Program mana yg betul2 dpt jana income?

JacKhalid

Newbie
Joined
Nov 23, 2009
Messages
490
Points
16
Sapa2 ada niche "buat duit" @ "make money online" memang sesuai sangat.

Ebook preview + evaluation copy disediakan. Nilai dulu kualiti camne.
Kemudian buat keputusan samada nak promote atau tidak yaa.
Sebagai affiliater, tentu kita nak promote produk berkualiti + bermanfaat kan.
Kalau tak kita sendiri yang malu. Huhu
 

Ab Jalil

freshman
Joined
Sep 30, 2012
Messages
60
Points
0
Join je affiliate yang dianjurkan, kena strateginya, insyaallah lumayan hasilnya
 

cekodok pisang

freshman
Joined
Jul 20, 2012
Messages
30
Points
0
Salam semua, sy seorang surirumah, cuma ada masa dr 8am - 1pm. Tapi pada waktu tersebut mmg betul2 sy boleh fokus. Sy perlukan sistem yg mudah yg tidak perlukan modal yg tinggi, yg tidak perlu cari downline, tidak perlu jumpa org atau jual produk. Hanya duduk depan laptop dan buat kerja. Nak tolong taip kan surat pun boleh. Program klik iklan tu pun boleh tp sy x berapa faham sgt sbb kurang mahir dlm IT. Cuma yg sy bole pastikan insyaAllah sy boleh fokus 5 jam tanpa rehat.

Tq
puan, kalau puan nak mulakan dropship... blh start cari suplier kat facebook - lubuk dropship... situ byk suplier.. specially brg2 perempuan.. yela kekadang kita nak jual brg, kena la kenal ngn brg2 dulu kan... susah kalau kita main semborono je jual brg...

saya keja ofis.... dlm perancangan nak berhenti utk jadi h/wife... so skrg saya cuba set utk ada biz online so nnti tade la saya duk uma semata2... saya mula dengan drop ship... saya set niche utk brg2 baby..... alhamdulillah, skrg da 3 bulan income da nampak sikit.... ( wpun saya xmain e-bay, saya cuma cr cust kat fb je,... blog pun xde....)
 

pensel_2B

freshman
Joined
Oct 20, 2012
Messages
48
Points
0
Salam. .

Walaupun saya ni bukan housewife, tapi saya pun ada perancangan mcm puan ni juga. Saya ni student and kat sini saya memang dah ada bisnes jual Cheesy Wedges yg rare dgn pendapatan >30 sehari.

Kekadang jadi student ni boring sebab tak banyak benda nak buat selain study. So daripada enjoy ngabiskan duit mak bapak better enjoy ngabiskan duit sendiri kan. Untuk mencapai wawasan dan melakukan perubahan paradigma, saya nak gak try bisnes dropship ni.
Sesapa boleh bagi tunjuk ajar dari awal?
 

Xuwryn Extreme

freshman
Joined
Oct 20, 2012
Messages
73
Points
6
Salam semua, sy seorang surirumah, cuma ada masa dr 8am - 1pm. Tapi pada waktu tersebut mmg betul2 sy boleh fokus. Sy perlukan sistem yg mudah yg tidak perlukan modal yg tinggi, yg tidak perlu cari downline, tidak perlu jumpa org atau jual produk. Hanya duduk depan laptop dan buat kerja. Nak tolong taip kan surat pun boleh. Program klik iklan tu pun boleh tp sy x berapa faham sgt sbb kurang mahir dlm IT. Cuma yg sy bole pastikan insyaAllah sy boleh fokus 5 jam tanpa rehat.

Tq
Salam Tria, saya sedang develop satu sistem 'Dropship' untuk bantu semua surirumah & mereka yang ingin menjana pendapatan melalui internet. Ia akan siap beberapa hari lagi. Nantikan update saya yang akan datang. Boleh juga email saya personal untuk maklumat lanjut. Tq.
 

vyner

Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,646
Points
38
MMg bnyak program yg betul2 bleh jana income kat internet ni . Yg penting kita kena 'FOKUS' ,,
jangan join banyak sangat program . nti fokus tu hilang :)
 

pensel_2B

freshman
Joined
Oct 20, 2012
Messages
48
Points
0
Ingat nak fokus kat dropship je lah sekarang ni. Tapi nak cari tok guru dulu sebab saya ni student, masih takde tempat nak berguru. Mentah lagi orang kata. hehe
 

Nadine

freshman
Joined
Apr 20, 2009
Messages
50
Points
0
Ingat nak fokus kat dropship je lah sekarang ni. Tapi nak cari tok guru dulu sebab saya ni student, masih takde tempat nak berguru. Mentah lagi orang kata. hehe

Boleh join dropship yg dah establish. Mereka akan ajar macamana nak promote & macam2. Tapi pilih produk pun kena sesuai dgn pasaran gak la. ;)
 
Top