Program mana yg betul2 dpt jana income?

Tria

freshman
Joined
Jun 17, 2012
Messages
26
Likes
0
Points
0
Offline
#1
Salam semua, sy seorang surirumah, cuma ada masa dr 8am - 1pm. Tapi pada waktu tersebut mmg betul2 sy boleh fokus. Sy perlukan sistem yg mudah yg tidak perlukan modal yg tinggi, yg tidak perlu cari downline, tidak perlu jumpa org atau jual produk. Hanya duduk depan laptop dan buat kerja. Nak tolong taip kan surat pun boleh. Program klik iklan tu pun boleh tp sy x berapa faham sgt sbb kurang mahir dlm IT. Cuma yg sy bole pastikan insyaAllah sy boleh fokus 5 jam tanpa rehat.

Tq
 
Joined
Oct 29, 2010
Messages
815
Likes
2
Points
18
Offline
#2
mungkin micro job sesuai untuk puan Tria. Cuba cari maklumat yang lebih detail berkaitan tempat tempat yang boleh sis buat kerja dengan bayaran. Antara tempat yang popular..macam microworkers dan mturk. Puan hanya perlu sign up dan pilih kerja apa yang available untuk Puan. Cumanya.. kebanyakkan kerja kat sana ringkas dan bayaran pun kecik saja.. a few cent saja. Kalau Puan ada kemahiran yang spesifik macam menulis artikel..mungkin bayaranya lebih besar.

Fiverr.com pun boleh dikategorikan sebagai tempat micro job..cumanya di fiverr puan dikehendaki menjual perkhidmatan. Peluang untuk buat duit dengan lebih banyak..tapi perlukan usaha yang lebih dan juga kretiviti. Selain daripada di atas.. ada jugak yang buat duit tambahan melaui kerja-kerja "data entry", benda ni saya tak galakkan sebab selalu dengar kisah scam.
 

Tria

freshman
Joined
Jun 17, 2012
Messages
26
Likes
0
Points
0
Offline
#3
Tq, zamrie. Sy dh chk fiverr.com tu jap tadi, kira kita bg apa2 IT service utk usd5, kan? Ada tak yg local je, meaning not from US. Sy cuak sikit program dr US ni. Pernah msuk Infinity Downline tp sy jd was2 pulak. Bila dh was2 sy tpaksa stop wlaupun dh byr rm100. Rugi plak rasa. Program klik iklan tu sesuai bg mereka yg berjaga mlm ke. Satu lg sy ada dgr Nizam Salihin. Cuma modal tu tinggi bg sy. Kalau ada sape2 yg boleh bg tau sy program mana yg betul2 masuk duit jika fokus selama 5 jam ni, sy serius nk mencuba.
 

Mobar

freshman
Joined
Apr 25, 2009
Messages
46
Likes
0
Points
0
Offline
#4
saudari sis,

terdapat banyak cara boleh buat duit...bermula dari ebook, adsense, affiliate, ebay, fiver, dropship n so on... sis tria kena tengok bahagian mana yang sis rasa blh pergi.. set your mind.. kalau sis betul2 perlukan duit cepat, sis blh fokus pada dropship.. kalau dalam malaysia, sis blh pergi ke sinar niaga cthnya... dari situ sis hanya perlu kempen produk mereka shj.. sis yg setkan margin keuntungan sis.. insya-Allah, rezeki akan menyusul..

yg penting, never ever give up ye sis..:D
 

UWC

freshman
Joined
May 16, 2012
Messages
350
Likes
1
Points
0
Offline
#5
Salam semua, sy seorang surirumah, cuma ada masa dr 8am - 1pm. Tapi pada waktu tersebut mmg betul2 sy boleh fokus. Sy perlukan sistem yg mudah yg tidak perlukan modal yg tinggi, yg tidak perlu cari downline, tidak perlu jumpa org atau jual produk. Hanya duduk depan laptop dan buat kerja. Nak tolong taip kan surat pun boleh. Program klik iklan tu pun boleh tp sy x berapa faham sgt sbb kurang mahir dlm IT. Cuma yg sy bole pastikan insyaAllah sy boleh fokus 5 jam tanpa rehat.

Tq
maybe..... domaining? ;)

kerja... banyak kepada research and continuing learning.... about 95%.. 5% lagi.... lain2.. hehe :D
 

Tria

freshman
Joined
Jun 17, 2012
Messages
26
Likes
0
Points
0
Offline
#6
Tq mobar & uwc. Sy akan try mane yg sesuai. Nk kata perlukan duit cepat tu..biasalah..puasa dh dekat. :)
 

UWC

freshman
Joined
May 16, 2012
Messages
350
Likes
1
Points
0
Offline
#8
Tq mobar & uwc. Sy akan try mane yg sesuai. Nk kata perlukan duit cepat tu..biasalah..puasa dh dekat. :)
sama2..... ;)

kalau duit cepat..... yang telintas skang... fiverr.. as Bro Zamrie cakap... ada 2 thread @ wc ni yang umphhh! pasal fiverr... Puan cuba cari2 dulu... kalau Puan tak jumpa.... inpom.. nanti saya carikan thread2nya..... :)
 

Tria

freshman
Joined
Jun 17, 2012
Messages
26
Likes
0
Points
0
Offline
#15
Tqvm uwc, appreciate sgt2..btw volkova tu nama sender yg reply sy pasal teddy bear tadi :D it's ok, no hal pnye..
 

UWC

freshman
Joined
May 16, 2012
Messages
350
Likes
1
Points
0
Offline
#17
Tqvm uwc, appreciate sgt2..btw volkova tu nama sender yg reply sy pasal teddy bear tadi :D it's ok, no hal pnye..
owh.... camtu ke...... huhu :D ingatkan... pekataan perancis ke apa... yela.. time2 demam euro nih..... hehe :D
 
Joined
Dec 23, 2011
Messages
84
Likes
0
Points
6
Offline
#18
sama2 lagi.... ;)

ps - volcova tu apa ek? :D
volkova nickname sy laa :)..jom join sy..modal kosong,,untung berlipat kali ganda,,tugas hanya cari pelanggan sahaja,,,pelanggan bayar,,mintak nama, alamat dan no tel,..kami akan uruskan penghantaran pada pelanggan,,,anda simpan keuntungan,,,harga market bagi teddy bear besar mmg mahal,, jadi anda dapat harga murah,,bleh jual untuk ambil keuntungan.. barang hot di pasaran ialah teddy bear besar...sebb secara online je kami dapat bg murah kalau offline yang 1.6m dah rm499 ,,,kalau kat internet sekitar rm300 je,
 
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,623
Likes
0
Points
38
Offline
#19
volkova nickname sy laa :)..jom join sy..modal kosong,,untung berlipat kali ganda,,tugas hanya cari pelanggan sahaja,,,pelanggan bayar,,mintak nama, alamat dan no tel,..kami akan uruskan penghantaran pada pelanggan,,,anda simpan keuntungan,,,harga market bagi teddy bear besar mmg mahal,, jadi anda dapat harga murah,,bleh jual untuk ambil keuntungan.. barang hot di pasaran ialah teddy bear besar...sebb secara online je kami dapat bg murah kalau offline yang 1.6m dah rm499 ,,,kalau kat internet sekitar rm300 je,
maksudnya ni dropship ye ?? :D
 
Joined
Feb 11, 2012
Messages
18
Likes
0
Points
0
Offline
#20
bagi saya pula untuk suri rumah sesuai buat program dropship atau affliate..macam sy hanya duduk rumah sepanjang cuti sem n alhamdulillah sy boleh buat simpanan dengan 2 program yang sy buat tu..yang penting paun kene rajin n kreatif dalam menjalankan pengiklanan juga kreatif dalam berhubung dengan customer..insyallah rezeki bakal menyusul puan..sy doakan puan berjaya..=)
 
Top