Program Google Adsense

sharemalaysia

Senior
Joined
Aug 10, 2010
Messages
1,219
Points
38
wahh share malaysia!! itu awak punye pendapatan dari google adsense ker?? waa banyaknye!!!
ya tuan dream3r itu pendapatan saya bulan lepas. Alhamdulilah klerana jumlah tu memang logik dihasilkan.

Sebenarnya ada lebih ramai masta2 yang lagi tinggi pendapatan mereka.. tapi mereka bukan forumer WC.. tuan boleh melihat mereka diforum sebelah. Mereka dah level otai dan ada juga tak salah saya yang boleh mampu push sehingga $10K usd... jemput ke kapal sebelah Insya Allah.
 

125zR

Newbie
Joined
Aug 9, 2010
Messages
144
Points
18
Ada sesiapa yg ambil upah apply adsense? Jikalau ade, PM saye ok,
Kesian kat member dah 5 bulan sampai ke hari ni apply secara serius pun masih xlepas2...

Mmg ssh ke nak apply sekarang? Dah 5, 6 blog dia create, mmg penuh dgn informasi design pun cantik, tp xlepas jgk,
heran betul...aku sendiri pun heran camne akunye bleh lepas dulu, muehehee
 

AlHaqeem

freshman
Joined
May 10, 2006
Messages
419
Points
18
banyak member buat servis apply sekarang .. murah2 jer..
 

NazriBiz

freshman
Joined
Jan 5, 2011
Messages
275
Points
0
Saya dah ada akaun adsense dah 7 tahun tapi sampai skrg baru ada $10.00 lebih jer.. apa saya nak buat dengan akaun ni yer..?
 

arash82

freshman
Joined
Aug 31, 2006
Messages
75
Points
6
Saya dah ada akaun adsense dah 7 tahun tapi sampai skrg baru ada $10.00 lebih jer.. apa saya nak buat dengan akaun ni yer..?
promote dan promote.. dalam akaun saya baru cecah $2.20 tp kerana promosi, dah semakin bertambah. teruskan promosi anda tanpa henti...
 

faizal1234

freshman
Joined
Aug 1, 2009
Messages
52
Points
8
salam semua,

saya nak tanya, baru2 n dapat email personalized tip dr GA,

We noticed that the AdSense ad crawler is having some issues accessing your site .The issue appears to lie within your robots.txt file, which is blocking our ad crawler from viewing certain sections of your site. Over a four day period earlier this month, we detected 155 failed crawl requests. Because of this, your AdSense ads are less targeted and are generating less revenue on average.


View Crawler Errors

To fix this, you’ll need to edit your robots.txt file to allow our AdSense crawler by adding these two lines to the very top:

User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:

This will allow the AdSense ad crawler to access pages on your site that already have AdSense ad code on them. As a result, you and your users will benefit from more targeted, relevant ads.

It's important to note that making this change will not impact your Google search or SEO rankings in any way. Adding these two lines to your robots.txt file will simply deliver better, more relevant ads to pages with AdSense code already on them. Pages that don’t have AdSense ad code will not be affected.

For more in-depth information, be sure to read our blog post about this on the Inside AdSense blog.

-----------------------------------------------------------

jadi saya edit robot.txt jadi mcm nie betul ke?
-----------------------------------------------------------

User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:

User-agent: *
Disallow: /delete.php
Disallow: /deneme.php
Disallow: /config.php
Disallow: /cgi-bin/
Disallow: /layout/
Disallow: /includes/
Disallow: /sitemap/
Disallow: /cache/
Disallow: /ads/
Disallow: /css/
Disallow: /gbase/
Disallow: /includes/languages/
Sitemap : http://www.mysite.com/sitemap.xml
Sitemap : http://www.mysite.com/sitemap2.xml
 

125zR

Newbie
Joined
Aug 9, 2010
Messages
144
Points
18
promote dan promote.. dalam akaun saya baru cecah $2.20 tp kerana promosi, dah semakin bertambah. teruskan promosi anda tanpa henti...
Haha mmg betul, promosi ni ssuatu yg wajib,
Klu xpromosi mmg xkan bertambah earning tu, atau blh kata xkan ada 1sen pun.
Jadi promosi la walau diceruk mane skalipun... Yg penting jgn langgar TOS.
 

arash82

freshman
Joined
Aug 31, 2006
Messages
75
Points
6
Haha mmg betul, promosi ni ssuatu yg wajib,
Klu xpromosi mmg xkan bertambah earning tu, atau blh kata xkan ada 1sen pun.
Jadi promosi la walau diceruk mane skalipun... Yg penting jgn langgar TOS.
betul tu. setiap saat kita mesti promosi tak kiraa mcm mana cara sekalipun even kita komen atau balas komen org lain pun dikira promosi. yang penting RAJINNNNN

:)
 
Top