RM15K Sebulan Dengan Google Adsense

Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,104
Likes
5
Points
38
Offline
Accumulate bulan julai dah masuk dlm finalize account hari ini.. Tahniah kepada rakan-rakan yang berjaya
boleh dapat payment.. by next month.. :)

Earning saya naik 675% bulan lepas berbanding Jun..
Avg CTR: 3.05%.

@Alhamdulillah ~~
 

kae

freshman
Joined
Sep 17, 2009
Messages
439
Likes
0
Points
16
Offline
Accumulate bulan julai dah masuk dlm finalize account hari ini.. Tahniah kepada rakan-rakan yang berjaya
boleh dapat payment.. by next month.. :)

Earning saya naik 675% bulan lepas berbanding Jun..
Avg CTR: 3.05%.

@Alhamdulillah ~~
Tahniah saudara,
earning saya utk hari ni naik 100% , saya dapat USD 0.02 hari ni, Alhamdulillah,
bulan depan dah boleh cashout dah ni,
 

C44

freshman
Joined
Apr 6, 2010
Messages
95
Likes
0
Points
6
Offline
Tahniah saudara,
earning saya utk hari ni naik 100% , saya dapat USD 0.02 hari ni, Alhamdulillah,
bulan depan dah boleh cashout dah ni,
2 sen sehari.berapa lama bro ambil masa cashout 100usd
 
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,104
Likes
5
Points
38
Offline
2 sen sehari.berapa lama bro ambil masa cashout 100usd
Mula2x macam tu r.. 2 sen.. nanti naik 10 sen.. pas tu 0.50 sen.. pas tu. 1.00 pas 2.... $$$
Jangan r mula2x $50.. pas tu.. kena banned.. Tak berbaloi3x..

APA YANG PENTING BASIC KNOWLEDGE PERLU ADA..
1. JANGAN TAMAK.
2. PERLU TAHU IKLAN IALAH $$$
3. PERLU TAHU FORMULA IKLAN
4. KEPERLUAN UTAMA IKLAN IALAH TRAFIK (ORANG YANG MELIHAT IKLAN AKA MATA-MATA YANG MELIHAT IKLAN, BUKAN BINATANG)
5. ADA MATLAMAT JANGKA MASA PENDEK, JANGKA MASA SEDERHANA, & JANGKA MASA PANJANG.
6. ACTION = TINDAKAN.. DO IT = DUIT
7. IMPROVEMENT...


MATLAMAT
Minimum $100 sebulan / 30 hari = $3.33 Sehari..

Targetlah $4.00 sehari... cari jalan camna nak dapatkan min $4.00 sehari.. ^_^
Assume: 1 klik $0.10
CTR: 2%
Pageview: ???

FORMULA AD / FORMULA IKLAN

Income = Pageview x CTR x CPC

Pageview = Income / (CTR x CPC)
= 100 / ((2/100)x0.1)
= 50,000 pageview sebulan

Pageview sehari: 50,000/30 = 1667 sehari..

1 pelawat menjana purata 3 pageview sehari..
Pelawat unik diperlukan: 1667/3 = 555 pelawat unik sehari..

Kalau ada dapat lebih dari 555 pelawat unik sehari.. perh.. $$$...

NOTA
* CPC - COST PER CLICK - Subject changes
* CTR - CLICKTHROUGH RATIO - Subject to ad position & content related.


Saya menjana $$$ di adsense melalui Formula ini, walaupun trafik taklah sehebat TT berjaya membawa 4-5 angka trafik sehari...
Terpulang nak terima atau tidak.. Just for share..
 
Joined
Dec 9, 2010
Messages
719
Likes
0
Points
16
Offline
Memang tepat apa y wawwi kata tu,main adsense kena relax . Xboleh redah jer,insyallah berbaloi kalau sabar
 
Joined
May 15, 2009
Messages
1,017
Likes
6
Points
38
Offline
Thanks kawan kawan, banyak ilmu dapat hari ni. Baca dari mula thread sampai ke sudah. Hehe. Tengah nak setup web baru, dulu ada beli domain cun 5 huruf, ada main keyword. Tapi langsung tak publish/parking, membazir je kan. So kali ni ingat nak cuba lah usahakan domain tu.
 
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,104
Likes
5
Points
38
Offline
@Abelljefrry,

Buat ajer.. kurang-kurang sebulan $1.00 USD, setahun dah $12.00 USD dah cover cost domain... ^_^

Kadang-kadang suatu domain yang dah langgan tak buat apa2x, ubah manfaatkan nya & walaupun agak terbiar ia juga sedikit sebanyak memberi pulangan pendapatan yang memberangsangkan...

Salah 1 Domain saya yang dulunya langgan hanya saja-saja, tup-tup menjana pendapatan pasif 3 angka sebulan. Rajin update & promote blog ni silap2x ia boleh menjana min $100 USD sebulan..

Thanks kawan kawan, banyak ilmu dapat hari ni. Baca dari mula thread sampai ke sudah. Hehe. Tengah nak setup web baru, dulu ada beli domain cun 5 huruf, ada main keyword. Tapi langsung tak publish/parking, membazir je kan. So kali ni ingat nak cuba lah usahakan domain tu.
 
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,104
Likes
5
Points
38
Offline
Pst... senyap2x.. Mana nak tau boleh jadi jutawan senyap hanya dengan adsense...

TT RM15K sebulan.. Dapat purata tiap2x bulan... setahun dah RM180K.. Kurang 6 tahun dah boleh jadi jutawan..

Mungkin boleh lebih cepat lagi..

Memang tepat apa y wawwi kata tu,main adsense kena relax . Xboleh redah jer,insyallah berbaloi kalau sabar
 
Joined
Sep 17, 2006
Messages
152
Likes
0
Points
16
Offline
Dengan adsense ni kena banyak ilmu,silat,kungfu,judo,jujitsu gusti ke semua kena ambik tahu....tapi yang penting xboleh tamak..orang tamak selalu rugi..betul kan??
 
Joined
Jul 18, 2013
Messages
108
Likes
1
Points
18
Offline
Ada tak info FREE macam mana nak fully approve account adsense ni? kalau blog bahasa melayu pun boleh ke? hehehe pleaseee newbie here :)
 
Joined
May 15, 2009
Messages
1,017
Likes
6
Points
38
Offline
Kalau buat niche website yang berasaskan koleksi video dari youtube (content curation), boleh ke guna adsense? Atau nak kena original content baru boleh?
 
Joined
Jul 16, 2013
Messages
62
Likes
4
Points
8
Offline
Ada tak info FREE macam mana nak fully approve account adsense ni? kalau blog bahasa melayu pun boleh ke? hehehe pleaseee newbie here :)
Cuba guna trik ni..(saya pun baru try 2 hari lepas,2 jam je approve)

Apply Guna Youtube

Langkah-langkah:

1.buat satu akaun gmail..kalau boleh verifykan dia.kemudian pergi ke youtube
2.pergi ke youtube setting,klik feature dan klik enable Monetization..kemudia anda akan dibawa ke satu page yang ada butang biru "Enable monitezation".klik...kemudian keluar satu agreement tick semua kemudian klik got it.
3.pergi semula ke youtube setting kemudian klik monetize setting dan cari "how i will be paid"..klik dia dan klik "associate an adsense account".
4.anda akan dibawa kelaman google adsense..klik proceed dan akan dibawa ke form pendaftaran adsense..isi semua maklumat..no rumah kasi letak,jgn tinggal(saya mula2 kene reject sebad tak letak no rumah,diorang anggap alamat tak lengkap.walhal tu alamat wife saya dalam ic..memang takder number pun..kiki)..selesai semua submit je..tunggu 2 jam kemudian dan check email.kompem approve!

saya tak sure akaun adsense ni macam mana,saya godek2 kejap je..tapi apa yang diajar..lepas approve saya pergi ke site management dan letak laman blogspot saya.xder pakai atau ambil adsense codes macam akaun saya yang lagi satu tu..(copy paste codes dalam blog)..maybe untuk blogspot dan youtube sahaja kot.lepas tu login ke blogspot buat blog,kemudian klik earning tab,pilih get started kemudian proceed je dengan login ke akaun adsense tadi,klik accept association,satu masej keluar "sucessfully adsense widget added".tunggu 30 minit check iklan adsense keluar tak di sidebar dan bottom blog anda.

Try la apply..bila dah approve godek2 la.mana tahu blog atau laman bukan blogspot pun boleh guna kikiki..

pernafian:Trik ni takder kene mengena dengan mana-mana panduan atau ebook yg dijual dalam malaysia ini..isu copyright tidak berlaku disini kerana segala info yang saya bagi tahu kat atas tu baru je saya apply 2 hari lepas dari forum luar dengan tujuan untuk buat satu teknik dengan trafik berbayar..kira akaun saya buat 2 hari lepas tu mmg bertujuan untuk cara blackhat yang halal dimana saya sudah sedia maklum akan akibatnya iaitu di banned.
 

astra

freshman
Joined
Jul 31, 2013
Messages
7
Likes
0
Points
0
Offline
Cuba guna trik ni..(saya pun baru try 2 hari lepas,2 jam je approve)

Apply Guna Youtube

Langkah-langkah:

1.buat satu akaun gmail..kalau boleh verifykan dia.kemudian pergi ke youtube
2.pergi ke youtube setting,klik feature dan klik enable Monetization..kemudia anda akan dibawa ke satu page yang ada butang biru "Enable monitezation".klik...kemudian keluar satu agreement tick semua kemudian klik got it.
3.pergi semula ke youtube setting kemudian klik monetize setting dan cari "how i will be paid"..klik dia dan klik "associate an adsense account".
4.anda akan dibawa kelaman google adsense..klik proceed dan akan dibawa ke form pendaftaran adsense..isi semua maklumat..no rumah kasi letak,jgn tinggal(saya mula2 kene reject sebad tak letak no rumah,diorang anggap alamat tak lengkap.walhal tu alamat wife saya dalam ic..memang takder number pun..kiki)..selesai semua submit je..tunggu 2 jam kemudian dan check email.kompem approve!

saya tak sure akaun adsense ni macam mana,saya godek2 kejap je..tapi apa yang diajar..lepas approve saya pergi ke site management dan letak laman blogspot saya.xder pakai atau ambil adsense codes macam akaun saya yang lagi satu tu..(copy paste codes dalam blog)..maybe untuk blogspot dan youtube sahaja kot.lepas tu login ke blogspot buat blog,kemudian klik earning tab,pilih get started kemudian proceed je dengan login ke akaun adsense tadi,klik accept association,satu masej keluar "sucessfully adsense widget added".tunggu 30 minit check iklan adsense keluar tak di sidebar dan bottom blog anda.

Try la apply..bila dah approve godek2 la.mana tahu blog atau laman bukan blogspot pun boleh guna kikiki..

pernafian:Trik ni takder kene mengena dengan mana-mana panduan atau ebook yg dijual dalam malaysia ini..isu copyright tidak berlaku disini kerana segala info yang saya bagi tahu kat atas tu baru je saya apply 2 hari lepas dari forum luar dengan tujuan untuk buat satu teknik dengan trafik berbayar..kira akaun saya buat 2 hari lepas tu mmg bertujuan untuk cara blackhat yang halal dimana saya sudah sedia maklum akan akibatnya iaitu di banned.
terima kasih untuk perkongsian teknik dari bro. Tapi kawan nk tanya, kalau akaun dari Malaysia da boleh guna ke utk butang "enable monitization" tu?
 
Joined
Jul 16, 2013
Messages
62
Likes
4
Points
8
Offline
terima kasih untuk perkongsian teknik dari bro. Tapi kawan nk tanya, kalau akaun dari Malaysia da boleh guna ke utk butang "enable monitization" tu?
laa..kan saya dah tulis kat atas tu..baru je dua hari lepas saya buat..lagi pun saya bukan dari myanmar..jadi memang sah la malaysia punya boleh buat kan..kikiki.
 
Joined
Sep 17, 2006
Messages
152
Likes
0
Points
16
Offline
Apabila dikatakan tamat pada Adsense, ianya berkait rapat dengan abuse/void terms.

jadi, kalau dah void terms, fraud click, maka kena ban.. memang rugiiii
Semenjak tahun 2009 sampai kini sudah 15 akaun adsense saya kena ban. Bermula dgn AFD,saya telah menjana income agak lumayan dgn kaedah blackhat yg diajar oleh sifu masa itu,oleh kerana kurang ilmu dan tak faham tentang CPC,CTR,RPM akhir nya semua akaun bungkus tak sempat buat CPR hehehe. Tapi skrang dh faham. Yang penting jangan tamak. Yang jaga system adsense bukan manusia..selagi treshold below setting adsense akaun akan selamat. jd pengetahuan CPC CTR RPM amat penting lagi lagi jika ada aktiviti greyhat ke blackhat ke...tapi biarlah berpada2 dgn kaedah tersebut. Software flowspirit bagus untuk non perfoming visitor
 
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,104
Likes
5
Points
38
Offline
Kalau buat niche website yang berasaskan koleksi video dari youtube (content curation), boleh ke guna adsense? Atau nak kena original content baru boleh?
Pengalaman guna AutoVlog dengan Youtube amat memeritkan. bertahan sekadar 7 bulan... akaun tak kena banned, tetapi web akan masuk sandbox... Lepas tu income hampir merosot secara bombastik... Nak buat koleksi biar ada contents yang ideal.. Macam TT buat, web movie content olah satu per 1... Asli..
 
Top