PublicGold.com.my... Siapa pernah beli?

Joined
Mar 6, 2011
Messages
51
Likes
0
Points
0
Offline
#61
Kesedaran tu dah ada, cuma peluang tak sampai.
Ni peluang dah ada depan mata, nak grab secepat mungkin.
sebelum ni tak ada siapa cerita.. tak ada siapa guide, tu yg tak ramai yg tahu dan masih takut2 terumbang ambing.. berdaftar lah dengan orang yg senantiasa akan guide kita, agar lebih mudah kita fahami..
 
Joined
Apr 6, 2009
Messages
903
Likes
1
Points
18
Offline
#66
insyaAllah. Amin
Akan tambah stock tak lama lg
Boleh tambah stock dengan membeli Dinar Emas & Gold BAr kami pula lepas ni.. :D

Kalau di Sarawak (Miri), boleh contact Ejen kami d talian 0168785977 (En. Khiruddin)..
Atau contact direct saya.. :)
 
Joined
Feb 14, 2011
Messages
53
Likes
0
Points
0
Offline
#67
sesiapa nak jadi ejen gcp boleh call saya terus, baru Rm600 terus dapat harga dealer(harga lantai) hehehe. tak reti nak cakap banyak2 nie.
012-6638018 nak tambah stok pun boleh.
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#68
public gold dh smakin berkembang..cwangan terbaru dh pun dibuka di kuantan,kuala terengganu dan kuching..

negeri yg tk ada cwangan lagi :melaka,perlis,dan sabah..yg lain smua dh ada..
 
Joined
Jul 28, 2009
Messages
244
Likes
0
Points
0
Offline
#69
Tengah prepare nak jadi dealer Public gold. Banyak kelebihan yang boleh kita dapat sambil melabur kita juga dapat menjadi tokey emas.

Bukan senang ooii nak bergelar towkey emas. Kalau dulu2 kalau ada setengah juta baru kot boleh jadi tokey emas.
 

rahim

freshman
Joined
May 17, 2008
Messages
52
Likes
0
Points
6
Offline
#70
PROGRAM PENDAPATAN BULANAN DARI EMAS

Ramai yang berminat untuk memiliki Aset yang stabil dan memberi pulangan setiap bulan yang secara konsisten. Dengan Program Syariah Emas ini, pemilik emas akan mendapat :

* Emas jongkong 999 ( minima belian 50 gram ) dan simpan sendiri.
* Setiap bulan “HIBAH” akan dimasukkan ke akaun bank anda.
* Jika ingin menjual kembali emas anda, 100% wang modal beli emas dikembalikan (100% Return Money Back).
* Pendapatan seumur hidup dijana dari emas anda setiap bulan.
* Segala pengurusan belian / jualan diuruskan oleh Consultant berlesen.
* Boleh menambah aset emas bila-bila masa.

Contoh Kiraan Belian emas program pendapatan pasif ini :

* 1 kilogram : Harga RM175,000. Pendapatan Hibah Bulanan : RM3,500
* 500 gram : Harga RM 87,500 . Pendapatan Hibah Bulanan : RM 1,750
* 100 gram : Harga RM 17,500. Pendapatan Hibah Bulanan : RM 268 (1.5%)
* 50 gram : Harga RM8,700 . Pendapatan Hibah Bulanan : RM 87 ( 1 %)

Apa yang menarik EMAS anda pegang sendiri..BUKAN Syarikat simpan..

Berminat PM..saya..
 
Joined
Mar 6, 2011
Messages
51
Likes
0
Points
0
Offline
#71
Tengah prepare nak jadi dealer Public gold. Banyak kelebihan yang boleh kita dapat sambil melabur kita juga dapat menjadi tokey emas.

Bukan senang ooii nak bergelar towkey emas. Kalau dulu2 kalau ada setengah juta baru kot boleh jadi tokey emas.
setuju... alhamdulillah semenjak berniaga ni.. rezeki tak pernah putus.

rezeki akan senantiasa lekat dengan cara berniaga.. udah-udah ler cari yg dividen bulanan, jadilah manusia yg mahu berusaha dari tunggu duit datang bergolek-golek. Bilalah melayu nak maju kalau asik mengharapkan duit bulan masuk poket tanpa berbuat apa-apa.. sejauh mana rezeki tu boleh bertahan nak dibandingkan berniaga..

Yg pelik-pelik pun tak payah.. beli emas simpan jerr.. secara automatiknya emas tu memberi keuntungan. walaupun tak berniaga, emas dan perak memberi pulangan dengan sendirinya jadi takyah tamak (nak untung cepat/nak tamak boleh, berniagalah).. baik beli emas/perak simpan dan RILEX.. tak ada risiko langsung, tak yah korner sana korner sini, secara logik nampak macam boleh ganda beribu-ribu lemon dengan kaedah serta skill yg kita dengar, tapi secara praktikalnya sejauh mana?... nak tahu, berani test berani tanggung. masa tu bila dah rasa, baru kita kata.. pengalaman mengajar mana yg baik mana yg buruk.
 
Joined
Jul 28, 2009
Messages
244
Likes
0
Points
0
Offline
#72
Alhamdulillah, sekarang ni dah pun menjadi ejen sah (towkey emas) untuk public gold. Kalau ada yg berminat hendak membeli emas boleh roger atau sms saya 0127206147.
 
Joined
Jan 5, 2011
Messages
274
Likes
0
Points
0
Offline
#73
Saya dah banyak beli emas dari PublicGold, sekarang saya jumpa pembekal emas jauh lebih murah dari public gold,.. selamat tinggal public gold..
 
Joined
Jul 12, 2011
Messages
18
Likes
0
Points
0
Offline
#74
camne murah pun emas, public gold lah yg paling terkenal... mahal pun org beli

pernah sorg tokey emas ni bgtau.. die jadi penjual emas selain public gold, alasannya sbb emas yg baru ni lagi murah..
last2 xde org nak beli sbb x terkenal... public gold ni seluruh malaysia pun ade branch... dah sah2 emas tulen... nak jual sng..
 
Joined
Feb 28, 2009
Messages
278
Likes
0
Points
18
Offline
#75
pernah dengar jer..x pernag beli lagi..memang bagus melabur ngan emas nie..harganya x pernah jatuh
 
Joined
Apr 6, 2009
Messages
903
Likes
1
Points
18
Offline
#76
pernah dengar jer..x pernag beli lagi..memang bagus melabur ngan emas nie..harganya x pernah jatuh
Harga emas pernah jatuh teruk pada lewat 90-an.. Harga emas juga ada naik dan turun.
Namun, untuk jangka masa yang panjang, harga emas semakin menaik..
 

nsdder

freshman
Joined
Jun 23, 2011
Messages
154
Likes
0
Points
0
Offline
#77
Boleh tanya sikit tak. Adakah keuntungan belian emas ni boleh dikeluarkan pada setiap bulan ke tahun ke atau bagaimana..
 
Joined
Jul 18, 2011
Messages
3
Likes
0
Points
0
Offline
#79
dgr kata ar rahnu dh x terima PG?kenapa yer??ada kt mana2 yg terima PG ni...just nk tahu in case terdesak...
 
Joined
Apr 6, 2009
Messages
903
Likes
1
Points
18
Offline
#80
dgr kata ar rahnu dh x terima PG?kenapa yer??ada kt mana2 yg terima PG ni...just nk tahu in case terdesak...
Bukan yang PG jer ar-rahnu dah tak terima, sema jenis goldbar ar-rahnu dah tak terima termasuk keluaran Sri Ayu.. Salah satu faktor maybe banyak sangat skim yag manipulasi duit di ar-rahnu.. Kalau nak masuk ar-rahnu, better beli barang kemas 999..
 
Top