rawatan luar negara review

Joined
Nov 22, 2019
Messages
11
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#1
Korang ada pengalaman tak buat apa2 rawatan kt luar negara? Sebab skrg aku tgk mostly org pergi luar negara utk buat treatment. Kt negara kita ni kekurangan alatan ke atau pakar?
 
Joined
Aug 28, 2017
Messages
22
Likes
1
Points
3
Age
29
Offline
#2
Korang ada pengalaman tak buat apa2 rawatan kt luar negara? Sebab skrg aku tgk mostly org pergi luar negara utk buat treatment. Kt negara kita ni kekurangan alatan ke atau pakar?
sbb alatan dan pakar kat luar ngr lebih canggih, jadi byk org keluar ngr buat treatment. mungkin tak kita org import alatan dan pakar tu dr luar ngr bagi Malaysian buat treatment kat sini?
 
Joined
Sep 1, 2017
Messages
45
Likes
0
Points
6
Age
24
Offline
#3
sbb alatan dan pakar kat luar ngr lebih canggih, jadi byk org keluar ngr buat treatment. mungkin tak kita org import alatan dan pakar tu dr luar ngr bagi Malaysian buat treatment kat sini?
mungkin tak Malaysian dpt treatment luar ngr scr jarak jauh?
 
Joined
Nov 6, 2019
Messages
14
Likes
1
Points
3
Age
24
Offline
#7
Korang ada pengalaman tak buat apa2 rawatan kt luar negara? Sebab skrg aku tgk mostly org pergi luar negara utk buat treatment. Kt negara kita ni kekurangan alatan ke atau pakar?
Jangan bandingkan kita dengan luar negara. dekat sana memang macam-macam teknologi dah ada.. Tapi kita pon bakal menyusul diaorg jugak.. Lagi-lagi adanya 5G dari TM ni.. memang best laa.. sebab bila ada 5G ni dia boleh support macam-macam teknologi
 
Joined
Nov 6, 2019
Messages
14
Likes
1
Points
3
Age
24
Offline
#9
mungkin juga...sbb teknologi dah makin canggih skrg ni...i nampak doktor kat luar ngr blh beri treatment melalui panggilan video...
Betul tu awak.. ni juga salah satu inisiatif yg kita ambik. melalui 5G network TM lagi mudah nak buat treatment ni thru video call
 
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Likes
0
Points
6
Age
27
Offline
#12
Korang ada pengalaman tak buat apa2 rawatan kt luar negara? Sebab skrg aku tgk mostly org pergi luar negara utk buat treatment. Kt negara kita ni kekurangan alatan ke atau pakar?
Tak pernah, tapi aku setuju, mmg ramai yg pegi oversea sebab ada lagi banyak alatan yg canggih2 kt sana yg boleh rawat dgn cepat n mudah.. Tapi tgk lah negara2 lain mostly lagi a step ahead dpd negara kita, so tak mustahil alatan yg diorang guna tak ada kt sini atau lagi canggih kt sana
 
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Likes
0
Points
6
Age
27
Offline
#13
bagus la tu...kita org blh dptkan treatment drpd pakar2 asing walaupun berjarak2 jauh dr mereka...
Ada juga yg guna AR gloves, yg boleh buat surgery jarak jauh.. Ada baca artikel haritu pasal ni.. Memang function betul, tak ada susah2 nak pergi travel utk rawatan, tapi internet kena gempak la mcm skrg ni tak bleh ni
 
Joined
Nov 30, 2019
Messages
9
Likes
0
Points
1
Age
24
Offline
#14
Korang ada pengalaman tak buat apa2 rawatan kt luar negara? Sebab skrg aku tgk mostly org pergi luar negara utk buat treatment. Kt negara kita ni kekurangan alatan ke atau pakar?
Kalau pengalaman sendiri tak ada.. Pengalaman kenalan banyak laa.. Luar negara memang banyak peralatan & pakar-pakar pon ramai.
 
Joined
Nov 30, 2019
Messages
9
Likes
0
Points
1
Age
24
Offline
#15
Ada juga yg guna AR gloves, yg boleh buat surgery jarak jauh.. Ada baca artikel haritu pasal ni.. Memang function betul, tak ada susah2 nak pergi travel utk rawatan, tapi internet kena gempak la mcm skrg ni tak bleh ni
Wow.. mesti kalau guna 5G network TM sangat membantu kan.. Speed dia memang laju gilaa..
 
Joined
Aug 28, 2017
Messages
19
Likes
0
Points
1
Age
26
Offline
#16
Ada juga yg guna AR gloves, yg boleh buat surgery jarak jauh.. Ada baca artikel haritu pasal ni.. Memang function betul, tak ada susah2 nak pergi travel utk rawatan, tapi internet kena gempak la mcm skrg ni tak bleh ni
penggunaan AR gloves dlm bidang perubatan mampu menjadikan ia the next big haptic...doktor dan patient pun dpt faedah dgn aplikasi AR gloves ni...
 
Last edited:
Top