Rahsia Flippa $550 dalam masa 5 hari.

Joined
Sep 1, 2009
Messages
1,562
Likes
2
Points
38
Offline
#1
Ini adalah discussion page untuk Pembeli RAHSIA FLIPPA. :D
Untuk web jualan, klik SINI. 78 salinan dijual dalam masa 48 jam!

anda bila lagi? harga akan dinaikkan bila-bila masa sahaja.



REVIEW DARIPADA BEBERAPA AHLI WANG CYBER

aku sebagai reviewer pertama ingin memberikan review tentang ebook yang telah selesai dibaca..

my review:
-ebook ini memang lengkap untuk sesiapa yang ingin nak buat web flipping..penulis menerangkan dengan jelas dan lengkap bagi setiap aspek dan faktor penting untuk mendapatkan sales di Flippa.

-ebook setebal 74 mukasurat ni sepatutnya dijual dengan harga RM70 dan ke atas kerana ianya ada sedikit aspek teknikal yang perlu diteliti.Apa pun kagum dengan penulis yang mampu menulis ebook yang kemas dan teratur serta mudah difahami...sesiapa yang beli memang takkan rugi sebab penerangan adalah jelas dan bergambar.Saya amat syorkan produk ini bagi sesiapa yang ingin menjual web mereka dalam masa 5 jam..bayangkan 5 jam pun dah boleh dapat sales!

tahniah kepada penulis! Selamat Maju Jaya!
ok,
ini review ringkas saya setelah sekali lalu membaca raw version Rahsia Flippa :

Bermula dari membeli nama Domain, beli Hosting, bina website/blog, dan cara Syed Akmal Optimize website utk sales di Flippa, semuanya dikongsi langkah demi langkah.

Daripada pengenalan kepada Flipa, cara & teknik yang digunakan untuk membuat research market yang high demanding (mempunyai permintaan tinggi) , membuat auction listing, sehingga proses jual beli, hingga cara untuk kita berurusan dengan pembeli(buyer), semuanya diterangkan dalam ebook ini.

Bersadarkan pengalaman saya di Flippa lebih 3 tahun(dulunya sitepoint.marketplace), cara dan teknik yang digunapakai oleh SyedAkmal memang boleh buat sales jika diaplikasikan. Ini sudah terbukti melalui sales yang SyedAkmal sendiri buat beberapa hari sebelum ebook ini dikeluarkan.

Secara keseluruhannya ebook ini memang sudah cukup lengkap untuk mereka yang ingin terjun kedalam dalam bidang flipping di Flippa.com

$250. B.I.N dlm masa kurang dari 48 jam.


$300. B.I.N lepas hanya 2 jam!

~~~~~

Salam,

Mungkin anda tak kenal saya. Saya bukan nama besar dalam dunia Internet Marketing. Tapi saya dah jumpa satu teknik utk buat duit dengan Flippa. Ya mungkin dah ramai yang tahu, tetapi tak ramai yang nak share. Saya buka thread ni utk sapa-sapa yang berminat. Anda boleh tanya apa-apa soalan tentang Flippa, InsyaAllah saya akan bantu apa yang termampu.

2 screenshot kat atas adalah hasil website yang saya jual di Flippa.

Website pertama baru berusia kurang dari 3 bulan, profit sebulan hanya dengan Adsense, $2.78 secara purata. Tetapi saya berjaya menjual di Flippa dengan harga $250 (RM840). Modal hanya lah beli domain dah hosting, RM60.

Website kedua berusia hanya kurang dari 1 minggu! monthly profit 0. Saya berjaya menjual dengan harga $300 (RM1007). Yang lagi menarik, orang dah B.I.N dengan bid yang pertama setelah baru sahaja 2 jam 20 min saya listkan di Flippa (rujuk screeshot).

Kalau anda was-was dengan screenshot, ym dan saya akan tunjukkan screenshot akaun Flippa saya.

So, sapa-sapa yang berminat, saya akan share segalanya kat sini. Lagi banyak saya share, lagi berkat insyaAllah.

Kalau nak tahu tips lebih hebat, anda boleh join mailing list saya (subscribe di www.syedakmal.com) dan anda akan jadi yg terawal dapatkan segala tips & panduan.

* B.I.N = Buy It Now
 
Last edited:
Joined
Feb 17, 2009
Messages
435
Likes
2
Points
0
Offline
#2
salam bro,
saya memang amat berminat utk cebur diri dlm flippa.

tapi ada persoalan di sini.
hosting dan domain bro beli dari us / malaysia..?

bagaimana pula sekiranya site tersedia untuk dijual, adakah perlu bro sendiri yang pindahkan ke hosting baru sekiranya pembeli itu ada hosting sendiri.
 
Joined
Sep 1, 2009
Messages
1,562
Likes
2
Points
38
Offline
#3
Utk yg pertama, domain & hosting netkl. Yg kedua, dua2 us registrar. Kalau betul2 nak buat flippa, saya cadangkan guna Namecheap or Hostgator. Yg local ok je, just saya prefer us. :D

Kalau pembeli ada hosting biasanya saya akan bagi rebet dlm $10 (sama nilai sebulan hosting).

Akmal
 
Last edited:

mutt

Newbie
Joined
Feb 24, 2007
Messages
1,901
Likes
1
Points
38
Offline
#4
Nak lagi best, gunakan servis SEO. di jamin akan menambahkan nilai website anda... hehehe..

(promote sket :p )
 
Joined
Sep 1, 2009
Messages
1,562
Likes
2
Points
38
Offline
#5
betul2. kalau dpt $30 sebulan, leh jual $600-$1000 tapi teknik kena betul. :D
 

mutt

Newbie
Joined
Feb 24, 2007
Messages
1,901
Likes
1
Points
38
Offline
#6
do u mind to share the website you have sold? Is it autoblog? WP or static html? If WP, paid of free theme? How bout the adsense placement on the website? What type of niche is the best for adsense? and so on..

:D
 
Last edited:
Joined
Jul 11, 2007
Messages
360
Likes
0
Points
16
Offline
#8
menarik tu.. cerita lagi.. mcm best je.. teknik apa yang kena betul tu..
 
Last edited:

adamsad

freshman
Joined
Jun 29, 2008
Messages
367
Likes
0
Points
16
Age
38
Offline
#9
aku mo try gak lah....
aku tengok login tue...bukan pasal flippa..
tapi pasal IM...
ebook pasal flippa takde ker?
 
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,510
Likes
3
Points
38
Offline
#10
free theme, wp, not autoblog.
selalu dgr org byk buat duit dgn flipping website....
anyway, boleh share x blog/web yg bro jual?
nk jugak tgk2 contoh camner...
kalau xleh share kat sini, tlg pm bg link blog tu bleh?
 
Joined
Sep 1, 2009
Messages
1,562
Likes
2
Points
38
Offline
#11
aku mo try gak lah....
aku tengok login tue...bukan pasal flippa..
tapi pasal IM...
ebook pasal flippa takde ker?
ebook pasal flippa takde bro. saya share kat sini je sekarang. :)

selalu dgr org byk buat duit dgn flipping website....
anyway, boleh share x blog/web yg bro jual?
nk jugak tgk2 contoh camner...
kalau xleh share kat sini, tlg pm bg link blog tu bleh?
saya buat yg biasa je bro. sbb diorang tak pentingkan rupa sangat. diorang nak tengok masa depan website tu. dr segi niche, keyword. saya nye yg biasa je. insyaAllah nanti letak screenshot.
 
Joined
Jul 11, 2007
Messages
360
Likes
0
Points
16
Offline
#12
hari tu saya ade dpt satu ebook extremeflip.. ade kwn bagi.. memang express tapi cari blackhat.. satu hari dpt le dlm $50-100.. cuma teknik saya kurang berkenan..
 
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,694
Likes
3
Points
38
Offline
#13
blog perlu unique content, ada berapa post sebelum terjual? blog yg usia seminggu tu?
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Active
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,752
Likes
23
Points
48
Age
33
Offline
#14
just nak share :-
1. kalau nak jual website, jual website berkaitan niche yang mendapat sambutan
2. nak tahu apa niche dia? Carilah niche berdasarkan HPK
3. website yang banyak sumber pendapatan, lebih tinggi nilai nya; ie; adsense, amazon, ebay, dan lain2
4. articel, pastikan lepas copyscape
5. at least ada 10 artikel dalam blog
6. kalau tak reti buat artikel, pergi ke digital point, dan hire orang tulis. Anda boleh dapat artikel yang bagus, semurah $20 untuk 15 artikel (150 ke 400 perkataan)
7. nak dapat banyak2 backlink mudah ? rujuk blog hasbulaqil :)

satu lagi...bro syed aqil dah offer. Tanya je apa2, nanti dia jawab ar :D

Go bro..go !
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Active
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,752
Likes
23
Points
48
Age
33
Offline
#15
satu lagi, pergi kat tdnam , beli domain $5 + harga domain.
Beli aged domain , atau PR domain, atau yang banyak yahoo backlink.
:)

Just make sure, domain tu tak kena ban ngan google :)
 
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,694
Likes
3
Points
38
Offline
#16
satu lagi, pergi kat tdnam , beli domain $5 + harga domain.
Beli aged domain , atau PR domain, atau yang banyak yahoo backlink.
:)

Just make sure, domain tu tak kena ban ngan google :)
camne nak make sure domain tu tak penah kena ban?
 
Joined
Sep 1, 2009
Messages
1,562
Likes
2
Points
38
Offline
#17
blog perlu unique content, ada berapa post sebelum terjual? blog yg usia seminggu tu?
yg seminggu tu ada 8 artikel. 300-400 words.

hari tu saya ade dpt satu ebook extremeflip.. ade kwn bagi.. memang express tapi cari blackhat.. satu hari dpt le dlm $50-100.. cuma teknik saya kurang berkenan..
bahaya br blackhat. nanti nama tercelar kat flippa. susah woo. :D

just nak share :-
1. kalau nak jual website, jual website berkaitan niche yang mendapat sambutan
2. nak tahu apa niche dia? Carilah niche berdasarkan HPK
3. website yang banyak sumber pendapatan, lebih tinggi nilai nya; ie; adsense, amazon, ebay, dan lain2
4. articel, pastikan lepas copyscape
5. at least ada 10 artikel dalam blog
6. kalau tak reti buat artikel, pergi ke digital point, dan hire orang tulis. Anda boleh dapat artikel yang bagus, semurah $20 untuk 15 artikel (150 ke 400 perkataan)
7. nak dapat banyak2 backlink mudah ? rujuk blog hasbulaqil :)

satu lagi...bro syed aqil dah offer. Tanya je apa2, nanti dia jawab ar :D

Go bro..go !
thanks bro RK for sharing. share lagi bro. terhutang budi dgn RK. thanks yer tadi. :p
 
Joined
Sep 1, 2009
Messages
1,562
Likes
2
Points
38
Offline
#19
kalau nak tahu teknik backlink mudah, guna Press Release! teknik hebat. saya page 1 num 1 google utk blog yg PR n/a (not available). yang bawah2 semua PR 1-PR5. Press Release yang paling hebat sekarang. Free je pon.

:)
 
Top