((Promosi Pelancaran)) Panduan Forum Wordpress

Imabiz

Newbie
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,846
Points
38
forum boleh dijadikan untuk tempat anda memberikan support kepada pembeli produk anda... jadi tidak semua user boleh mendapat manfaat tersebut.. hanya pembeli anda yang akan mendapat manfaat kerana forum boleh hidden bahagian yang anda setkan untuk pembeli anda sahaja... berminat nak buat forum wordpress... tinggal 2 hari lagi untuk harga promosi - http://www.panduanforumwordpre​ss.com/
 

AMIN413

freshman
Joined
Jul 7, 2011
Messages
112
Points
16
aku nak try jugaklah..respon org ramai cmbest jer
 

PI-

freshman
Joined
Aug 1, 2011
Messages
2
Points
0
harga rm 50 ke rm40 sekarang bro? newbie bertanye
 

Imabiz

Newbie
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,846
Points
38
antara perbezaan vbulletin n forum wordpress

1. Percuma ( percuma n berbayar mesti kelebihan banyak pada yang berbayar)

2. Guna Thumb Up / Thumb Down menggantikan thank button / groin button

3. tiada itrader - imabiz masih mengkaji untuk mendapatkan penganti bagi itrader.. dah dapat nanti imabiz akan update di forum support..

4. reka bentuk forum wordpress tidak secantik vbulletin.. tetapi forum wordpress lebih bergantung kepada theme wordpress untuk kelihatan pro..

5. mudah diuruskan kerana ramai yang sudah tahu menguruskan wordpress

6. reply quote lebih cantik...

7. mudah nak uruskan plugin sebab boleh guna plugin wordpress.. sama macam kita nak buat blog wordpress

8. boleh pasang badge dengan mudah... so.. lebih nampak advance pangkat disiapkan dengan badge... macam askar or polis ade bintang ikut pangkat atau sebaginya...



9. boleh intergrate dengan blog ikut theme blog atau pasang standalone untuk membezakan theme / pengurusan blog dengan forum..

10. Update ikut wordpress punya update jugak.. biasanya.. kalau wordpress update.. forum wordpress pun keluar die punya update jugak sebab plugin forum wordpress nie kena install berdasarkan version wordpress.. wordpress version yang berlainan menggunakan simple-press yang berlainan...


apa yang imabiz pasti.. kalau nak yang advance bolehlah guna yang berbayar iaitu vbulletin.. tetapi kalau nak belajar menguruskan forum dahulu.. boleh cuba forum wordpress...
 
Last edited:
Top