Program Google Adsense

Joined
Aug 1, 2009
Messages
52
Likes
1
Points
8
Offline
salam semua,

saya nak tanya, baru2 n dapat email personalized tip dr GA,

We noticed that the AdSense ad crawler is having some issues accessing your site .The issue appears to lie within your robots.txt file, which is blocking our ad crawler from viewing certain sections of your site. Over a four day period earlier this month, we detected 155 failed crawl requests. Because of this, your AdSense ads are less targeted and are generating less revenue on average.


View Crawler Errors

To fix this, you’ll need to edit your robots.txt file to allow our AdSense crawler by adding these two lines to the very top:

User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:

This will allow the AdSense ad crawler to access pages on your site that already have AdSense ad code on them. As a result, you and your users will benefit from more targeted, relevant ads.

It's important to note that making this change will not impact your Google search or SEO rankings in any way. Adding these two lines to your robots.txt file will simply deliver better, more relevant ads to pages with AdSense code already on them. Pages that don’t have AdSense ad code will not be affected.

For more in-depth information, be sure to read our blog post about this on the Inside AdSense blog.

-----------------------------------------------------------

jadi saya edit robot.txt jadi mcm nie betul ke?
-----------------------------------------------------------

User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:

User-agent: *
Disallow: /delete.php
Disallow: /deneme.php
Disallow: /config.php
Disallow: /cgi-bin/
Disallow: /layout/
Disallow: /includes/
Disallow: /sitemap/
Disallow: /cache/
Disallow: /ads/
Disallow: /css/
Disallow: /gbase/
Disallow: /includes/languages/
Sitemap : http://www.mysite.com/sitemap.xml
Sitemap : http://www.mysite.com/sitemap2.xml
 
Joined
Aug 9, 2010
Messages
139
Likes
1
Points
18
Offline
promote dan promote.. dalam akaun saya baru cecah $2.20 tp kerana promosi, dah semakin bertambah. teruskan promosi anda tanpa henti...
Haha mmg betul, promosi ni ssuatu yg wajib,
Klu xpromosi mmg xkan bertambah earning tu, atau blh kata xkan ada 1sen pun.
Jadi promosi la walau diceruk mane skalipun... Yg penting jgn langgar TOS.
 
Joined
Aug 31, 2006
Messages
74
Likes
0
Points
6
Offline
Haha mmg betul, promosi ni ssuatu yg wajib,
Klu xpromosi mmg xkan bertambah earning tu, atau blh kata xkan ada 1sen pun.
Jadi promosi la walau diceruk mane skalipun... Yg penting jgn langgar TOS.
betul tu. setiap saat kita mesti promosi tak kiraa mcm mana cara sekalipun even kita komen atau balas komen org lain pun dikira promosi. yang penting RAJINNNNN

:)
 

reza

freshman
Joined
Jan 6, 2007
Messages
7
Likes
0
Points
1
Offline
Hari ni selepas dah lama tak login AdSense, bila login je dia kata akaun takde associate dengan GMail saya. Agaknya dah kena delete some sebab lama tak login. Nampak gaya krna apply baru lah macam ni. USD 10.00 hilang macam tu aje...

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
 
Joined
Dec 20, 2012
Messages
3
Likes
0
Points
0
Offline
saya budak baru kat sini...baru nak belajar berjinak2 dgn online bussiness...baru last week beli buku irfan khairi pasal jutawan internet..tak habis baca lagi....
 
Joined
Aug 29, 2012
Messages
1,635
Likes
3
Points
38
Offline
Hari ni selepas dah lama tak login AdSense, bila login je dia kata akaun takde associate dengan GMail saya. Agaknya dah kena delete some sebab lama tak login. Nampak gaya krna apply baru lah macam ni. USD 10.00 hilang macam tu aje...

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
rugi bro,xpe,boleh buat lg akaun tu..:)
 

Nesh

freshman
Joined
Jan 31, 2013
Messages
196
Likes
0
Points
16
Offline
Saudara boleh juga gunakan platform percuma spt blogspot. Kalau menggunakan website berbayar, ada banyak kelebihan terutamanya dalam meningkatkan trafik ke website anda.
 
Joined
Dec 23, 2012
Messages
3
Likes
0
Points
0
Offline
Assalamualaikum....Saya nie Newbie....dah banyak kali saya cupa apply adsense nie,sampai sekarang x lepas2 lagi nie....kepada
otai-otai sekali boleh tunjuk ajar saya tak.....Terima kasih

Dan satu lagi saya dapat email dr google begini

Thank you for your interest in Google AdSense. Unfortunately, after reviewing your application, we're unable to accept you into AdSense at this time.

We did not approve your application for the reasons listed below.

Issues:
-
Insufficient content


Apa maksudnya Otai2...
 
Top