rawatan luar negara review

Joined
May 28, 2013
Messages
116
Likes
2
Points
18
Offline
#21
Kalau pengalaman sendiri tak ada.. Pengalaman kenalan banyak laa.. Luar negara memang banyak peralatan & pakar-pakar pon ramai.
Ya, sbb negara seperti kita kena maju sama dgn pakar luar negara, 5G merupakan benda yg penting untk communication
 
Joined
Feb 9, 2018
Messages
64
Likes
2
Points
8
Age
30
Offline
#23
Kalau banding dgn luar negara mcm Europe ataupun China mmg kepakaran dan infrastruktur negara kita lebih kurang, tapi mahal perbelanjaan kalau mau menerima rawatan kat luar.
 
Joined
Feb 9, 2018
Messages
64
Likes
2
Points
8
Age
30
Offline
#24
Ada juga yg guna AR gloves, yg boleh buat surgery jarak jauh.. Ada baca artikel haritu pasal ni.. Memang function betul, tak ada susah2 nak pergi travel utk rawatan, tapi internet kena gempak la mcm skrg ni tak bleh ni
Ku juga pernah dengar rawatan sebegitu, tapi betul kata kau perlu internet yg pantas tanpa lagging baru boleh buat, skrg ni negara yg ada teknologi 5G mmg boleh pakai rawatan tersebut.
 
Joined
Feb 9, 2018
Messages
64
Likes
2
Points
8
Age
30
Offline
#25
Tak risiko tinggi ke, sbb melalui dgn panggilan video??
Tidak, doktor pakar mmg sudah menerima latihan utk menjalankan pembedahan guna cara ni barulah mrk boleh buat, risiko mmg ada sama mcm pembedahan yg biasa tapi x berbahaya seperti yg mana kau sangkakan.
 

Koretsu

freshman
Joined
Oct 21, 2017
Messages
52
Likes
0
Points
6
Age
21
Offline
#26
Betul awak.. 5G TM best.. Saya pon prefer TM dari telco yang lain
TM lebih pantas berbanding dgn telco yg lain, dulu TM dpt mulakan servis internet berkat usaha mrk sendiri, skrg ni 5G tentu x jadi masalah juga bagi mrk.
 

Koretsu

freshman
Joined
Oct 21, 2017
Messages
52
Likes
0
Points
6
Age
21
Offline
#27
Ya, sbb negara seperti kita kena maju sama dgn pakar luar negara, 5G merupakan benda yg penting untk communication
Betul tu, tu sbb juga TM telah menghabiskan byk masa dan duit dlm usaha utk menjayakan teknologi 5G ni di negara kita sbb byk manfaat yg akan rakyat kita ni terima kalau adanya teknologi 5G.
 
Top