Rich Dad Poor Dad - Buku yang memotivasi saya untuk membaca LEBIH 500 BUAH buku lain

PisBuk

freshman
Joined
Mar 16, 2011
Messages
11
Likes
0
Points
1
Offline
#21
buku ni jugak menyebabkan saya membeli lebih banyak buku.. wpun tak tbaca semuanya tapi sya tahu sampai masanya sya akan baca jugak. i love buku.huahuahua
 
Joined
Nov 18, 2012
Messages
26
Likes
0
Points
0
Offline
#22
Serius, buku Rich Dad Poor Dad ni sangat-sangat 'berkuasa'. Saya masih ingat bila saya mula baca buku ni. tengah nak fly balik KT dari KL. 3 hari baca 3 kali depan belakang. and dari situ... koleksi dan bacaan bertambah... sama macam bro Jutawan Tak Terpandang
 
Joined
Oct 23, 2007
Messages
69
Likes
1
Points
8
Offline
#23
Buku ni sangat sangat sangat bagus, kalau tak pandai BI pun boleh faham sbb bahasanya amat simple tapi mengena bagi yang susah nak faham.. Sapa yang tertutup hati untuk business tu cubalah..
 
Joined
Mar 4, 2013
Messages
4
Likes
0
Points
0
Offline
#24
buku robert kiyosaki cm bes tp x penah bace sampai abis..kne try gk bce 1 buke dia nie...
wow! bnyknyer bce buku kewangan mesti ilmu penuh di dada..blh la share..hehe
 
Joined
Sep 23, 2012
Messages
970
Likes
0
Points
0
Offline
#25
Orang miskin dan kelas pertengahan,bekerja untuk wang..orang kaya mempunyai wang yang bekerja untuk mereka.. -kiyosaki-
 

izzafey

freshman
Joined
Sep 14, 2011
Messages
16
Likes
0
Points
0
Offline
#26
buku ni best.... 100% aku rekmen korang beli... memang pemikiran org kaya x sama mcm kita..
 

limyh

freshman
Joined
Feb 26, 2013
Messages
118
Likes
0
Points
0
Offline
#28
Rich Dad Poor Dad memang buku yg hangat disyorkan untuk kita baca, tapi malangnya saya cuma baca sampai separuh saja, lepas tu dah lupa nak baca dah, haha. memang pun kita harus memperbanyakan bacaan buku, ia merupakan aset yg amat berharga untuk kita menuju kerjaya... 500 buah buku memang manakjubkan, kagum sangat.
 

manksi

freshman
Joined
Sep 12, 2012
Messages
61
Likes
0
Points
0
Offline
#29
gaji byk kalo xblaja cara-cara nak guna pon akan cpt hbs.xdpt nak simpan tiap2 bln or utk masa depan..
 
Joined
May 11, 2008
Messages
2,472
Likes
0
Points
38
Offline
#31
memang best tapi kena aplikasi la,macam kita baca buku nak buat nasi ayam best kan tapi kalau tak masak nasi tue kita tak tau bahawa nasi ayam tue bukan senang nak buat!!!!!!!!

Juga macam kita tengok orang buat duit contoh mamak roti canai tengok jual roti canai lebih 1000 keping sehari tengok best tapi kena belajar la nak uli tepung nak buat kuah semua.

Sama juga biz internet kena tau produk perkhidmatan orang suka kena buat web ke blog nak letak perkhidmatan produk kita yang terpenting sekali kena power promosi la promosi promosi promosi

Konsep biz internet first skali web kena power graphic cantik best

Kedua target produk dan perkhidmatan yang kita tawarkan

Akhir sekali kita kena buat gila gila promosi kena promosi nan stop baru meletup biz tak payah cari orang orang cari kita
 
Joined
Sep 3, 2010
Messages
223
Likes
1
Points
18
Offline
#32
respek bro..pesan IK, kalau nak jadi pakar, baca sekurang2nya 100 buah buku yg berkaitan dgn bidang kita.

bro dah 500..dah terlebey power ni :)
 
Top