Teknologi Ranking ewallet 2019

keefe

freshman
Joined
Sep 30, 2019
Messages
37
Points
8
Age
30
Aku tau kat sini ramai yg pakai ewallet, sbb setiap ewallet ada feature lain2. Personally mana paling best utk korang?
Korang boleh tgk kat artikel ni ranking ewallat kat Malaysia 2019.
https://iprice.my/trends/insights/best-ewallet-malaysia/

1. GrabPay
2. TnG
3. Boost
4. Fave
5. Bigpay

1573706045845.png
 

Attachments

  • 1573705674589.png
    1573705674589.png
    265.7 KB · Views: 123

adiazudin

junior
Joined
Mar 16, 2008
Messages
57
Points
8
Semua e-wallet saya pakai tetapi yang paling utama saya beri kepada BigPay. Tambah nilai Touch 'n Go pun guna BigPay sebagai sumber, sama juga ketika mahu membayar bil menggunakan Boost tetapi tambah nilai Boost dari BigPay juga.

Maknanya di sini saya utamakan BigPay, hanya BigPay yang berhubung terus dengan bank. BigPay diutamakan kerana mahu kumpul BIG Points sebanyak mungkin.
 

rickymart123

freshman
Joined
Oct 21, 2019
Messages
24
Points
1
Age
24
Aku pakai grab pun sbb grabcar. Mungkin orang pakai sebab dalam app dia boleh order makan , boleh e hailing.
Tapi aku tak pakai pun grabpay, cuma grabcar dia je.
 

roronoa zoro

freshman
Joined
Jan 8, 2019
Messages
13
Points
1
Age
27
Semua e-wallet saya pakai tetapi yang paling utama saya beri kepada BigPay. Tambah nilai Touch 'n Go pun guna BigPay sebagai sumber, sama juga ketika mahu membayar bil menggunakan Boost tetapi tambah nilai Boost dari BigPay juga.

Maknanya di sini saya utamakan BigPay, hanya BigPay yang berhubung terus dengan bank. BigPay diutamakan kerana mahu kumpul BIG Points sebanyak mungkin.

Kira bigpay tu boleh buat topap ewallet lain la? Contoh klu topup boost pakai bigpay, bigpay dpt point boost pun dpt coins?
 

ladycaca75

junior
Joined
May 30, 2011
Messages
58
Points
8
Skrng byk sgt ewallet I pakai yg byk benefit, offer n loyalty cukup la.
 

finalsam22

freshman
Joined
Sep 13, 2011
Messages
55
Points
8
Aku pakai grab pun sbb grabcar. Mungkin orang pakai sebab dalam app dia boleh order makan , boleh e hailing.
Tapi aku tak pakai pun grabpay, cuma grabcar dia je.

Ranking tu pun ikut kiraan install kat play store n appstore je, bukan total orang yg guna ewallet pun kann..
 

adiazudin

junior
Joined
Mar 16, 2008
Messages
57
Points
8
Kira bigpay tu boleh buat topap ewallet lain la? Contoh klu topup boost pakai bigpay, bigpay dpt point boost pun dpt coins?

Ye, BigPay boleh digunakan untuk tambah nilai e-wallet lain dan dapat BIG Points.

Pembetulan soalan di atas, Boost tidak dapat coins melalui tambah nilai. Coins hanya diperolehi melalui perbelanjaan yang berjaya.
 
Top