Program Google Adsense

Joined
Dec 13, 2005
Messages
1,253
Likes
4
Points
38
Offline
#21
Memang betul saudagar,

Ini masalah biasa yang ditakuti oleh webmaster. Biasalah, memang ada orang yang dengki melihat kejayaan kita. Bukan dikalangan kita sahaja. Mat saleh kat luar tu pun menghadapi masalah sebegini.

Google ini selalu sensitif. Dan yang paling sensitif sekali ialah click fraud. Bila ada orang nak dengki je, dia akan klik berkali-kali pada Google adsense kat website kita.

Bial dia buat macam tu, google akan kesan ini sebagai click fraud, yang mana mereka sangka kita sendiri yang buat begitu. Dan secara automatik mereka akan suspend akaun kita.

Kadang2 ada juga pengunjung yang tak sengaja, seperti mereka yang tak tahu sangat guna komputer, kan ada sesetengah tu, yang perlu klik sekali jer, dia klik dua kali. Tapi peratus masalah sebegini kecil sangat.

Jadi kepada mereka yang baca masej ini, jangan buat sebegini, perbuatan yang tak bermoral, seperti mecurahkan pasir ke periuk nasi orang lain.

Antara penyelesaian yang boleh kita lakukan ialah dengan mempelbagaikan income kita. Contoh untuk satu website anda boleh promote google adsense dan affiliate marketing. Dan sekarang ini pula ada chitika dan YPN.

Sebagai contoh yang boleh kita lihat, kidino antara yang pakar dalam membina content-site untuk google adsense + affiliate program dari Malaysia.
 
Joined
Jan 11, 2006
Messages
6
Likes
0
Points
1
Offline
#22
hi guys... saya baru kt sini. actually dh lama main google adsense ni & saya salah sorg mangsa akaun google kena suspend. tensen siut... dlm tu kalu skit xpe... ada la dlm usd3k... bulan ke-8 plak tu... bulan2 lain b4 that ok je, cheque smpi spt biasa... alasan google, ip dr malaysia dorg memang slalu 'berjaga-jaga'. dorg tuduh klik sndiri coz byk klik dr malaysia. dah website kita tu utk org m'sia, sape lg nk tgk... tu yg kdg2 tu tak paham.... kalau akaun dh kena suspend, xyah la merayu kt google, buang karan je
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
1,253
Likes
4
Points
38
Offline
#26
Antara topik/niche yang boleh anda mulakan :

INTERNET AND PC SECURITY

Choosing The Best Malware Removal Product
Creating A Plan To Block Spam At Home And At Work
Finding A Good Spam Filter
Finding The Best Adware Removal Tool For Your Needs
Finding The Best Anti Virus Software
Finding The Best Internet Protection
Finding The Best Product To Detect Malware
Finding The Best Spyware Virus Remover For Your Needs
Finding The Best Worm Protection
Finding The Perfect Spyware Removal Tool
How Do You Get A Trojan Virus
How To Get Rid Of A Trojan Virus
How To Get Rid Of Malware
How To Kill A Back Door Trojan Virus
How To Remove Adware From Your Computer
Is Norton Anti Virus The Right Choice For Me
Is Symantec Anti Virus The Right Choice For Your PC
Keeping Yourself Safe From An Email Virus
Keeping Yourself Safe From The Internet Worm
Keeping Yourself Safe From The Trojan Horse Virus
Protecting Yourself From The Back Door Trojan Virus
Reducing The Threat Of An Email Worm
The Best Way To Find And Delete Malware
The Best Way To Remove A Trojan From Your System
The Dangers Of The Trojan Virus
The Importance Of Anti Spyware Protection
The Importance Of Child Internet Protection
The Importance Of Running Anti Virus Software
The Importance Of Strong Virus Protection
The Value Of A Good Spam Blocker
The Value Of Free Internet Virus Protection
The Value Of Norton Internet Protection
Tips For Avoiding Spammers And Hackers
Tips For Finding The Best Free Anti Virus Download
Understanding Adware And Knowing How To Eliminate It
Understanding And Eliminating The Threat Of Malware
Understanding Firewalls For The Home Computer
Understanding The Various Anti Spam Products
Understanding Your Virus Protection Options
What To Know About Panda Anti Virus
What To Look For In Anti Virus Software
What To Look For In Firewall Protection
Why Avg Anti Virus May Be The Perfect Choice
Why You Need Child Internet Protection Software
Why You Need Spyware Protection
Why You Need To Run A Virus Scan Every Day
Why You Should Consider Mcafee Anti Virus Protection

HOW TO BEAT ACID REFLUX

Acid Reflux
Acid Reflux Diet
Acid Reflux Disease
Acid Reflux Help
Acid Reflux In Babies
Acid Reflux In Children
Acid Reflux In Infants
Acid Reflux Medication
Acid Reflux Symptoms
Acid Reflux Treatment

CONTACT LENS

Contact Lens Cases
Contact Lens Saline
Contact Lenses
Contact Lenses By Post
Contact Lenses Cheap
Contact Lenses Direct
Contact Lenses For Dry Eyes
Contact Lenses No Prescription
Contact Lenses Online
Contact Lenses Prescription

DIGITAL CAMERAS

Compact Digital Camera
Digital Camera Online
Digital Camera Photos
Digital Camera Printers
Digital Camera Software Downloads
Digital Camera USB Cable
Digital Camera Wholesale
Digital Video Camera Rental
Smallest Digital Camera
Waterproof Digital Camera

FOREX TRADING GUIDE

Currency FOREX
FOREX Brokers
FOREX Education
FOREX Online Trading
FOREX Trading Strategies
Gft FOREX
Global FOREX Trading
Learning FOREX
Online FOREX
Trading FOREX
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#30
ooo... patutla....
boleh tahu berapa Page CTR tak? peratus Page CTR tu. average..
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#33
pergh... 20%-90%...
patutla kena ban....

dalam TOS google...
google tidak membenarkan sesiapa menyiarkan (print screen) page CTR mereka kepada umum..

sebab itu kalau kita lihat orang2 yang jual buku gogle.. dia akan hitamkan page CTR serta hits mereka... ini kerana, google tidak mahu rahsia mereka terbongkar.. iaitu, berapa page CTR yang ideal yang sepatutnya sesebuah akaun ahli miliki.

sebenarnya... google akan men"suspek" klik itu tipu apabila page CTR melambung tinggi... ukuran sebenar saya tidak tahu.. tapi saya percaya.. jika page CTR seseorang mencapai tahap melebihi 10%.. ada kemungkinan dia akan di suspek sebagai tipu dan akaun akan di ban.

untuk makluman, akaun saya.. tidak pernah mencapai 3% page CTR..

paling tiggi pun dalam 2.4%..
tetapi selalunya.. bawah 1.0%...

so.. kalau page CTR anda sampai 90%... nampak sangat penipuannya...
ini menunjukkan seolah2 1000 orang yang masuk page anda.. 900 orang akan klik pada iklan tu.. logik ke?
 

neo88

freshman
Joined
Jan 18, 2006
Messages
86
Likes
0
Points
6
Offline
#37
entah la......dah 2 tahun CTR saye lebih 10% tak kene ban pun

(kecuali yg terklik tu :? )
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#38
saya tak tahu berapa exactly peratus CTR google define sebagai CTR yang meragukan...
mungkin 10%.. 20%.. atau 30%....
tapi kalau dah sampai 90% tu... nampak sangat penipuan nya...
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#40
orang2 tu sape?.. member2 ke?..
memang pakat ramai2 klik sama sendiri ke?..
 
Top