RM 12K Pendapatan ADsense Dalam masa 3 Bulan...

twitter

Senior
Joined
Jul 7, 2009
Messages
1,122
Points
38
ehehheh...adsense masih aktif..cuma dalam nie jer x aktif
 

matheri

freshman
Joined
Feb 10, 2010
Messages
27
Points
1
dh pm TT....berminat gak nk belajar
 

enginius

freshman
Joined
Jun 5, 2012
Messages
8
Points
1
sama la...adsense dah lama tidur...nak di bangkitkan....PM sket
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
524
Points
28
menarik nie...leh pm gak ker?
 

lankapo

junior
Joined
Apr 25, 2008
Messages
75
Points
8
Adsense ni kot mana pun...

Kena ada website yang mantap..artikel yang bermanfaat, menarik untuk di baca dan targeted keyword. Lepas tu kena ada promosi dan backlink. Barula trafik datang, kemungkinan untuk dapat klik pun tinggi.

Kalau buat website arcade game pun ok, janji ada promosi di fb, Youtube dan lain lain social network.

Tapi kalau website/blog kita artikel pun copypaste, iklan penuh sesak, macam mana orang nak klik iklan adsense.

Kita kena letak diri kita sebagai pembaca, apa yang membuatkan kita akan klik iklan adsense di website kita. Adsense position ke, Saiz iklan adsense ka atau jenis iklan image atau text. Ini semua perlu diambil kira. Baru lah masyuk..

OK kalau terasa jangan marah..just my 2 cents
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
436
Points
28
Adsense ni kot mana pun...

Kena ada website yang mantap..artikel yang bermanfaat, menarik untuk di baca dan targeted keyword. Lepas tu kena ada promosi dan backlink. Barula trafik datang, kemungkinan untuk dapat klik pun tinggi.

Kalau buat website arcade game pun ok, janji ada promosi di fb, Youtube dan lain lain social network.

Tapi kalau website/blog kita artikel pun copypaste, iklan penuh sesak, macam mana orang nak klik iklan adsense.

Kita kena letak diri kita sebagai pembaca, apa yang membuatkan kita akan klik iklan adsense di website kita. Adsense position ke, Saiz iklan adsense ka atau jenis iklan image atau text. Ini semua perlu diambil kira. Baru lah masyuk..

OK kalau terasa jangan marah..just my 2 cents
betol tn... google mementingkan unique article... klu copyscape x lepas jawabnye kena panda habis lintang pukang...
klu unique article ni web cepat naik ..tp kena rajin update la...

aah betul tn kena letak sebagai pembaca klu letak kita sebagai kliker mmng out la hehhee
 

lankapo

junior
Joined
Apr 25, 2008
Messages
75
Points
8
betol tn... google mementingkan unique article... klu copyscape x lepas jawabnye kena panda habis lintang pukang...
klu unique article ni web cepat naik ..tp kena rajin update la...

aah betul tn kena letak sebagai pembaca klu letak kita sebagai kliker mmng out la hehhee
Yup betul tu, satu lagi kita kena buat research tentang artikel yang kita nak tulis tu. Sebab artikel itu akan jadi passive income kita. So put some effort into it.

Jangan la buat ala kadar sebab nak tengok adsense income je. Kita perlu ingat, adsense ini akan ambik masa tapi bila dah start masyuk, dia akan kekal lama, selagi hosting dan domain aktifla.

Dengan kata lain, kita kena melabur dulu sekali, pastu untung boleh ambik banyak kali...:)
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
436
Points
28
Yup betul tu, satu lagi kita kena buat research tentang artikel yang kita nak tulis tu. Sebab artikel itu akan jadi passive income kita. So put some effort into it.

Jangan la buat ala kadar sebab nak tengok adsense income je. Kita perlu ingat, adsense ini akan ambik masa tapi bila dah start masyuk, dia akan kekal lama, selagi hosting dan domain aktifla.

Dengan kata lain, kita kena melabur dulu sekali, pastu untung boleh ambik banyak kali...:)
tn kalau kite pakai extension blogspot ok tak? hehehe
ape persepsi gugel pada blog kite ?
 

lankapo

junior
Joined
Apr 25, 2008
Messages
75
Points
8
tn kalau kite pakai extension blogspot ok tak? hehehe
ape persepsi gugel pada blog kite ?
Terpulang, pernah baca hasrulhassan.com. Dia pakai blogspot jer tapi SEO mantop. Blogspot ni tak banyak option macam Wordpress yang macam-macam plugin ada.
Tapi kalau artikel kita dah power, apa nak risau.
 
Top