Realiti Seorang Pekerja Makan Gaji

aLenGhanu

freshman
Joined
Jan 6, 2010
Messages
31
Points
8
Betul tu..setuju dengan penyataan nie..skang nie ramai orang aku tgk belanja lebih banyak dr pendapatan bulanan..tu yg termenung tiap2 bulan tu..
kat tempat keje ambe pun ade juga sorang dua yang suke blanje diluar kemampuan.. lasy last mintak simpati kwn kwn suruh blanje makan.. kalu sekali 2 ok lagi.. ni hampir setiap hari.. kite plak jadi terkepit +Xtahu+
 

kuchalana

Senior
Joined
Nov 3, 2009
Messages
532
Points
18
kat tempat keje ambe pun ade juga sorang dua yang suke blanje diluar kemampuan.. lasy last mintak simpati kwn kwn suruh blanje makan.. kalu sekali 2 ok lagi.. ni hampir setiap hari.. kite plak jadi terkepit +Xtahu+
hahaha..kalau macam tu memang teruklah member..dia belanja tak ingat dunia..kawan-kawan pula yang kena belanja dia...
 

kecik_007

Senior
Joined
Mar 29, 2009
Messages
4,714
Points
38
Age
40
a'aa tuan.. dah tak tahu dah camna nak mengelak.. kan kluar makan sorang sorang.. nanti yg lain PK tak nak kawan.. tu yg susah skrg ni.. +Voodoo+
Jgn pikir hati orang..pikir kocek kite dulu..huarghhh!!!
 

HafizM

Senior
Joined
Jun 25, 2015
Messages
311
Points
28
Age
45
Saya pun bekerja makan gaji.......Alhamdulillah......cukup seadanya......dengan hasil makan gaji ini saya jadikan benchmark utk kehidupan kami sekeluarga......isteri juga berada dalam posisi yang baik......DG 48.

Tapi kami suami isteri rajin juga mencari side income......Alhamdulillah......side income saya bersama ARBA Network yg kini mencecah 5 digit saya simpan dan rolling utk masa hadapan.....mmg hati kami kering untuk bersara sbg jutawan.....sekarang hidup sederhana tak apa......asalkan masa depan anak2 terjamin.
 

kecik_007

Senior
Joined
Mar 29, 2009
Messages
4,714
Points
38
Age
40
Saya pun bekerja makan gaji.......Alhamdulillah......cukup seadanya......dengan hasil makan gaji ini saya jadikan benchmark utk kehidupan kami sekeluarga......isteri juga berada dalam posisi yang baik......DG 48.

Tapi kami suami isteri rajin juga mencari side income......Alhamdulillah......side income saya bersama ARBA Network yg kini mencecah 5 digit saya simpan dan rolling utk masa hadapan.....mmg hati kami kering untuk bersara sbg jutawan.....sekarang hidup sederhana tak apa......asalkan masa depan anak2 terjamin.
HafizM HafizM derma-derma sket kat kami yang tak berapa senang ni bro..+TerimaKasih+
 

HafizM

Senior
Joined
Jun 25, 2015
Messages
311
Points
28
Age
45

kuchalana

Senior
Joined
Nov 3, 2009
Messages
532
Points
18
a'aa tuan.. dah tak tahu dah camna nak mengelak.. kan kluar makan sorang sorang.. nanti yg lain PK tak nak kawan.. tu yg susah skrg ni.. +Voodoo+
buat style mcm member..dia ni selalu jugak la kena pau time hujung bulan dengan member ofis aku sorang lagi...sekarang dia bawa ekal dari rumah je..memang alasan kukuh..hahahaha
 

kecik_007

Senior
Joined
Mar 29, 2009
Messages
4,714
Points
38
Age
40
buat style mcm member..dia ni selalu jugak la kena pau time hujung bulan dengan member ofis aku sorang lagi...sekarang dia bawa ekal dari rumah je..memang alasan kukuh..hahahaha
Nak kemas bangun pagi itu yang berat...aku bertahan seminggu jer hari itu...+Stress+
 

muhdizzat31

freshman
Joined
Jul 19, 2016
Messages
4
Points
1
Age
30
aku makan komisyen tapi macam x cukup..gaji basic pon ciput tp alhamdulillah cukup2
 

Amin8782

freshman
Joined
Nov 24, 2016
Messages
6
Points
1
Age
32
kadang2 makan gaji kena kerja dengan kuat jgak walau gaji sikit. Saya kadang2 kerja jugak sabtu, ahad atau malam tapi takde ot. Tapi yang penting kesihatan kena jaga lah...+Stress+ stress2 ni bahaya. silap2 bleh kena strok. Amalkan cara hidup sihat dan berusaha untuk tingkatkan kemampuan bekerja untuk dapatlkan gaji tinggi atau dengan perniagaan sampingan. Bagi saya akal yang cerdas dapat mencari jalan penyelesaiannya.....+Melibas+
 

Ayeop86

freshman
Joined
Jul 31, 2017
Messages
22
Points
1
Age
34
itulah realiti kehidupan, masing2 berusaha untuk terus hidup......
 
Top