remote ultrasound

freyafreya

junior
Joined
Sep 8, 2013
Messages
53
Points
8
kt kawasan2 terpencil atau luar bandar, kdg2 kt hospital atau klinik tak ada ultrasound physician so agak susah.. possible tak letak robot yg boleh buat ultrasound ke pesakit, mudah sikit utk org2 kt situ betul tak..
 

H_Jebat

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
19
Points
3
kt kawasan2 terpencil atau luar bandar, kdg2 kt hospital atau klinik tak ada ultrasound physician so agak susah.. possible tak letak robot yg boleh buat ultrasound ke pesakit, mudah sikit utk org2 kt situ betul tak..
rasanya susah sikit sbb pemeriksaan ultrasound biasanya dilakukan dan dibuat laporan oleh pakar-pakar radiologi dan pakar Perubatan...
 

lindaboy8889

freshman
Joined
Feb 1, 2019
Messages
7
Points
1
Age
41
kt kawasan2 terpencil atau luar bandar, kdg2 kt hospital atau klinik tak ada ultrasound physician so agak susah.. possible tak letak robot yg boleh buat ultrasound ke pesakit, mudah sikit utk org2 kt situ betul tak..
Actually tak payah Robot, mereka nak machine tu dpt buat ultrasound
 

chinglaimei

freshman
Joined
Sep 20, 2019
Messages
9
Points
1
Age
24
kt kawasan2 terpencil atau luar bandar, kdg2 kt hospital atau klinik tak ada ultrasound physician so agak susah.. possible tak letak robot yg boleh buat ultrasound ke pesakit, mudah sikit utk org2 kt situ betul tak..
Zaman Skrg semua guna 5G kan, mereka dpt scan patient dgn control machine dan technology
 

Zati Awanis

freshman
Joined
Sep 1, 2017
Messages
69
Points
6
Age
24
Kalau ada robot dpt memudahkan semua orang tau, doctor dan nurse tak payah guna byk masa kat sana, byk masa dpt teman dgn keluarga
setuju ni...kalau wujud robot jururawat, mmg senangkan kerja doktor dan jururawat...Patient juga blh buat ultrasound dgn cepat...
 

Fatin Nabilah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
42
Points
8
Age
29
setuju ni...kalau wujud robot jururawat, mmg senangkan kerja doktor dan jururawat...Patient juga blh buat ultrasound dgn cepat...
bagusnya robot jururawat ni...patient tak perlu lagi tunggu lama utk buat ultrasound lagi...hairan siapa yg kwl pergerakan robot jururawat tu?
 

Zati Awanis

freshman
Joined
Sep 1, 2017
Messages
69
Points
6
Age
24
bagusnya robot jururawat ni...patient tak perlu lagi tunggu lama utk buat ultrasound lagi...hairan siapa yg kwl pergerakan robot jururawat tu?
kakitangan hospital yg kwl pergerakan robot jururawat...badan robot jururawat tu ada sensor... gerakan akan diselaraskan apabila kakitangan hospital menyentuh sensor sensitif riba...
 

Puspawati

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
51
Points
6
kakitangan hospital yg kwl pergerakan robot jururawat...badan robot jururawat tu ada sensor... gerakan akan diselaraskan apabila kakitangan hospital menyentuh sensor sensitif riba...
hebatnya teknologi skrg ni...nak tanya sensor sensitif riba robot jururawat ni berfungsi dgn pki network mcm network 5G TM ke?
 

Zati Awanis

freshman
Joined
Sep 1, 2017
Messages
69
Points
6
Age
24
hebatnya teknologi skrg ni...nak tanya sensor sensitif riba robot jururawat ni berfungsi dgn pki network mcm network 5G TM ke?
yaya...ia berfungsi dgn network connection...ia tentu akan berfungsi lbh pantas bila connect dgn network 5G TM berbanding 4G yg lama...
 

henrykim8889

freshman
Joined
Feb 1, 2019
Messages
13
Points
1
Age
41
yaya...ia berfungsi dgn network connection...ia tentu akan berfungsi lbh pantas bila connect dgn network 5G TM berbanding 4G yg lama...
Selain berfungsi lagi cpt dan tepat daripada 4G yg lama tu, 5G dpt berfungsi control kereta tu dgn remote control tu
 

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
25
kt kawasan2 terpencil atau luar bandar, kdg2 kt hospital atau klinik tak ada ultrasound physician so agak susah.. possible tak letak robot yg boleh buat ultrasound ke pesakit, mudah sikit utk org2 kt situ betul tak..
Betul tu.. memang mudah untuk semua pihak kalau letak robot untuk ultrasound ni. Sekarang kan dah ade 5G dari TM tu.. mesti sangat membantu lancarkan urusan
 

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
25
setuju ni...kalau wujud robot jururawat, mmg senangkan kerja doktor dan jururawat...Patient juga blh buat ultrasound dgn cepat...
Betul tu awak.. semua pihak jadi senang. lagi-lagi dengan teknologi yang ada sekarang. dengan sokongan rangakain 5G dari TM lagi.. semua tu boleh membantu
 

henrykim8889

freshman
Joined
Feb 1, 2019
Messages
13
Points
1
Age
41
Betul tu.. memang mudah untuk semua pihak kalau letak robot untuk ultrasound ni. Sekarang kan dah ade 5G dari TM tu.. mesti sangat membantu lancarkan urusan
Adakah u fikir rural area kat klink tu harap mereka dpt cure juga, robot tu tak semestinya kat hospital
 

nyra

freshman
Joined
Nov 30, 2019
Messages
43
Points
6
Age
25
kt kawasan2 terpencil atau luar bandar, kdg2 kt hospital atau klinik tak ada ultrasound physician so agak susah.. possible tak letak robot yg boleh buat ultrasound ke pesakit, mudah sikit utk org2 kt situ betul tak..
Waaa... bestnya kalau mcm tu. Kadang kesian jugak masyarakat yang luar bandar ni. Terpaksa ke bandar untuk semua nii..Tapi tu la kalau nak tunggu telco lain buat infra sendiri berapa lama pulak kena tunggu kan?
 
Last edited:

nyra

freshman
Joined
Nov 30, 2019
Messages
43
Points
6
Age
25
Betul tu.. memang mudah untuk semua pihak kalau letak robot untuk ultrasound ni. Sekarang kan dah ade 5G dari TM tu.. mesti sangat membantu lancarkan urusan
Bestnya kalau macam tu. Harap sangat ada. Kesian tau tengok orang-orang kampung ni. Kampung nenek saya la salah satunya. Apa-apa hal nak ke bandar.. dah la jauh. takde orang nak bawak. Kalau dah ada 5g nanti senang la sikit.
 
Last edited:

LongahLong

freshman
Joined
Oct 18, 2017
Messages
55
Points
6
Age
39
Ada mesin ultrasound yg boleh dikawal oleh doktor pakai Wifi je, tapi Wifi yg biasa mmg x dpt sbb line slow, hanya boleh dilakukan kalau ada 5G.
 

LongahLong

freshman
Joined
Oct 18, 2017
Messages
55
Points
6
Age
39
Waaa... bestnya kalau mcm tu. Kadang kesian jugak masyarakat yang luar bandar ni. Terpaksa ke bandar untuk semua nii.. kadang dah tua-tua family takde bawak. Semoga sokongan 5G dari TM ni bole membantu semua problem ni.
Betul cakap kau tu, kalau ada org tua yg sakit terpaksa sekeluarga pergi membawanya utk membuat pemeriksaan, kalau ada 5G utk buat semua ni mmg lebih senang utk semua pihak.
 
Top