Rahsia Mengenali Peribadi Melalui Tarikh Lahir

abanglong

Newbie
Joined
Oct 9, 2008
Messages
252
Points
16
Salam.

Setakat ini sudah ada 30 affiliate members. Jualan dalam 10 hari ini sudahpun mencecah 50 sales. Both secara online dan offline.

Sungguh memberangsangkan bagi percubaan pertama ini.

Ini membuatkan saya teruja untuk mengeluarkan e-buku lagi.

Terimakasih semua.

Admin
mytarikhlahir dotcom
 

Nastrade

Newbie
Joined
Jan 5, 2008
Messages
403
Points
16
Tahniah abang long. Semoga terus sukses dalam perniagaan internet...

p.s: menghasilkan duit melalui internet akan membuatkan kita lebih banyak bersama keluarga dan lebih masa bermain dengan anak-anak. Seronok betul bila dah sampai tahap ni!! hohohoho.....
 
Joined
Jul 28, 2006
Messages
795
Points
18
Age
44
Tahniah abang long... Semoga rezeki bertambah.

Baru - baru ni baru saya jumpa "Nombor 9". Tapi, bagaimana dengan pola nombor tu pula? Saya tak berapa faham.

10 tahun lalu saya ada membeli buku rahsia diri berharga RM 10. Ia menerangkan berdasarkan zodiak. Tapi, setelah saya perhati dan baca tulisan abang long ni, saya dapati lain yang saya miliki. (Mungkin saya akan jadikan ebook abang long salah satu koleksi saya nanti terutama jika ada 'tawaran menarik' :D. Sekarang nak fikir dan perhati dulu. Bukan sebab harga ...)

p/s Boleh analisis tarikh lahir saya tak, 26 - 05 - 1976?
 

linn

Senior
Joined
Mar 18, 2006
Messages
316
Points
18
tolong jawab utk Abang Zamani

Root no 9

Sangat optimistik dan berfikiran terbuka. Suka nampak cantik. Sangat beradab. Pintar, Peka dan sensitif. '9' tahu bila dan bagaimana untuk menyerang dan mempertahankan diri. Bagus dalam memenangi hati orang. Melakukan kerja dengan cepat dan berkebolehan dalam kerjanya tetapi bukan dalam terperinci atau khusus. Individu ini tidak mengambil berat orang bawahan. Luaran nampak kuat tetapi lembut didalam. Seorang yang emosional. Dikemudian hari individu ini tidak mempunyai ramai kawan dan akan kesepian. Tuah akan datang dipertengahan umur iaitu 35 tahun ke atas.

sifat secara individu

Perancang yang baik, teratur, tetapi kurang dari segi pelaksanaan...Sibuk mencari peluang perniagaan tetapi berakhir dengan sia-sia...Perancang yang percaya kepada prinsipnya sendiri, membawa kejayaan...Merancang dengan berprinsip tetapi akan membawa kejayaan...Pelaburan akan berjaya...Apa saja yang anda lakukan akan menemui halangan; tertekan dan mengalami tekanan emosi...


Ambil yang positif- pertingkatkan, yang negatif, rungkaikan masalah tersebut jadi kejayaan. terutama dalam uruskan emosi
 
Joined
Jul 28, 2006
Messages
795
Points
18
Age
44
terima kasih Linn... rasanya hampir 100% tepat. Linn rujuk pada buku ni ka? Ia buku fizikal atau buku digital?
 

linn

Senior
Joined
Mar 18, 2006
Messages
316
Points
18
Oh tak.Linn ada attend beberapa seminar ttg rahsia tarikh lahir dari berlainan guru, dan ada beli buku fizikal berharga RM200 ttg astronumerology.

Apa pun semua tafsiran itu hanyalah panduan, yang penting kena tahu bagaimana nak tukar kepada yang terbaik.
 
Last edited:

abanglong

Newbie
Joined
Oct 9, 2008
Messages
252
Points
16
Jom kita bercerita tentang Strength (S), Weaknesses (W), Opportunities (O) dan Threat (T). Kebiasaannya di setiap syarikat, lebih-lebih lagi syarikat korporat, berhad, GLC (Government-linked Company) dan MNC (Multi National Company), mereka akan mengadakan sesi business plan setiap tahun. Ada yang ambil masa sehari, 3 hari, seminggu, sebulan dan 3 bulan untuk membuat sesi business plan dan perancangan tahunan mereka. Dari situ, mereka akan membuat analisa SWOT ini untuk merancang perniagaan pada tahun seterusnya.

Dari sesi business plan ini, mereka akan membuat cadangan perbelanjaan, perolehan dan keuntungan. Dari situ, strategi-strategi akan dibuat untuk memaksimakan keuntungan. Ada yang berjaya dapat apa yang dirancangkan dan ada yang tak dapat. Kebiasannya, yang gagal dapat tu adalah kerana mereka tidak melaksanakan setiap strategi yang dibuat.

Berbalik pula pada kita sebagai individu. Adakah kita membuat SWOT Analysis untuk diri kita sendiri? Adakah kita buat perancangan dan strategi untuk mendapatkan apa yang kita nakkan pada tahun hadapan? Orang selalu cakap pasal azam tahun baru. Selalunya pada bulan Disember. Dan kita dah dekat ni tuk tahun 2009. Adakah azam yang kita buat selalu tercapai, atau hanya kosong sahaja.

Jadi, tuan-tuan, puan-puan dan adik-adik pembaca yang budiman, mulakanlah buat perancangan untuk tahun 2009 dan buatkan strategi untuk mencapainya. Sepatutnya setiap tahun kita ada perubahan yang menaik, bukan menurun.

Ada yang tanya saya, “Macam mana saya nak buat azam?”

Cadangan saya adalah u buat azam di segi kekeluargaan, kekayaan dan kerohanian.

Contohnya :

1) di segi kekeluargaan, berazamlah untuk balik kampung jumpa keluarga dan mak ayah sekali sebulan.

2) di segi harta, berazamlah untuk menyimpan 10% dari pendapatan setiap bulan.

3) di segi kerohanian, jangan tinggal sembahyang. pada lelaki, kurangkan “tuang” sembahyang Jumaat.

4) untuk pelajar, kalau tahun ini dapat nombor 10, tahun depan target nombor 1.

Macam-macam azam yang boleh dibuat. terpulang pada kemahuan masing-masin.

Macam mana pula nak analisa kekuatan, kelemahan, potensi dan threat pada diri kita sendiri. Ini anda boleh dapati di ebuku saya - “Rahsia Tarikh Lahir”.

Bila nak buat sesuatu kena “Begin With End In Mind”. Kita dah tahu apa kesudahannya. KIta dah tahu apa target kita. Lepas tu kita corakkan strategi kita. Insyaallah, berkat usaha, doa dan tawakal kita, apa yang di target itu akan menjadi realiti.

Ayuh, semua. Kita jadikan tahun 2009 adalah tahun di mana kita menukarkan kemiskinan ke KEKAYAAN, menukarkan kesusahan kepada KESENANGAN, menukarkan kedukaan kepada KEBAHAGIAAN dan menukarkan negatif menjadi POSITIF.

Ini semua adalah dalam kawalan kita. Kita sendiri yang menentukan arah kehidupan kita. KITA, KITA, KITA dan KITA yang akan merasa susah senangnya. Bukan orang lain.

Sekian dahulu. Salam hormat dari saya.
 

mumtahanah

Senior
Joined
Sep 12, 2008
Messages
678
Points
18
very inspiring abanglong...!!:):)
 

abanglong

Newbie
Joined
Oct 9, 2008
Messages
252
Points
16
Tahniah abang long... Semoga rezeki bertambah.

Baru - baru ni baru saya jumpa "Nombor 9". Tapi, bagaimana dengan pola nombor tu pula? Saya tak berapa faham.

................

p/s Boleh analisis tarikh lahir saya tak, 26 - 05 - 1976?
Terimakasih atas doa anda itu. Berikut adalah huraian tarikh lahir anda berdasarkan pengetahuan dan pengalaman saya. Ini terdapat dalam ebuku saya:

Nombor Asas adalah 9

Individu ini mempunyai kebolehan untuk menghiburkan orang lain. Sebagai “penghibur”, mereka mempunyai daya tarikan dan tidak mempunyai masalah untuk berkawan dengan sesiapa pun. Seorang yang sensitif, mudah memahami dan cepat respon kepada orang lain, suasana, sikap, bunyi dan personaliti.

Anda seorang yang gagah, boleh dipercayai dan boleh diharap, serta menanggung beban tanpa sungutan. Seorang yang cintakan sesama manusia dan sentiasa berhasrat untuk menolong orang lain. Juga, tekun dalam membuat sesuatu dan sentiasa berusaha walaupun menghadapi pelbagai rintangan dan kekecewaan.

Anda juga mempunyai personaliti yang pelbagai sehingga sukar orang sekeliling untuk memahami mereka. Boleh berubah menjadi seorang yang sangat bersemangat, teruja atau menjadi seorang yang depresi ataupun muram, umpama binatang sumpah-sumpah yang boleh berubah dan menyesuaikan diri mengikut persekitaran.

Sangat penyayang dan pemurah. Mempunyai nasib yang sangat baik, tetapi boleh menderita akibat terlalu bergantung kepada nasib, perasaan dan mood mereka.

Yang tak bestnya, anda mudah berputus asa apabila bertemu halangan dalam melaksanakan sesuatu. Oleh itu, anda perlu belajar mengawal emosi secara bijak melalui pemahaman prinsip kejayaan, falsafah, metafizik dan kaedah kekuatan kerohanian yang lain.

Perkara yang harus diperbaiki:
1) Perlu membina landasan kasih sayang untuk berjaya
2) Belajar untuk mengawal emosi dan mood secara bijak
3) Belajar untuk tidak bergantung pada nasib semata-mata
4) Jangan mudah berputus asa bila berdepan dengan halangan
5) Buat sesuatu tanpa memikirkan kepentingan diri
6) Kurangkan sifat degil.

Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 9:

Megawati Sukarno, Suharto, Gisele Bundchen, Albert Schweitzer, Shirley MacLaine, Harrison Ford, Gloria Steinem, Jimmy Carter, Elvis Presley,

Elemen untuk 9 adalah Kayu

Analisa kombinasi nombor:

933 - Mendapat kejayaan dengan mudah, tetapi singkat

966 - Senang dan mudah untung dalam perniagaan

456 - Terlibat dalam aliran wang. Berhati-hati supaya jangan rasuah

Industri atau pekerjaan yang menguntungkan:

Perubatan, Pendidikan, Percetakan, Penulis, Pertanian, Pertukangan dan banyak lagi.

Boleh kenali lagi di dalam e-book saya.
 

abanglong

Newbie
Joined
Oct 9, 2008
Messages
252
Points
16
Oh tak.Linn ada attend beberapa seminar ttg rahsia tarikh lahir dari berlainan guru, dan ada beli buku fizikal berharga RM200 ttg astronumerology.

Apa pun semua tafsiran itu hanyalah panduan, yang penting kena tahu bagaimana nak tukar kepada yang terbaik.
Saya setuju. Memang benar. Analisa tarikh lahir ini yang mempunyai ketepatan antara 85% ke 95% adalah untuk kita merancang suatu kehidupan yang lebih bermakna untuk kita.

Sekurang-kurangnya kita merancang diri kita, bukan orang lain yang merancang untuk kita.

:rolleyes:
 

abanglong

Newbie
Joined
Oct 9, 2008
Messages
252
Points
16
Abanglong..sy nak jugak..tlg tafsirkan tarikh lahir sy boleh?
ni tarikh nya 24.09.1988
Analisa untuk En. Hamid. Ini special punya sebab dia adalah designer website saya, mytarikhlahir.com. Saya amat berpuashati dengan kerja-kerja beliau. Sesapa yang nak buat website, beliau boleh memberikan yang terbaik.

Nombor 5 - Perintis

Individu ini adalah ’perintis’. Secara semulajadi, mereka mempunyai sikap ingin tahu dan suka mengambil risiko. Mempunyai tenaga dan semangat yang amat kuat. Sentiasa mahukan perubahan yang berterusan. Suka mencuba perkara baru dan melakukan perubahan mengikut cara yang luar dari kebiasaan.

Mereka tidak suka disekat dan amat bangga dengan kebebasan dan sentiasa teruja dalam melakukan sesuatu perkara. Mereka perlukan kepelbagaian dan sangat rajin apabila melakukan sesuatu.

Merasakan dunia ini adalah sekolah, individu ini memerhatikan setiap peluang untuk mempelajari sesuatu daripada setiap pengalaman yang diterima dan situasi yang ditempuhi. Persoalan yang bermain di fikiran mereka tidak pernah terhenti.

Berkarisma, boleh memimpin dan selalu menjadi “centre of attraction”. Tak suka berangan-angan.

Tetapi, anda juga adalah seorang yang degil, keras kepala, emosional dan pemarah. Anda juga mempunyai perasaan tidak tenteram, tidak puas hati serta perasaan terlampau inginkan perubahan yang berterusan dan tidak tetap dalam melakukan sesuatu.

Perkara yang patut di ubah:
1) Lebih relaks, tidak cerewet dalam isu-isu kecil
2) Melihat sesuatu dengan teliti
3) Dalam membuat keputusan, perlulah menimbangtara semua fakta yang diperlukan sebelum membuat sebarang kesimpulan.

Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 5:

Abdullah Ahmad Badawi (Pak Lah), Erra Fazira, Aishwarya Rai, Pres. Bambang Susilo, BJ Habibie, Soekarno, Ronaldo, Abraham Lincoln, Britney Spears, Claudia Schiffer, Vincent Van Goh, Bette Midler, Helen Kellar dan Mark Hamil.

Elemen untuk Nombor 5 adalah Tanah

Analisa Nombor Kombinasi:

246 - Seorang yang pandai memberi syarahan atau bijak berceramah atau pandai berpidato

966 - Seorang yang mudah dan senang nak untung dalam perniagaan

663 - Mempunyai aliran wang yang terlalu cepat

786 - Seorang yang bertanggungjawab. Orang sentiasa memberikan kepercayaan kepada anda.

Komen : Anda boleh menjadi usahawan yang berjaya, jika anda melakukan strategi-strategi yang di beri dalam e-buku, insyaallah.

Terimakasih
 

HamidSalim

Newbie
Joined
Jul 25, 2007
Messages
668
Points
16
Analisa untuk En. Hamid. Ini special punya sebab dia adalah designer website saya, mytarikhlahir.com. Saya amat berpuashati dengan kerja-kerja beliau. Sesapa yang nak buat website, beliau boleh memberikan yang terbaik.
makasih :) gembira gak dpt siaplan projek abglong..

--
analisa ni banyak yg betul berkenaan dgn diri sy.. dan sy agak 80% ketepatan..

baru sekarang sy tahu salah satu kelebihan tu ada pada sy tapi sy dok diam je... sebab sy tak berani melakukannya

--

perkara yg negatif tu memang kene batang idung hehe :D insyAllah sy cuba berubah..


Thanks.
 

abanglong

Newbie
Joined
Oct 9, 2008
Messages
252
Points
16
Kepada yang tak mahu menganalisa orang lain, tetapi ingin di analisa, saya ada offer untuk anda:

Analisa Penuh Rahsia Tarikh Lahir:
kandungan:

1) Analisa Karektor anda
2) potensi yang anda ada
3) Pekerjaan yang sesuai
4) Perniagaan yang sesuai
5) Strategi Untuk Kejayaan dan Kekayaan.

Harga yang saya tawarkan adalah RM 20. Anda boleh gunakan untuk perancangan tahun 2009 anda.

Untuk bank in sila bank in ke maybank - 514011718706

Pastu, sms ke 012-3758489 atau emel ke [email protected] tentang pendepositan anda. Beri saya 2 hari untuk hantar analisa anda.

Terimakasih.
 

abanglong

Newbie
Joined
Oct 9, 2008
Messages
252
Points
16
Saya pulak tarikh lahir 8/12/1974.Camne ek?
Nombor 5 - Perintis

Individu ini adalah ’perintis’. Secara semulajadi, mereka mempunyai sikap ingin tahu dan suka mengambil risiko. Mempunyai tenaga dan semangat yang amat kuat. Sentiasa mahukan perubahan yang berterusan. Suka mencuba perkara baru dan melakukan perubahan mengikut cara yang luar dari kebiasaan.

Mereka tidak suka disekat dan amat bangga dengan kebebasan dan sentiasa teruja dalam melakukan sesuatu perkara. Mereka perlukan kepelbagaian dan sangat rajin apabila melakukan sesuatu.

Merasakan dunia ini adalah sekolah, individu ini memerhatikan setiap peluang untuk mempelajari sesuatu daripada setiap pengalaman yang diterima dan situasi yang ditempuhi. Persoalan yang bermain di fikiran mereka tidak pernah terhenti.

Berkarisma, boleh memimpin dan selalu menjadi “centre of attraction”. Tak suka berangan-angan.Anda seorang yang bertanggungjawab. Orang sentiasa memberikan kepercayaan dan tanggungjawab pada anda

Tetapi, Anda juga seorang yang degil, keras kepala, emosional dan pemarah. Anda juga mempunyai perasaan tidak tenteram, tidak puas hati serta perasaan terlampau inginkan perubahan yang berterusan dan tidak tetap dalam melakukan sesuatu.

Perkara yang patut di ubah:
1) Lebih relaks, tidak cerewet dalam isu-isu kecil
2) Melihat sesuatu dengan teliti
3) Dalam membuat keputusan, perlulah enimbangtara semua fakta yang diperlukan sebelum membuat sebarang kesimpulan.

Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 5:
Abdullah Ahmad Badawi (Pak Lah), Erra Fazira, Aishwarya Rai, Pres. Bambang Susilo, BJ Habibie, Soekarno, Ronaldo, Abraham Lincoln, Britney Spears, Claudia Schiffer, Vincent Van Goh, Bette Midler, Helen Kellar dan Mark Hamil.

Elemen untuk Nombor 5 adalah Tanah

Untuk mengetahui secara detail potensi anda, pekerjaan yang sesuai, perniagaan yang sesuai, strategi untuk kekayaan, dll lagi,sila lawat website jualan saya.

Salam hormat dari saya.

p/s Untuk analisa penuh, caj saya hanya rm 20.
 

abanglong

Newbie
Joined
Oct 9, 2008
Messages
252
Points
16
Terimakasih kepada para-para affiliate yang sudah melebihi 60 orang. Saya menghargai usaha-usaha anda mempromosikan ebuku saya ini yang merupakan cubaan sulung menjual e-book sendiri di Internet.

Kalau setakat ini saya hanya membayar komisen berdasarkan penjualan e-buku, saya tengah memikirkan untuk membayar kepada anda semua secara berapa banyak klik yang anda dapat melalui url anda.

Saya tengah memikirkan ini.

Apa komen anda?
 

humaira_nana

freshman
Joined
Dec 30, 2007
Messages
1
Points
1
Age
34
salam abang long...

klu 19/03/1986 apa tafsiran nya?

ana finin la....

tq krn sudi membantu... :)
 

abanglong

Newbie
Joined
Oct 9, 2008
Messages
252
Points
16
salam abang long...

klu 19/03/1986 apa tafsiran nya?

ana finin la....

tq krn sudi membantu... :)
Waalaikumsalam.

Nombor Asas adalah 1.

Individu ini adalah seorang “pemimpin”. Sentiasa berfikiran positif dan selalu hadir dengan idea-idea baru. Berkebolehan dan bijaksana dalam melakukan sesuatu perkara.

Seorang yang sungguh jujur dan sentiasa berada di hadapan serta selalu menjadi pemimpin dalam sesuatu kumpulan, persatuan dan sebagainya. Boleh berdikari, tegas, suka bebas, memiliki keyakinan diri yang tinggi dan mempunyai cita-cita yang tinggi.

Boleh memperolehi sesuatu dengan cara tersendiri. Oleh itu, ceburilah bidang yang anda minati dan akan membuahkan hasil yang baik kerana kejayaan adalah milik anda. Anda bersungguh-sungguh melakukan sesuatu yang anda minati

Yang tak bestnya adalah anda tidak mudah jadi pengikut, sebab anda mempunyai sifat ketua dan kepimpinan. Anda dilihat sebagai diktator dan kurang berdiplomasi.
Anda mahukan pengikut/orang sekeliling anda setia dengan anda. Mementingkan diri sendiri dan tidak mudah menerima kritikan. Oleh itu, kebiasaanya individu ini adalah pemimpin ataupun bos-bos. Bekerja sendiri adalah pilihan yang terbaik

Perkara yang perlu dipelajari:
1) Sedia menerima idea dan pendapat dari orang lain yang mungkin baik atau lebih baik.
2) Berfikirlah secara terbuka.
3) Berdiplomasi apabila diperlukan.

Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 1:
Acha Septriasa, Luna Maya, Tom Hanks, Robert Redford, Hulk Hogan, Nancy Reagan, Raquel Welch

Elemen Nombor 1 adalah Besi.

Mengikut Pola Nombor kombinasi:

729 - Seorang yang sangat menawan. Mudah untuk menyakinkan orang. Menjadi “tarikan” orang. Berkemungkinan mempunyai hubungan sulit. Jika wanita, anda minat ataupun diminati oleh suami orang atau duda

573 - Seorang yang mudah bergaul dengan orang-orang kenamaan. Juga bergaul dengan orang atasan. Berkemungkinan terlibat dalam men”sabotaj” orang ataupun di “sabotaj”

Berapa percent hanya anda yang tahu. Huraian yang lebih lanjut ada di website dan blog saya.
 

haly2B

freshman
Joined
Nov 17, 2008
Messages
23
Points
1
salam abg long, sy tertarikla..
sekiranya dapat, nak beli..tp wat masa ni rm50 x mampu hehe
 
Top