quit kerja atau start bisnes? modal 30k

Fahain

freshman
Joined
Jun 25, 2018
Messages
4
Likes
0
Points
1
Age
27
Offline
#1
dalam dua tiga tahun ini, setiap kali bila saya pergi dan balik kerja dari Seremban
ke Puchong, saya akan lalu highway PLUS di mana secara jelas banyak iklan Billboard
yang pamerkan produk sekian dan sekian. terfikir juga, banyak nya duit mereka
owner-owner produk ni nak buat iklan besar-besar macam ni. Saya sekarang kerja
sebagai akauntan dan ada juga buat kerja sampingan dengan berniaga offline. Jadi agen kepada produk.

Berhenti kerja atau Buat Bisnes?
fikiran ni datang setiap hari, sebab ikutkan pendapatan dari jadi agen pun lumayan, dah
lebih dari gaji sebagai akauntan. Dan selok belok bisnes saya sudah ada. Simpanan
pun cukup untuk mulakan bisnes baru. saya sekarang jadi agen jualan produk kosmetik. Dan produk
kosmetik ini tak dinafikan pasaran sangat luas di Malaysia. Customer yang repeat
order dengan saya setiap bulan lebih dari 100 orang. Kadang-kadang ambil MC sebab tak
cukup tangan nak buat dua kerja serentak

Bina Produk Jenama Sendiri ?
salah seorang customer saya pernah sarankan
" Yan , why not you build your own product thru OEM Factory , it will be
good start "

some where some how , saya search kilang OEM dan met one that is
really preferable iaitu

UMZ Bioline Manufacturer



UMZ Bioline Manufacturer ialah sebuah kilang OEM bertaraf GMP yang membantu
Usahawan membina produk jenama sendiri.



Tidak seperti Kilang OEM lain, UMZ Bioline Manufacturer memberikan perkhidmatan
penuh dari bermulanya penghasilan produk sehinggalah kepada pemasaran dan jualan.

Ambil Tindakan Atau Tunggu Dulu?
bila buat perbandingan dengan Kilang OEM lain, UMZ Bioline Manufacturer ini
sangat preferable. Kalau saya nak mulakan bisnes kosmetik saya yang
pertama, insyaAllah saya akan mulakan dengan UMZ Bioline Manufacturer.
Nak minta pandangan kawan-kawan forumer yang lain. Plz

Ini laman web Kilang OEM ,UMZ Bioline Manufacturer

https://www.umzbiolinemanufacturer.com
https://www.umzbiolinemanufacturer.com
https://www.umzbiolinemanufacturer.com


saya nak quit job dan bina bisnes dengan bina produk kosmetik jenama
sendiri di kilang OEM UMZ Bioline Manufacturer

Saya akan update lagi perjalanan
saya di thread ni. Guys , do reply and help me yer.
 
Top