RM15K Sebulan Dengan Google Adsense

astra

freshman
Joined
Jul 31, 2013
Messages
7
Likes
0
Points
0
Offline
Semenjak tahun 2009 sampai kini sudah 15 akaun adsense saya kena ban. Bermula dgn AFD,saya telah menjana income agak lumayan dgn kaedah blackhat yg diajar oleh sifu masa itu,oleh kerana kurang ilmu dan tak faham tentang CPC,CTR,RPM akhir nya semua akaun bungkus tak sempat buat CPR hehehe. Tapi skrang dh faham. Yang penting jangan tamak. Yang jaga system adsense bukan manusia..selagi treshold below setting adsense akaun akan selamat. jd pengetahuan CPC CTR RPM amat penting lagi lagi jika ada aktiviti greyhat ke blackhat ke...tapi biarlah berpada2 dgn kaedah tersebut. Software flowspirit bagus untuk non perfoming visitor
15 akaun kena ban? fuh.. ni baru betul seperti peribahasa.. gagal sekali bukan bermakna gagal selamanya dan jangan mudah berputus asa... respek..terbaik bro..
 
Joined
Sep 17, 2006
Messages
152
Likes
0
Points
16
Offline
Itu lah sebab nya kita kena ada ilmu..kalau main hentam keromo saja mula2 jer jalan pastu pasti terduduk. Ilmu adsense ni mudah saja kalau mak berjaya dan selamat. Traffic biar banyak, click biar below 10% dari traffic pasti selamat walau pun ada unsur2 "jenayah" hehehe
 

kae

freshman
Joined
Sep 17, 2009
Messages
439
Likes
0
Points
16
Offline
Semenjak tahun 2009 sampai kini sudah 15 akaun adsense saya kena ban. Bermula dgn AFD,saya telah menjana income agak lumayan dgn kaedah blackhat yg diajar oleh sifu masa itu,oleh kerana kurang ilmu dan tak faham tentang CPC,CTR,RPM akhir nya semua akaun bungkus tak sempat buat CPR hehehe. Tapi skrang dh faham. Yang penting jangan tamak. Yang jaga system adsense bukan manusia..selagi treshold below setting adsense akaun akan selamat. jd pengetahuan CPC CTR RPM amat penting lagi lagi jika ada aktiviti greyhat ke blackhat ke...tapi biarlah berpada2 dgn kaedah tersebut. Software flowspirit bagus untuk non perfoming visitor
AFD, mmg best.. dulu saya mula main Adsense guna ni la...
boleh cashout banyak2..
cuma yang AFC ni je yang lembab skit.. USD 0.02 sehari
 
Joined
Jul 18, 2013
Messages
108
Likes
1
Points
18
Offline
Cuba guna trik ni..(saya pun baru try 2 hari lepas,2 jam je approve)

Apply Guna Youtube

Langkah-langkah:

1.buat satu akaun gmail..kalau boleh verifykan dia.kemudian pergi ke youtube
2.pergi ke youtube setting,klik feature dan klik enable Monetization..kemudia anda akan dibawa ke satu page yang ada butang biru "Enable monitezation".klik...kemudian keluar satu agreement tick semua kemudian klik got it.
3.pergi semula ke youtube setting kemudian klik monetize setting dan cari "how i will be paid"..klik dia dan klik "associate an adsense account".
4.anda akan dibawa kelaman google adsense..klik proceed dan akan dibawa ke form pendaftaran adsense..isi semua maklumat..no rumah kasi letak,jgn tinggal(saya mula2 kene reject sebad tak letak no rumah,diorang anggap alamat tak lengkap.walhal tu alamat wife saya dalam ic..memang takder number pun..kiki)..selesai semua submit je..tunggu 2 jam kemudian dan check email.kompem approve!

saya tak sure akaun adsense ni macam mana,saya godek2 kejap je..tapi apa yang diajar..lepas approve saya pergi ke site management dan letak laman blogspot saya.xder pakai atau ambil adsense codes macam akaun saya yang lagi satu tu..(copy paste codes dalam blog)..maybe untuk blogspot dan youtube sahaja kot.lepas tu login ke blogspot buat blog,kemudian klik earning tab,pilih get started kemudian proceed je dengan login ke akaun adsense tadi,klik accept association,satu masej keluar "sucessfully adsense widget added".tunggu 30 minit check iklan adsense keluar tak di sidebar dan bottom blog anda.

Try la apply..bila dah approve godek2 la.mana tahu blog atau laman bukan blogspot pun boleh guna kikiki..

pernafian:Trik ni takder kene mengena dengan mana-mana panduan atau ebook yg dijual dalam malaysia ini..isu copyright tidak berlaku disini kerana segala info yang saya bagi tahu kat atas tu baru je saya apply 2 hari lepas dari forum luar dengan tujuan untuk buat satu teknik dengan trafik berbayar..kira akaun saya buat 2 hari lepas tu mmg bertujuan untuk cara blackhat yang halal dimana saya sudah sedia maklum akan akibatnya iaitu di banned.
Thank you bos. saya tengah cuba ni hehe nanti dah boleh saya cakap :D
 
Joined
Jul 18, 2013
Messages
108
Likes
1
Points
18
Offline
Cuba guna trik ni..(saya pun baru try 2 hari lepas,2 jam je approve)

Apply Guna Youtube

Langkah-langkah:

1.buat satu akaun gmail..kalau boleh verifykan dia.kemudian pergi ke youtube
2.pergi ke youtube setting,klik feature dan klik enable Monetization..kemudia anda akan dibawa ke satu page yang ada butang biru "Enable monitezation".klik...kemudian keluar satu agreement tick semua kemudian klik got it.
3.pergi semula ke youtube setting kemudian klik monetize setting dan cari "how i will be paid"..klik dia dan klik "associate an adsense account".
4.anda akan dibawa kelaman google adsense..klik proceed dan akan dibawa ke form pendaftaran adsense..isi semua maklumat..no rumah kasi letak,jgn tinggal(saya mula2 kene reject sebad tak letak no rumah,diorang anggap alamat tak lengkap.walhal tu alamat wife saya dalam ic..memang takder number pun..kiki)..selesai semua submit je..tunggu 2 jam kemudian dan check email.kompem approve!

saya tak sure akaun adsense ni macam mana,saya godek2 kejap je..tapi apa yang diajar..lepas approve saya pergi ke site management dan letak laman blogspot saya.xder pakai atau ambil adsense codes macam akaun saya yang lagi satu tu..(copy paste codes dalam blog)..maybe untuk blogspot dan youtube sahaja kot.lepas tu login ke blogspot buat blog,kemudian klik earning tab,pilih get started kemudian proceed je dengan login ke akaun adsense tadi,klik accept association,satu masej keluar "sucessfully adsense widget added".tunggu 30 minit check iklan adsense keluar tak di sidebar dan bottom blog anda.

Try la apply..bila dah approve godek2 la.mana tahu blog atau laman bukan blogspot pun boleh guna kikiki..

pernafian:Trik ni takder kene mengena dengan mana-mana panduan atau ebook yg dijual dalam malaysia ini..isu copyright tidak berlaku disini kerana segala info yang saya bagi tahu kat atas tu baru je saya apply 2 hari lepas dari forum luar dengan tujuan untuk buat satu teknik dengan trafik berbayar..kira akaun saya buat 2 hari lepas tu mmg bertujuan untuk cara blackhat yang halal dimana saya sudah sedia maklum akan akibatnya iaitu di banned.
WOW! Adsense saya dah approved! Tak sampai satu hari, 2 jam JEEE. Terima kasih banyak banyak tuan rohaizad :D
 
Joined
Jul 18, 2013
Messages
108
Likes
1
Points
18
Offline
Hehe acc adsense dah ada tapi... saya tak faham lah macam mana nak letak adsense ni dekat blog saya. Saya pun kurang faham macam mana nak guna adsense ni hahaha kalau boleh saya nak tahu basic macam mana nak guna adsense ni. boleh ajarkan? :)
 
Joined
Jan 1, 2012
Messages
314
Likes
0
Points
0
Offline
Hehe acc adsense dah ada tapi... saya tak faham lah macam mana nak letak adsense ni dekat blog saya. Saya pun kurang faham macam mana nak guna adsense ni hahaha kalau boleh saya nak tahu basic macam mana nak guna adsense ni. boleh ajarkan? :)

buka email adsense klik my ads pastu klik new ad unit dptkan code di situ bila dpt code pasang kat blog :)
 
Top