Program Google Adsense

neo88

freshman
Joined
Jan 18, 2006
Messages
86
Likes
0
Points
6
Offline
#41
kawan tenet? tak der la.....


Hmmm....nanti jab.
awak tanye CTR setiap page @ keseluruhan?? :?
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
1,253
Likes
4
Points
38
Offline
#42
Tulah, saya pun cek akaun saya tadi, page CTR 11.1%.

kalau macam shuth cakap tu, takut gak. Untuk hari ini, saya offkan semua adsense ad kat website saya.

Saya akan cuba tanya dan comfirm kan dulu.
 

neo88

freshman
Joined
Jan 18, 2006
Messages
86
Likes
0
Points
6
Offline
#44
keseluruhan- 2%-15%
pages- antara 20%-90%

rasenye <90% tu page yang tak famous :?
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#46
saya lebih risau page CTR by page tu...
page keseluruhan 15% yer....
tinggi juga tu..
saya punya page CTR keseluruhan tak pernah sampai 2%..
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
1,253
Likes
4
Points
38
Offline
#48
Macam mana tu yek? saya nyer page CTR 11.1% , neo 15% dan shuth tak lebih dari 2%.

:?: :?: :?:
 

neo88

freshman
Joined
Jan 18, 2006
Messages
86
Likes
0
Points
6
Offline
#49
dier bergantung kat jumlah pelawat jugak

kalau ramai pelawat tapi tak klik, CTR akan menurun
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
1,253
Likes
4
Points
38
Offline
#51
tulah,

kalau pelawat ramai, dan ramai pulak yang click page CTR akan naik. tapi kalau page CTR jadi masalah. susah jugak tu. Selama nie tak terfikir pun pasal page CTR nie, memang lebih dari 10%.

tapi tadi terima post kat forum lain tentang nie. tapi dia orang kata tak jadi masalah.

Cuma kena check TOs saja. kalau selagi tak melanggar TOS tak jadi masalah.

tapi tak per. nanti try email kat google pulak, comfirm kan.
 

neo88

freshman
Joined
Jan 18, 2006
Messages
86
Likes
0
Points
6
Offline
#54
"sebab "tak mungkin" tu lah.. akaun kena ban... "


tak, saye kene ban sebab terklik iklan sendiri.......
google antar email :?
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#56
tak, saye kene ban sebab terklik iklan sendiri.......
google antar email
ha... ha.. ha... boleh tanya berapa kali awak "terklik" sendiri?
1 kali? 2 kali? atau 50 kali?

kalau terklik 1 @ 2 kali..
saya pun ada terklik 1,2 kali.. tapi tak kena ban pun.. so how?

website saya memang tak sampai 2% je page CTR..
nak tahu kenapa?..
sebab page impresion web saya sehari 3,000..
so.. sehari adalah dalam 60 klik..
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#58
mohdsufian said:
tulah,

Cuma kena check TOs saja. kalau selagi tak melanggar TOS tak jadi masalah.

tapi tak per. nanti try email kat google pulak, comfirm kan.
dalam TOS memang takde cakap hal ini. dia takde cakap page CTR mesti tak melebihi sekian2 peratus...

saya dah jumpa ramai orang yang tak klik sendiri pun kena ban.. dan alasan yang google bagi.. "anda klik sendiri".. bila ditanya berapa page CTR mereka?.. semuanya tinggi2....

ramai orang tak tahu pasal benda nie...
fikir sendiri la....
kenapa gogle tak kasi dedahkan page CTR masing2?..
sebab google detect penipuan dari situ.. jika terlampau banyak klik.. let say.. 10 kali view.. 9 orang klik.. sudah pastinya..kalau dia tak klik sendiri.. dia suruh orang klik..

google detect seseorang klik sendiri bukan hanya berdasarkan no ip sahaja... tetapi dengan kadar CTR juga...

macam kes.. orang pergi ke CC atau suruh kawan klik.. mcm mana google nak tahu klik itu klik palsu? no ip sudah lain...

caranya.. dengan CTR tu la...

tak percaya lagi?..
tak percaya tak per... no problem.... 8)

meh kita buat kajian...
tanya orang yang dah kena ban dan orang yang belum kena ban...
berapa CTR mereka...
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#59
neo88 said:
sekali......:?

ikut nasib gak kalau klik time diorang tengah tido tak kene ban kot :lol:
nak cakap kang ada yg marah plak..
tapi inilah antara alasan yang paling b*****g pernah di dengar... :evil:
 

neo88

freshman
Joined
Jan 18, 2006
Messages
86
Likes
0
Points
6
Offline
#60
ok, saye percaya tapi kene tengok page impresion jugakan.
kalau pelawat page tu 500
klik 300
CTR mesti jadi tinggi lebih kurang 60%
 
Top