RM 12K Pendapatan ADsense Dalam masa 3 Bulan...

Joined
Apr 25, 2008
Messages
75
Likes
11
Points
8
Offline
#95
Adsense ni kot mana pun...

Kena ada website yang mantap..artikel yang bermanfaat, menarik untuk di baca dan targeted keyword. Lepas tu kena ada promosi dan backlink. Barula trafik datang, kemungkinan untuk dapat klik pun tinggi.

Kalau buat website arcade game pun ok, janji ada promosi di fb, Youtube dan lain lain social network.

Tapi kalau website/blog kita artikel pun copypaste, iklan penuh sesak, macam mana orang nak klik iklan adsense.

Kita kena letak diri kita sebagai pembaca, apa yang membuatkan kita akan klik iklan adsense di website kita. Adsense position ke, Saiz iklan adsense ka atau jenis iklan image atau text. Ini semua perlu diambil kira. Baru lah masyuk..

OK kalau terasa jangan marah..just my 2 cents
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
427
Likes
52
Points
28
Offline
#96
Adsense ni kot mana pun...

Kena ada website yang mantap..artikel yang bermanfaat, menarik untuk di baca dan targeted keyword. Lepas tu kena ada promosi dan backlink. Barula trafik datang, kemungkinan untuk dapat klik pun tinggi.

Kalau buat website arcade game pun ok, janji ada promosi di fb, Youtube dan lain lain social network.

Tapi kalau website/blog kita artikel pun copypaste, iklan penuh sesak, macam mana orang nak klik iklan adsense.

Kita kena letak diri kita sebagai pembaca, apa yang membuatkan kita akan klik iklan adsense di website kita. Adsense position ke, Saiz iklan adsense ka atau jenis iklan image atau text. Ini semua perlu diambil kira. Baru lah masyuk..

OK kalau terasa jangan marah..just my 2 cents
betol tn... google mementingkan unique article... klu copyscape x lepas jawabnye kena panda habis lintang pukang...
klu unique article ni web cepat naik ..tp kena rajin update la...

aah betul tn kena letak sebagai pembaca klu letak kita sebagai kliker mmng out la hehhee
 
Joined
Apr 25, 2008
Messages
75
Likes
11
Points
8
Offline
#97
betol tn... google mementingkan unique article... klu copyscape x lepas jawabnye kena panda habis lintang pukang...
klu unique article ni web cepat naik ..tp kena rajin update la...

aah betul tn kena letak sebagai pembaca klu letak kita sebagai kliker mmng out la hehhee
Yup betul tu, satu lagi kita kena buat research tentang artikel yang kita nak tulis tu. Sebab artikel itu akan jadi passive income kita. So put some effort into it.

Jangan la buat ala kadar sebab nak tengok adsense income je. Kita perlu ingat, adsense ini akan ambik masa tapi bila dah start masyuk, dia akan kekal lama, selagi hosting dan domain aktifla.

Dengan kata lain, kita kena melabur dulu sekali, pastu untung boleh ambik banyak kali...:)
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
427
Likes
52
Points
28
Offline
#98
Yup betul tu, satu lagi kita kena buat research tentang artikel yang kita nak tulis tu. Sebab artikel itu akan jadi passive income kita. So put some effort into it.

Jangan la buat ala kadar sebab nak tengok adsense income je. Kita perlu ingat, adsense ini akan ambik masa tapi bila dah start masyuk, dia akan kekal lama, selagi hosting dan domain aktifla.

Dengan kata lain, kita kena melabur dulu sekali, pastu untung boleh ambik banyak kali...:)
tn kalau kite pakai extension blogspot ok tak? hehehe
ape persepsi gugel pada blog kite ?
 
Joined
Apr 25, 2008
Messages
75
Likes
11
Points
8
Offline
#99
tn kalau kite pakai extension blogspot ok tak? hehehe
ape persepsi gugel pada blog kite ?
Terpulang, pernah baca hasrulhassan.com. Dia pakai blogspot jer tapi SEO mantop. Blogspot ni tak banyak option macam Wordpress yang macam-macam plugin ada.
Tapi kalau artikel kita dah power, apa nak risau.
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
427
Likes
52
Points
28
Offline
Terpulang, pernah baca hasrulhassan.com. Dia pakai blogspot jer tapi SEO mantop. Blogspot ni tak banyak option macam Wordpress yang macam-macam plugin ada.
Tapi kalau artikel kita dah power, apa nak risau.
tq tn... sebab sblum ni mmng pakai wp tp malas nk update terus kaput...
last2 try update blog dlm blogspot..
kalau transfer ke wp susah tak?
 
Top