Rahsia Mengenali Peribadi Melalui Tarikh Lahir

Labanon

Senior
Joined
Jul 14, 2006
Messages
1,802
Points
38
Siapa2 di sini root 3? :D

Abg Long mungkin boleh terangkan sikit root 3 ni hehe.. saya check jarang orang nak kena root ni..

Thanks

p/s: Ya, saya root 3! :p
 
Last edited:

zyan

Senior
Joined
Jun 6, 2008
Messages
2,336
Points
38
saya punya no. 3 abg long dah huraikan dan 90% adalah tepat ;)


Nombor 3 – Ceria

Individu ini adalah seorang yang serba-boleh atau dalam english – ”all-rounder”. Nombor tiga adalah nombor segitiga, iaitu simbol kepada manusia yang mempunyai anggota badan, jiwa dan roh. jadi, anda lebih kepada kerohanian, kekuatan pegangan adat kekeluargaan, peraturan turun temurun atau agamanya.

Individu ini dilihat sebagai agresif, sangat kreatif, mudah berso****, mudah mesra, pandai berjenaka, romantik, ceria selalu dan mudah bergaul. Juga, berkebolehan untuk berfikir dengan baik dan mudah dibawa berunding.

Mempunyai kelebihan lisan/bercakap, yang boleh digunakan dalam bidang penulisan, percakapan dan lakonan. Mudah mengekspresi pandangan dan perasaan anda terhadap sesuatu.

Sangat popular dan idealistik. Suka membuat orang lain gembira dan sanggup melakukan apa saja untuk mencapainya.

Yang tak bestnya, suka memulakan sesuatu, tetapi jarang dapat menghabiskan atau menyudahkannya. Juga anda suka cakap lepas tanpa berfikir dan boleh menyebabkan orang lain terganggu atau berkecil hati.

Perkara yang perlu dipelajari:
1) Perlu belajar untuk melihat sesuatu dengan lebih realistik.
2) Cuba menghabiskan sesuatu yang telah anda mulakan.
3) Fikir dahulu sebelum meluahkan sesuatu


Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 3:
Anwar Ibrahim, Christiano Ronaldo, Alan Alda, Ann Landers, Bill Cosby, Melanie Griffith, Salvador Dali, Jodie Foster

Elemen untuk nombor 3 adalah Api

Analisa pola nombor kombinasi (ini untuk memahami potensi anda):

123 - Memiliki kekuatan pada suara (Boleh menjadi penyanyi, guru, jualan, marketing dan usahawan)

786 - Anda seorang yang bertanggungjawab. Orang sentiasa memberikan kepercayaan dan tanggungjawab pada anda

----------------------------------------------------
Look back dan apa yang tahu tentang diri anda. Tanya gak orang lain.

Nak lebih details lagi, beli e-book saya yang akan dilancarkan tak lama lagi.

TQ
 

takashie

freshman
Joined
Nov 26, 2008
Messages
5
Points
1
abanglong, my birday is 8th june 1982 so boleh tell my strength and my weakness so next year i can be prepare!:confused:
 

abanglong

Newbie
Joined
Oct 9, 2008
Messages
252
Points
16
Siapa2 di sini root 3? :D

Abg Long mungkin boleh terangkan sikit root 3 ni hehe.. saya check jarang orang nak kena root ni..

Thanks

p/s: Ya, saya root 3! :p
Berikut adalah huraiannya:


Individu ini adalah seorang yang serba-boleh atau dalam english – ”all-rounder”. Nombor tiga adalah nombor segitiga, iaitu simbol kepada manusia yang mempunyai anggota badan, jiwa dan roh. jadi, anda lebih kepada kerohanian, kekuatan pegangan adat kekeluargaan, peraturan turun temurun atau agamanya.

Individu ini dilihat sebagai agresif, sangat kreatif, mudah berso****, mudah mesra, pandai berjenaka, romantik, ceria selalu dan mudah bergaul. Juga, berkebolehan untuk berfikir dengan baik dan mudah dibawa berunding.

Mempunyai kelebihan lisan/bercakap, yang boleh digunakan dalam bidang penulisan, percakapan dan lakonan. Mudah mengekspresi pandangan dan perasaan anda terhadap sesuatu.

Sangat popular dan idealistik. Suka membuat orang lain gembira dan sanggup melakukan apa saja untuk mencapainya.

Yang tak bestnya, suka memulakan sesuatu, tetapi jarang dapat menghabiskan atau menyudahkannya. Juga anda suka cakap lepas tanpa berfikir dan boleh menyebabkan orang lain terganggu atau berkecil hati.

Perkara yang perlu dipelajari:
1) Perlu belajar untuk melihat sesuatu dengan lebih realistik.
2) Cuba menghabiskan sesuatu yang telah anda mulakan.
3) Fikir dahulu sebelum meluahkan sesuatu


Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 3:
Anwar Ibrahim, Christiano Ronaldo, Alan Alda, Ann Landers, Bill Cosby, Melanie Griffith, Salvador Dali, Jodie Foster

Elemen untuk nombor 3 adalah Api

Untuk mengenali potensi anda, saya perlukan tarikh lahir. Ini adalah untuk mencari nombor kombinasi. Lain orang lain kombinasinya.

PM saya pun takpe.

TQ
 

abanglong

Newbie
Joined
Oct 9, 2008
Messages
252
Points
16
abanglong, my birday is 8th june 1982 so boleh tell my strength and my weakness so next year i can be prepare!:confused:
Nombor Asas adalah 7.

Huraiannya:

Individu yang bernombor 7 (tujuh) ini adalah ”Pencari” . Seorang yang terlampau suka berfikir dan cenderung untuk mengkaji diri sendiri. Anda akan menyelidik sesuatu perkara dengan mendalam untuk mengetahui sebab musabab ianya berlaku.

Individu ini sukakan “originality”. Merupakan pemikir, sukakan kedamaian, sukakan ketenangan, sukakan kesempurnaan dan penganalisa yang hanya akan menerima sesuatu berdasarkan fakta. Sukar untuk menerima sesuatu dengan mudah. Perasaan mereka tidak mempengaruhi keputusan mereka.

Penuh dengan belas kasihan, penuh dengan sifat membantu, punya minda yang baik dan mampu untuk mengumpulkan pengetahuan dari semua bidang.

Yang tak bestnya, anda adalah seorang yang “sensitif”dan “berangin”. Sangat suka “berahsia” yang tidak membantu imej anda secara luaran. Orang menganggap anda adalah seorang yang tidak mempunyai perasaan (cold) dan ini menyebabkan anda tidak mudah untuk menjalinkan perhubungan taupun persahabatan. Anda boleh bertindak kejam jika anda berada dalam mood yang salah.

Selalu menyelesaikan sesuatu yang tersembunyi. Suka mempersoalkan apa yang ada disekeliling mereka, tetapi tak suka dipersoalkan. Sangat berpengetahuan, gemarkan perkara yang berteknikal dan kadangkala bersendirian. Kerap dikenali sebagai ahli falsafah dan penyelidik yang baik dalam menyelesaikan sesuatu perkara.

Perkara yang harus dipelajari:
1) Belajar untuk menerima kenyataan dunia sebenar.
2) Jangan hidup dalam dunia sendiri, bercampur dengan dunia luar

Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 7:
Dr. Irfan Khairi, Mawi, Saddam Hussein, William Shakespeare, John F. Kennedy, Lucille Ball, Micheal Jackson, Joan Baez, Princess Diana

Elemen untuk Nombor 7 adalah Air

Analisa Pola nombor Kombinasi:

336 - Seorang yang mempunyai pergerakan wang yang aktif. Tetapi ada kemungkinan seorang yang boros

933 - Memiliki kejayaan yang singkat. Seorang yang cepat Berjaya, tetapi tidak bertahan lama

11 - Seorang yang sangat berdikari, tetapi mempunyai potensi ditikam dari belakang. Mempunyai kemungkinan berpisah atau bercerai

Begitulah huraiannya asas. Sila dapatkan ebuku pertama saya. Banyak lagi strategi yang akan diajar dalam ebuku tersebut.

Terimakasih
 

haly2B

freshman
Joined
Nov 17, 2008
Messages
23
Points
1
ni pula tarikh lahir saya, 17hb 7 1976 *bunyi cam sedap, tapi betul2 best ke?
 

takashie

freshman
Joined
Nov 26, 2008
Messages
5
Points
1
:confused:abanglong semua yang abanglong beritahu semuanya tepat. now sejak i break up dengan fiance i really frust sangat macam tak mudah i terima kenapa he got someone else. i notice memang pasal im bore type person and cold tu lah punca nya but when i asked he never answer why??? so now due to family and our wedding is on jan we get back together again. but the prob sukar untuk i menerima apa yg he do to me. im afraid he still love with the girl. so apa gunanya kami kahwin. sekarang pun bila jumpa kami tah semesra dulu. can you tell me what strength can i show to him so that i can win his heart back. if all this days he sees im cold so what my next move so that we can be a happy couples semula. tolong give me advise abang ling. my fiance birthdate is 7/6/1978. so please tell me his personality too so that i knew him well. coz all this days dia pun banyak berahsia and i dont think i knw him that well. :confused:
 
Last edited:

takashie

freshman
Joined
Nov 26, 2008
Messages
5
Points
1
Abang long setahu i lh dari kecil i memang suka menyendiri dan tak pandai bergaul dengan dunia luar. sedang kan fiance i seorang yang friendly and pandai bergaul. dulu ia pernah kata suruh i bergaul tapi i tetap tak suka my fiance pigi any function. so boleh beri advice or tips macam mana i boleh bergaul dengan ramai orang so that starting next year i nak ubah semua sikap negetiv I.
 

abanglong

Newbie
Joined
Oct 9, 2008
Messages
252
Points
16
Abang long setahu i lh dari kecil i memang suka menyendiri dan tak pandai bergaul dengan dunia luar. sedang kan fiance i seorang yang friendly and pandai bergaul. dulu ia pernah kata suruh i bergaul tapi i tetap tak suka my fiance pigi any function. so boleh beri advice or tips macam mana i boleh bergaul dengan ramai orang so that starting next year i nak ubah semua sikap negetiv I.
:) Fiance u ni memang suka berkawan. Dia adalah kawan yang ideal, pekerja yang bagus, bijaksana dan susah nak mengatakan 'tidak'. Sebab tu dia seorang yang friendly dan ramai yang suka berkawan dengannya.

Ada juga kelemahannya. Yang ni u kena beli ebuku sayalah untuk mengetahuinya.

U pula saya rasa dah faham siapa u sebenarnya. Kita kena dahulu berubah sebelum meminta orang lain berubah. Kalau nak bergaul dengan orang, ringankan tangan untuk menolong. Kalau kawan ada masalah, be a good listener. Jangan cerita keburukan orang. Fikir sebelum bercakap. Banyak lagi tips-tips yang lain.

Fahamilah fiance u tu. Jangan suka mengongkong. Sebab orang lelaki tak suka di kongkong.

Selamat Pengantin Baru
 

abanglong

Newbie
Joined
Oct 9, 2008
Messages
252
Points
16
Salam sejahtera semua.

FYI, Ebuku Rahsia Tarikh Lahir sudahpun mendapat pembeli dari Indonesia, Singapura, United Kingdom, Brunei, Thailand dan USA. Alhamdulillah. Sudah melangkah jauh. Inilah istimewanya Internet.

Yang belum beli ebuku Rahsia Tarikh Lahir ni macam mana?

Atau anda menunggu ebuku terbaru saya, "Rahsia Menjana Kekayaan Melalui Tarikh Lahir" ?

bertemu lagi..
 

takashie

freshman
Joined
Nov 26, 2008
Messages
5
Points
1
abanglong can i ask you one more favour.? can i know personality my fiance from his birdate 7/6/1978 mcm u berikan i. after that lebih nya i kena check from your e book buat masa i tak mampu dulu. plssssssssssssss.
 

JohariRajikin

Newbie
Joined
Dec 14, 2005
Messages
165
Points
18
Salam sejahtera semua.

FYI, Ebuku Rahsia Tarikh Lahir sudahpun mendapat pembeli dari Indonesia, Singapura, United Kingdom, Brunei, Thailand dan USA. Alhamdulillah. Sudah melangkah jauh. Inilah istimewanya Internet.

Yang belum beli ebuku Rahsia Tarikh Lahir ni macam mana?

Atau anda menunggu ebuku terbaru saya, "Rahsia Menjana Kekayaan Melalui Tarikh Lahir" ?

bertemu lagi..
Menarik tajuk ebook baru abanglong ni.. saya rasa abanglong ni misti seorang pakar dalam hal-hal metafizik ni kan. Tahniah. :)
 

Yati Id

freshman
Joined
Jul 6, 2009
Messages
1
Points
0
Salam Abg Long..
Tarikh lahir saya 10 Mac 1979
tolong huraikan.. Tq
 
Top