

Jika ada yang perlu diperbaiki saya akan suggestkan anda apa yang perlu dibuat dan langkah seterusnya. Perlu diINGAT, jika anda ingin merasa RM500-RM2000 SEHARI, anda tidak perlu TAKUT untuk keluarkan duit kerana HASILNYA amat LUMAYAN!! Itu lumrah dunia.. hukum alam.. what you give, you get back!

Jika anda berminat nak belajar dan berjaya, sila QUOTE dan REPLY SAYA NAK RM500 SEHARI!!

JOM KUMPUL DUIT RAYA SEKARANG!!

Ala TT print screen kan income adsense bln lpas (JUNE 2014) baru membara jiwa nie ha...hehe..nk lg membara bt live video :)
Boleh TT :)
 
Top