Rakyat Malaysia Perlu Berjaya Dlm Bisnes & Tukar Mentaliti Kita

nawza21

freshman
Joined
Dec 30, 2012
Messages
58
Points
6
salam.. hehe.. saya budak baru disini.. best gak WC ni..
:D
sebenarnye bnyk gak saya belajar dkat Internet Marketing ni.. ada gak yang saya kene tipu.. ada gak betul tp saya yang malas..
hehe.. usaha tanda kejayaan.. asik fikir negatif je camne nak berjaya kan.. tp insyaAllah..
saya pon leh jadi mcm otai2 sume..
PS: bnyk belajar dari forum2 english seperti warrior forum dan digital point.. tp smpai skrg x berjaya lg buat duit.. salah teknik kot..
semoga dapat belajar dan di motivasikan dari otai2 sume..
salam.. ^_^
 

Muhdfie3

Senior
Joined
Oct 14, 2012
Messages
680
Points
18
slamat dtng..oww ni dri warrior forum la..skunk ni warrior forum klau nk register kne baya dh kn..huhu
 

nawza21

freshman
Joined
Dec 30, 2012
Messages
58
Points
6
slamat dtng..oww ni dri warrior forum la..skunk ni warrior forum klau nk register kne baya dh kn..huhu
saya x join pon warrior forum.. sbb kene bayar.. just baca sambil lalu je.. bnyk check2 warrior special offer.. sbb kat situ bnyk gak ebook2 yg bagus2 dan berkesan.. yg penting kene check review dulu dari warrior2 yg expert kat sana.. hehe.. saya sekadar newbie.. ^_^
 

gryjofan

freshman
Joined
Jan 15, 2013
Messages
15
Points
0
yg penting kene check review dulu dari warrior2 yg expert kat sana.. hehe.. saya sekadar newbie.. ^_^

 
Last edited:

mama_q

freshman
Joined
Jan 16, 2013
Messages
28
Points
0
Salam,

Akak orang baru di sini tapi ingin juga mengeluarkan pendapat....

Di zaman moden ni byk yang dah berubah tapi satu yg susah nak diubah adalah mentaliti ramai orang Melayu...mereka dengki kalau orang lain berjya....bagi akak dengki tu tak salah kalau disalurkan dengan cara yang betul. Contohnya, dengki kawan berjaya dalam bisnes, dia pun berusaha bersungguh-sungguh bersaing secara sihat dengan kawan yg berjaya, itu baru betul.

Teringat pulak satu hadith (kalau salah tolong betulkan ye..)

"Bekerjalah kamu seolah-olah kamu akan hidup selamanya dan beribadahlah kamu seolah-olah kamu akan mati keesokan harinya"

Kepada otai-otai diharap dapat mencurahkan ilmu kepada newbie mcm akak ni. Pahala mencurahkan ilmu adalah salah satu saham akhirat...pedulikan mereka yang berfikiran negatif sbb...life has to go on. Lagipun akak percaya admin sangat memantau segala post di sini. ;)
 

drewberrymore

freshman
Joined
Nov 14, 2012
Messages
22
Points
0
rakyat malaysia mmg kena bgn..wake up all malaysian..sy pon bru gak d sini so kena byk tunjuk ajar..hehee
 
Joined
Oct 24, 2013
Messages
212
Points
0
Assalamualaikum, kwn2, support boleh ? sy tengah kumpul dana untuk projek pembangunan komples bangunan tahfiz akademi utk sekolah rendah. siapa yg berkemampuan sgt2 dialukan untuk memberi kan sedikit sumbangan waqaf. kita bagi sikit, tapi ganjaran pahala hingga ke akhirat nanti. berkekalan.



boleh layari website rasmi sy di www.waqaftahfizonline.com. atau contact sy terus di facebook www.facebook.com/WaqafTahfizOnline
 

zikri

freshman
Joined
Nov 17, 2013
Messages
54
Points
0
sbg newbie....sye berterima kasih sbb sharing tips yg berguna....
 

zvlzvkry

freshman
Joined
Nov 9, 2012
Messages
7
Points
1
Yang baru nak mula tu kena banyak belajar dari yang telah berjaya..carilah mentor
 

Kurosagi

freshman
Joined
Feb 6, 2017
Messages
21
Points
3
Age
33
Belajar sendiri boleh....tapi laaaammmbat dan banyak dugaan kena tempuh...hati pon kena kental
 

EdsMeds

freshman
Joined
Aug 28, 2019
Messages
9
Points
1
Age
27
Affendy Zain, jutawan muda dari Malaysia mendedahkan rahsia bagaimana beliau menjana jutaan ringgit bekerja hanya beberapa jam seminggu di https://duitcloud.com/?id=eRke8c3r


Buat pertama kalinya, Affendy Zain mendedahkan rahsia yang beliau simpan erat selama ini. Sistem Duit Cloud Affendy telah disenaraikan nombor satu oleh banyak ulasan dalam internet dan telah dipaparkan di dalam majalah-majalah Usahawan.

Anda boleh menjana pendapatan sebanyak RM100, RM500, ataupun RM1,000 dengan hanya berkerja di rumah atau di mana-mana sahaja menggunakan komputer atau telefon bimbit anda. Ingin tahu bagaimana? Layari https://duitcloud.com/?id=eRke8c3r
 
Top