Dalam Negara Rentas negeri mcm raya..

papala

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
83
Points
8
Jalan di KL pon dah jammed,mcm raya..Ingt semua pakat balik kg dah boleh rentas negeri dah. Apa2 pon sentiasa ikot SOP..

 

esther_chan90

freshman
Joined
Aug 21, 2011
Messages
39
Points
6
Jalan di KL pon dah jammed,mcm raya..Ingt semua pakat balik kg dah boleh rentas negeri dah. Apa2 pon sentiasa ikot SOP..

KL hari2 jammed maa haha... apa boleh buat sebab semua dah bertahan duduk rumah lah apa lah so bagi chance lah rentas negeri..
cuti2 relax2 bagi tenangkan fikiran tapi I pun belum balik IPOH lagi sebab mau kasi mereka balik dulu hehehe
tapi sekarang sekolah pun ada yg sudah bukak so tak ade lah jammed...
 

supermariojj

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
25
Points
3
iyee betuiii2 sebab ak nengok pun stesen minyak pun dah penuh dgn orang ramai.
takut lah dah lah ak niy pon belum sempat utk rentas negeri nanti takut kes naik balik kena PKP lagi hahahaha.
harapnya tak lah kan dan hampir semua org dah vaksin tp still kena jaga SOP.
 

juicemaker09

freshman
Joined
Jun 11, 2013
Messages
54
Points
6
KL hari2 jammed maa haha... apa boleh buat sebab semua dah bertahan duduk rumah lah apa lah so bagi chance lah rentas negeri..
cuti2 relax2 bagi tenangkan fikiran tapi I pun belum balik IPOH lagi sebab mau kasi mereka balik dulu hehehe
tapi sekarang sekolah pun ada yg sudah bukak so tak ade lah jammed...
mmg jammed pun hari2 tapi lepas dah boleh rentas negeri, jammed dia luar biasa macam sebelum2 covid hehehe,,
ye lah sekarang musim tak menentu nak bercuti sangat,, u balik ipoh, i dah balik alor gajah dah but tak jammed sgt pun,,
tapi stesen minyak lagi2 petronas memang ramai lah i tak tahu kenapa hahaha
 

esther_chan90

freshman
Joined
Aug 21, 2011
Messages
39
Points
6
mmg jammed pun hari2 tapi lepas dah boleh rentas negeri, jammed dia luar biasa macam sebelum2 covid hehehe,,
ye lah sekarang musim tak menentu nak bercuti sangat,, u balik ipoh, i dah balik alor gajah dah but tak jammed sgt pun,,
tapi stesen minyak lagi2 petronas memang ramai lah i tak tahu kenapa hahaha
sebab petronas paling selesa kot sbb i pernah juga tnya kawan2 knp suka pegi petronas sana.
mereka ckap sana toilet best lah bersih lah makan semua best2 ada tealive hahaha.
petronas je macam provide parking lot yg byk dari stesen lain i think so org boleh take a nap before jalan jauh.
 

klsa56

freshman
Joined
May 30, 2011
Messages
7
Points
1
aq rasew lah org suka isi petronas sbb adew contest mesra bonanza tu...tkkan tk tau kot petronas mmang slalu buat contest2 mcm ni utk hrgai pengguna dorg....https://www.mymesra.com.my/bm/mesra-visa-kasih-bonanza
try klik link tuw bacew lah t&c contesst ni snang jew....klu aq pun sukew isi petronas mnyak lg jimat
ohhh no wonder lah abang i rajin tau isi petronas sebb before dis die gune brand laen.
and die kate his officemate yg ckap better gune petronas sebb ade app setel and all dat.
then ade contest yg last 31 jan 2022. tapi kan if i dont have mesra kad, kena bayar ker utk jd member? hehe
coz i ta prnah join any petrol station members. hehehe noob kan ! i knowww!!
 

esther_chan90

freshman
Joined
Aug 21, 2011
Messages
39
Points
6
ohhh no wonder lah abang i rajin tau isi petronas sebb before dis die gune brand laen.
and die kate his officemate yg ckap better gune petronas sebb ade app setel and all dat.
then ade contest yg last 31 jan 2022. tapi kan if i dont have mesra kad, kena bayar ker utk jd member? hehe
coz i ta prnah join any petrol station members. hehehe noob kan ! i knowww!!
ohhh myyy !! sygnyaa! rugi babe points u semua.
i dulu dpt je beli kereta, 1st thing yg i excited is petrol members. hehee
semua petrol stations i ada tp tu lah pling suka petronas.
still not to late babe u apply kad mesra then join ikut tnc dorg bagi and it is free!
 

supermariojj

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
25
Points
3
ohhh myyy !! sygnyaa! rugi babe points u semua.
i dulu dpt je beli kereta, 1st thing yg i excited is petrol members. hehee
semua petrol stations i ada tp tu lah pling suka petronas.
still not to late babe u apply kad mesra then join ikut tnc dorg bagi and it is free!
ooooo! baru tau pasal contest niy dah tekan link kat situ dan hadiah dia 1 juta tuuuuu.
rugi betul isi kat brand lain sebelum niy kalau tau awal2 yg petronas niy best byak contest,
dah lama guna petronas tapi blum trlmbat lgi niy nak ak nak try senang je RM 300 sebulan.
 

juicemaker09

freshman
Joined
Jun 11, 2013
Messages
54
Points
6
sebab petronas paling selesa kot sbb i pernah juga tnya kawan2 knp suka pegi petronas sana.
mereka ckap sana toilet best lah bersih lah makan semua best2 ada tealive hahaha.
petronas je macam provide parking lot yg byk dari stesen lain i think so org boleh take a nap before jalan jauh.
yeahhh yg tu betul lah paling selesa dari pam mnyak lain ..
pasal contest tu pun i baru tau so ni nak hujung bulan 10 ni kira jugak ke?
means campur dgn bulan depan ke mcm mana? sebab nak try jugak join ..
 

finalsam22

freshman
Joined
Sep 13, 2011
Messages
53
Points
8
yeahhh yg tu betul lah paling selesa dari pam mnyak lain ..
pasal contest tu pun i baru tau so ni nak hujung bulan 10 ni kira jugak ke?
means campur dgn bulan depan ke mcm mana? sebab nak try jugak join ..
rasanya better join awal bulan smpai akhir bulan lah sbb takut invalid je nanti..
lagipun dia sampai 31 jan 2022 kan contest run so sempat lagi ni nak join..
wlupun tak de contest, stick je dgn petronas sbb dorg ade kemudahan app setel tu.
senang keje2 kita lepas ni isi mnyak, beli barang kat kedai dia hujung jari jek
 
Top