Realiti Seorang Pekerja Makan Gaji

Joined
Jan 6, 2010
Messages
34
Likes
4
Points
8
Offline
#21
hahaha..kalau macam tu memang teruklah member..dia belanja tak ingat dunia..kawan-kawan pula yang kena belanja dia...
a'aa tuan.. dah tak tahu dah camna nak mengelak.. kan kluar makan sorang sorang.. nanti yg lain PK tak nak kawan.. tu yg susah skrg ni.. +Voodoo+
 
Joined
Jun 25, 2015
Messages
301
Likes
50
Points
28
Age
44
Offline
#24
Saya pun bekerja makan gaji.......Alhamdulillah......cukup seadanya......dengan hasil makan gaji ini saya jadikan benchmark utk kehidupan kami sekeluarga......isteri juga berada dalam posisi yang baik......DG 48.

Tapi kami suami isteri rajin juga mencari side income......Alhamdulillah......side income saya bersama ARBA Network yg kini mencecah 5 digit saya simpan dan rolling utk masa hadapan.....mmg hati kami kering untuk bersara sbg jutawan.....sekarang hidup sederhana tak apa......asalkan masa depan anak2 terjamin.
 
Joined
Mar 29, 2009
Messages
4,714
Likes
5
Points
38
Age
39
Offline
#25
Saya pun bekerja makan gaji.......Alhamdulillah......cukup seadanya......dengan hasil makan gaji ini saya jadikan benchmark utk kehidupan kami sekeluarga......isteri juga berada dalam posisi yang baik......DG 48.

Tapi kami suami isteri rajin juga mencari side income......Alhamdulillah......side income saya bersama ARBA Network yg kini mencecah 5 digit saya simpan dan rolling utk masa hadapan.....mmg hati kami kering untuk bersara sbg jutawan.....sekarang hidup sederhana tak apa......asalkan masa depan anak2 terjamin.
@HafizM derma-derma sket kat kami yang tak berapa senang ni bro..+TerimaKasih+
 
Joined
Nov 3, 2009
Messages
527
Likes
10
Points
18
Offline
#27
a'aa tuan.. dah tak tahu dah camna nak mengelak.. kan kluar makan sorang sorang.. nanti yg lain PK tak nak kawan.. tu yg susah skrg ni.. +Voodoo+
buat style mcm member..dia ni selalu jugak la kena pau time hujung bulan dengan member ofis aku sorang lagi...sekarang dia bawa ekal dari rumah je..memang alasan kukuh..hahahaha
 
Joined
Jan 6, 2010
Messages
34
Likes
4
Points
8
Offline
#29
buat style mcm member..dia ni selalu jugak la kena pau time hujung bulan dengan member ofis aku sorang lagi...sekarang dia bawa ekal dari rumah je..memang alasan kukuh..hahahaha
Ok juga bawa bekal gi kerja hehehehe +Terbaik+
 
Joined
Mar 29, 2009
Messages
4,714
Likes
5
Points
38
Age
39
Offline
#30
buat style mcm member..dia ni selalu jugak la kena pau time hujung bulan dengan member ofis aku sorang lagi...sekarang dia bawa ekal dari rumah je..memang alasan kukuh..hahahaha
Nak kemas bangun pagi itu yang berat...aku bertahan seminggu jer hari itu...+Stress+
 
Joined
Nov 24, 2016
Messages
6
Likes
0
Points
1
Age
32
Offline
#32
kadang2 makan gaji kena kerja dengan kuat jgak walau gaji sikit. Saya kadang2 kerja jugak sabtu, ahad atau malam tapi takde ot. Tapi yang penting kesihatan kena jaga lah...+Stress+ stress2 ni bahaya. silap2 bleh kena strok. Amalkan cara hidup sihat dan berusaha untuk tingkatkan kemampuan bekerja untuk dapatlkan gaji tinggi atau dengan perniagaan sampingan. Bagi saya akal yang cerdas dapat mencari jalan penyelesaiannya.....+Melibas+
 
Top