Program mana yg betul2 dpt jana income?

Joined
Feb 23, 2012
Messages
1,167
Likes
0
Points
38
Offline
#61
Yang penting Usaha bro :))

Banyak program, tapi usaha kita yang menyebabkan kita dapat atau x income. :)

Pandangan saya je. ;)
 
Joined
Jul 20, 2012
Messages
28
Likes
0
Points
0
Offline
#69
Salam semua, sy seorang surirumah, cuma ada masa dr 8am - 1pm. Tapi pada waktu tersebut mmg betul2 sy boleh fokus. Sy perlukan sistem yg mudah yg tidak perlukan modal yg tinggi, yg tidak perlu cari downline, tidak perlu jumpa org atau jual produk. Hanya duduk depan laptop dan buat kerja. Nak tolong taip kan surat pun boleh. Program klik iklan tu pun boleh tp sy x berapa faham sgt sbb kurang mahir dlm IT. Cuma yg sy bole pastikan insyaAllah sy boleh fokus 5 jam tanpa rehat.

Tq
puan, kalau puan nak mulakan dropship... blh start cari suplier kat facebook - lubuk dropship... situ byk suplier.. specially brg2 perempuan.. yela kekadang kita nak jual brg, kena la kenal ngn brg2 dulu kan... susah kalau kita main semborono je jual brg...

saya keja ofis.... dlm perancangan nak berhenti utk jadi h/wife... so skrg saya cuba set utk ada biz online so nnti tade la saya duk uma semata2... saya mula dengan drop ship... saya set niche utk brg2 baby..... alhamdulillah, skrg da 3 bulan income da nampak sikit.... ( wpun saya xmain e-bay, saya cuma cr cust kat fb je,... blog pun xde....)
 
Joined
Oct 20, 2012
Messages
48
Likes
0
Points
0
Offline
#70
Salam. .

Walaupun saya ni bukan housewife, tapi saya pun ada perancangan mcm puan ni juga. Saya ni student and kat sini saya memang dah ada bisnes jual Cheesy Wedges yg rare dgn pendapatan >30 sehari.

Kekadang jadi student ni boring sebab tak banyak benda nak buat selain study. So daripada enjoy ngabiskan duit mak bapak better enjoy ngabiskan duit sendiri kan. Untuk mencapai wawasan dan melakukan perubahan paradigma, saya nak gak try bisnes dropship ni.
Sesapa boleh bagi tunjuk ajar dari awal?
 
Joined
Oct 8, 2012
Messages
33
Likes
0
Points
0
Offline
#71
byk program2 yg boleh janakn duit..terutamanya yg online..sbb yg online market unlimited.operation cost rndah (xyah sewa kdai n mcm2)
 
Joined
Oct 20, 2012
Messages
71
Likes
0
Points
6
Offline
#72
Salam semua, sy seorang surirumah, cuma ada masa dr 8am - 1pm. Tapi pada waktu tersebut mmg betul2 sy boleh fokus. Sy perlukan sistem yg mudah yg tidak perlukan modal yg tinggi, yg tidak perlu cari downline, tidak perlu jumpa org atau jual produk. Hanya duduk depan laptop dan buat kerja. Nak tolong taip kan surat pun boleh. Program klik iklan tu pun boleh tp sy x berapa faham sgt sbb kurang mahir dlm IT. Cuma yg sy bole pastikan insyaAllah sy boleh fokus 5 jam tanpa rehat.

Tq
Salam Tria, saya sedang develop satu sistem 'Dropship' untuk bantu semua surirumah & mereka yang ingin menjana pendapatan melalui internet. Ia akan siap beberapa hari lagi. Nantikan update saya yang akan datang. Boleh juga email saya personal untuk maklumat lanjut. Tq.
 
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,623
Likes
0
Points
38
Offline
#74
MMg bnyak program yg betul2 bleh jana income kat internet ni . Yg penting kita kena 'FOKUS' ,,
jangan join banyak sangat program . nti fokus tu hilang :)
 
Joined
Oct 20, 2012
Messages
48
Likes
0
Points
0
Offline
#75
Ingat nak fokus kat dropship je lah sekarang ni. Tapi nak cari tok guru dulu sebab saya ni student, masih takde tempat nak berguru. Mentah lagi orang kata. hehe
 

Nadine

freshman
Joined
Apr 20, 2009
Messages
49
Likes
0
Points
0
Offline
#76
Ingat nak fokus kat dropship je lah sekarang ni. Tapi nak cari tok guru dulu sebab saya ni student, masih takde tempat nak berguru. Mentah lagi orang kata. hehe

Boleh join dropship yg dah establish. Mereka akan ajar macamana nak promote & macam2. Tapi pilih produk pun kena sesuai dgn pasaran gak la. ;)
 

bahrun

freshman
Joined
Apr 21, 2013
Messages
24
Likes
0
Points
0
Offline
#77
Berniaga online bukanlah mudah ... puan perlu banyak belajar kalau ingin berjaya... Ada satu program baru yang dinamakan stiforp ... puan tidak perlu menaja atau perlu membuat pengiklanan ... tapi income masuk setiap bulan... cuma perlukan bayaran bulanan yang sedikit je dan maintain dalam beberapa minggu pendapatan mula masuk ... serta yuran pendaftaran hanya sekali je... tapi kalau ingin pendapatan lumayan kenalah buat keje sikit... klik kat bawah kalau puan ingin mengetahui lebih lanjut lagi ... sebaiknya join jer .... free ...
 

bahrun

freshman
Joined
Apr 21, 2013
Messages
24
Likes
0
Points
0
Offline
#79
Betul tu ... kalau ingin tahu sesautu program tu boleh mendatangkan hasil kita perlu buat kajian dulu ... gi kat forum forum tertentu yang boleh beri kita panduan dan banyak kan review dulu sebelum buat keputusan...
 
Joined
Aug 26, 2011
Messages
77
Likes
0
Points
0
Offline
#80
boleh tumpang tanya..program dropship apa yang agak mengancam sekarang ni..hrp ada yg sudi berkongsi..
 
Top