Review Blog

Zulfalini

freshman
Joined
Oct 10, 2009
Messages
53
Points
0
Salam & Selamat Sejahtera Sahabat Semua,

Saya nak mintak tolong sahabat untuk review blog saya dan berikan sedikit komen mengenainya, tidak kisah dari segi apapun, saya akan menerima komen yang diberi dengan hati yang terbuka, terima kasih
www.zulfalini.com
 

reezluv

Senior
Joined
Jun 5, 2006
Messages
4,115
Points
38
salah sama sekali dan tak kena langsung..sorry kalau terasa ye..

sebab aku tengok,blog nama orang..sekali first post je dah promote barang..erm...baik buh nama minyak wangi tu sebagai domain name..adalah lebih baik..

rasanya terkeliru kot antara blog dan minisite?

blog lebih kepada perkongsian informasi dan juga di samping itu promote la apa nak..tapi jangan la direct sangat..at least kasi la cam review, lagi bagus..

blogging bukan hanya untuk make money..tapi lebih kepada sharing knowledge kepada sesame blogger atau reader..jadi,kalau nak berblog, berblog lah dengan penuh etika..:p
 

alan

Senior
Joined
Aug 20, 2008
Messages
7,630
Points
38
betul...

Blh bagi info berguna dulu...

bukan mula2 je nak promosi

salah sama sekali dan tak kena langsung..sorry kalau terasa ye..

sebab aku tengok,blog nama orang..sekali first post je dah promote barang..erm...baik buh nama minyak wangi tu sebagai domain name..adalah lebih baik..

rasanya terkeliru kot antara blog dan minisite?

blog lebih kepada perkongsian informasi dan juga di samping itu promote la apa nak..tapi jangan la direct sangat..at least kasi la cam review, lagi bagus..

blogging bukan hanya untuk make money..tapi lebih kepada sharing knowledge kepada sesame blogger atau reader..jadi,kalau nak berblog, berblog lah dengan penuh etika..:p
 

amrilmuidz

Senior
Joined
Oct 9, 2009
Messages
462
Points
0
Salam kepada TT..

betul ape yg bro reezluv cakap...

sebagai contoh..kene tahu kenapa saudara buat blog tu..adakah untuk menjual..ataupun berkongsi info dengan pembaca? kena bezakan blog dan minisite...

dari saya tengok blog TT, rasa macam minisite je...sebab direct promote barang TT...bagi saya...mungkin bro leh kongsikan pasal...kelebihan minyak wangi...apa kandungan dalam minyak wangi dan macam2 lagi...

begitu juga dengan nama domain...kena tngok juga kena atau tidak dengan perniagaan saudara...if just nak promote minyak wangi..better bro guna nama domain berkaitan minyak wangi...

Salam
Amril Muidz..

p/s - kritikan dari warga wc bukan hendak menjatuhkan saudara...ia sebagai satu kritikan membina supaya saudra boleh jadi lebih maju...hope saudara tidak kecil hati...better kita tahu kekurangan sekarang daripada kita tahu besok....sebab jika kita tahu kesalahan hari ini..kita dapat memperbaikinya sekarang...jika kita tahu besok..kita terpaksa tunggu besok untuk memperbaiki kesalahan kita...

p/p/s - penin gak ayat aku kat atas nie..hehehe
 

Zulfalini

freshman
Joined
Oct 10, 2009
Messages
53
Points
0
salah sama sekali dan tak kena langsung..sorry kalau terasa ye..

sebab aku tengok,blog nama orang..sekali first post je dah promote barang..erm...baik buh nama minyak wangi tu sebagai domain name..adalah lebih baik..

rasanya terkeliru kot antara blog dan minisite?

blog lebih kepada perkongsian informasi dan juga di samping itu promote la apa nak..tapi jangan la direct sangat..at least kasi la cam review, lagi bagus..

blogging bukan hanya untuk make money..tapi lebih kepada sharing knowledge kepada sesame blogger atau reader..jadi,kalau nak berblog, berblog lah dengan penuh etika..:p

terima kasih reezluv dengan komen yang membina.. actually saya tak berapa tau beza blog and minisite? boleh ke saudara berikan sedikit penjelasan, terima kasih
 

Zulfalini

freshman
Joined
Oct 10, 2009
Messages
53
Points
0
Salam kepada TT..

betul ape yg bro reezluv cakap...

sebagai contoh..kene tahu kenapa saudara buat blog tu..adakah untuk menjual..ataupun berkongsi info dengan pembaca? kena bezakan blog dan minisite...

dari saya tengok blog TT, rasa macam minisite je...sebab direct promote barang TT...bagi saya...mungkin bro leh kongsikan pasal...kelebihan minyak wangi...apa kandungan dalam minyak wangi dan macam2 lagi...

begitu juga dengan nama domain...kena tngok juga kena atau tidak dengan perniagaan saudara...if just nak promote minyak wangi..better bro guna nama domain berkaitan minyak wangi...

Salam
Amril Muidz..

p/s - kritikan dari warga wc bukan hendak menjatuhkan saudara...ia sebagai satu kritikan membina supaya saudra boleh jadi lebih maju...hope saudara tidak kecil hati...better kita tahu kekurangan sekarang daripada kita tahu besok....sebab jika kita tahu kesalahan hari ini..kita dapat memperbaikinya sekarang...jika kita tahu besok..kita terpaksa tunggu besok untuk memperbaiki kesalahan kita...

p/p/s - penin gak ayat aku kat atas nie..hehehe

dont wori saudara amril, saya tidak akan sekalipun berkecil hati dengan komen2 yang diterima tetapi saya anggap semua itu adalah pembakar semangat untuk saya terus memajukan diri. kalau begitu saya bercadang untuk setup satu blog domain minyak wangi :)
 

Zulfalini

freshman
Joined
Oct 10, 2009
Messages
53
Points
0
oh ye, boleh ke saya gunakan blog tersebut untuk review produk2 affiliate yang saya join.. terima kasih
 

Zulfalini

freshman
Joined
Oct 10, 2009
Messages
53
Points
0
ok je...ni blog tuk perniagaan kan...boleh je...kena tukar warna font 2...yang lain2, smart move...sesuai nak cari pengedar..

Sebenarnya blog ni untuk personal sahaja, saya ingat blog personal and business boleh combine :p rupa2nya saya silap da,, ni la newbie yang x reti nak tnye otai2 :D, tapi takpe ini semua adalah pelajaran buat saya
 

syuxx

Senior
Joined
Jul 31, 2008
Messages
3,361
Points
38
Boleh combine, tapi kena ada caranya.
Blog tu boleh kita cerita pasal personal life.
Contohnya cerita pasal hari ini berapa jumlah minyak wangi yang saya jual.
Boleh juga buat post berinformasi seperti "7 Rahsia Minyak Wangi Yang Menarik Perhatian Wanita".
Sambil memberi info, selitkan juga sedikit informasi pasal produk minyak wangi yang bro jual.

Mungkin yang dekat main post tu bro boleh tukar jadi page untuk tujuan promosi :)
 

Zulfalini

freshman
Joined
Oct 10, 2009
Messages
53
Points
0
Boleh combine, tapi kena ada caranya.
Blog tu boleh kita cerita pasal personal life.
Contohnya cerita pasal hari ini berapa jumlah minyak wangi yang saya jual.
Boleh juga buat post berinformasi seperti "7 Rahsia Minyak Wangi Yang Menarik Perhatian Wanita".
Sambil memberi info, selitkan juga sedikit informasi pasal produk minyak wangi yang bro jual.

Mungkin yang dekat main post tu bro boleh tukar jadi page untuk tujuan promosi :)

maksud bro syuxx yang dekat home tu ke? terima kasih atas komen bro :)
 

meezwan

Newbie
Joined
Sep 27, 2009
Messages
1,969
Points
38
saya cadangkan zulfalni setup satu lagi blog yang nichenya adalah minyak wangi.. blog atas nama saudara ni boleh selitkan tentang informasi-informasi yang berguna, tips perniagaan, cara memilih minyak wangi dan sebagainya..juga perkembangan semasa bisnes saudara..ruangan iklan letakkan iklan blog minyak wangi tu..supaya orang tak terkeliru.
 

Zulfalini

freshman
Joined
Oct 10, 2009
Messages
53
Points
0
saya cadangkan zulfalni setup satu lagi blog yang nichenya adalah minyak wangi.. blog atas nama saudara ni boleh selitkan tentang informasi-informasi yang berguna, tips perniagaan, cara memilih minyak wangi dan sebagainya..juga perkembangan semasa bisnes saudara..ruangan iklan letakkan iklan blog minyak wangi tu..supaya orang tak terkeliru.

Saya bercadang setup blog minyak wangi menggunakan platform wordpress lebih kurang seperti blog ini www.egyptianpotion.net, siap dengan borang tempahan, boleh tak saudara meezwan atau sesiapa saja yang tahu bagaimana cara untuk buat borang tersebut, terima kasih
 
Top