Program Google Adsense

Joined
Nov 20, 2007
Messages
178
Likes
0
Points
16
Offline
Ada tak kelas or PC adense yang aku bleh join? Tapi make sure kelas yang menjadi la dana da bukti.. Dah sangap tahap gaban dah ni :p Kalau ada ebook yang korang bleh suggest pun ok jugak. Tapi ebook yang betul2 berkualiti la. Bukan jenis cerita permukaan je... Aku nak yang cerita dari A to Z :)
 
Joined
Sep 15, 2009
Messages
137
Likes
0
Points
0
Offline
saya rasa bukan masaalah video....mungkin disebabkan oleh duplicate conten,keadaan website dan mcm2 lagi masaalah yg google reject
x dapat dikesan oleh otai adsen,saya cadangkan aplly jr guna flixya x pun indiarock
 
Joined
Oct 20, 2010
Messages
21
Likes
0
Points
0
Offline
saya rasa bukan masaalah video....mungkin disebabkan oleh duplicate conten,keadaan website dan mcm2 lagi masaalah yg google reject
x dapat dikesan oleh otai adsen,saya cadangkan aplly jr guna flixya x pun indiarock
saya dah ade akaun adsense.. aply dari flixya....
so saya kurang faham sikit..(maklum lah newbie)
soalan sy,
1. adakah komisyen 100% milik saya atau kongsi ngan flixya?
2. Mcam mana nak letak kod ads tu? adakah melalui add gagdet adsense atau gagdet html?
ATAU mana2 pun boleh?

tolong otai2... harap bantu yer
 
Joined
Mar 14, 2010
Messages
243
Likes
0
Points
0
Offline
Tumpang tanya ye, ada tak tools yang dapat protect acc. adsense kita dari kena click fraud ? Kalau ada, leh sapa2 cadangkan tools yang terbaik :)
 
Joined
Aug 10, 2010
Messages
1,201
Likes
7
Points
38
Offline
Tumpang tanya ye, ada tak tools yang dapat protect acc. adsense kita dari kena click fraud ? Kalau ada, leh sapa2 cadangkan tools yang terbaik :)
so far takda lagi..
logiknya bila kita beli (tools) tersebut... sekali banned maa.. sapa lu mau salahkan? haha

tools protect acc tu behavior diri sendiri kot..
 
Joined
Feb 15, 2011
Messages
76
Likes
0
Points
6
Offline
ade wordpress plugin tu dia boleh show ads sekali je.....pastu org klik 1 kali..die akan hide ads...lupe lak nama plugin die
 
Joined
Feb 5, 2011
Messages
4
Likes
0
Points
0
Offline
noorza- jangan risau, apply semula. I am telling you my truth experience. I had 2 accounts that being disabled by google. Now i have 4 accounts running in the same ip. So far no prob since i had get paid from this accounts.

Case # 1- using my own name
- invalid click

case # 2 (using my wife name)
- oleh kerana sayang dengan domain yang dah dibeli, saya letak balik adsense code ke site lama yang kena banned. The week after, dapat email google. Reason- account related with disabled adsense account.
- part ni yang sedih sikit sebab dalam account tu dah $$$ hampir nak 31hb nak cash out :(

moral kes pertama.
- invalid click - tak perlu saya explain, kadang2 kesilapan kita atau orang yg sengaja nak buat click boom

moral kes kedua- jangan copy adsense code ke dalam web yang dah kena banned.google trace url domain yang dah kena banned.

Sekarang ni saya ada 4 account adsense sebagai back-up. Dan saya lebih focus guna nama sendiri sebab senang nak cash out :) macam mana saya boleh guna nama sendiri sedangkan case # 1 saya guna nama sendiri dah pernah kena banned?

1. Dalam account pertama, nama penuh saya letak "bin"- tapi untuk akaun yang saya ada sekarang ni, nama "bin" tu jadi "b" dan alamat saya letak alamat adik saya yang tak sama negeri, kebetulan adik saya tinggal di negeri lain. Untuk kes ni, hanya western union sahaja saya apply dengan google untuk letak nama penuh saya instead of "b" jadi 'bin' . Alhamdulilah, google terima. Tapi sekarang ni saya tak jamin teknik ni menjadi. Tapi boleh cuba, no harm to try. Lagipun kat dunia ni, berpuluh ribu nama yang sama,

2. Ip/computer- rasanya ini bukan faktor utama. Sebab anda tak perlu tukar ip, tukar pc walaupn ip/pc tu anda telah guna sebelumnya di akaun yang dah kena banned. So far akaun saya ok. Payment pun dapat.

Hope it will help you a little.

P/s my experience may not be the same with others. However there might by some similarity. You may follow or otherwise.
timakasih sangt2 jawapn yang amat detail yang saya tunggu slamani,dah pnh apply dlu dan kene reject dan kene banned, sekarang rasa ada harapn nak cube, pnh tnya otai adsense, dicadangkan tukar pc, tapi takpe saye try test dulu
 
Joined
Mar 14, 2010
Messages
243
Likes
0
Points
0
Offline
so far takda lagi..
logiknya bila kita beli (tools) tersebut... sekali banned maa.. sapa lu mau salahkan? haha

tools protect acc tu behavior diri sendiri kot..
Aku ada bace kat forum luar, ada sorang mamat ni cakap tak payah pakai tools semua pasai google dah cukup power untuk trace click fraud. Huhuh ( Tapi tetap risau takut ada orang lain gatai tgn klik khianat )
 
Joined
Aug 1, 2009
Messages
52
Likes
1
Points
8
Offline
sy ada soalan ada sesiapa kena mcm saya nie''

sy guna blogspot utk jana wang adsense...

saya dah mencapai icome 1k usd lebih dalam sebulan...

semalam semua blog saya tidak diindeks lagi oleh google...

yahoo dan seach engine lain masih ok... visitor down habis...

periksa blog di google site:*****.blogspot.com semuanya telah dipadam oleh uncle google..

bukan satu blog kesemua blog dalam satu akaun... tetapi adsense tidak diban pun...

harap2 akaun saya tak diban baki akaun ada 3000lebih usd tu..

sakit jiwa dibuatnya... ada sesiapa hadapi masalah yang sama??
 

nqfaq

freshman
Joined
Jun 26, 2007
Messages
279
Likes
0
Points
16
Offline
saya hadapi benda yg sama thn lepas, Alhamdulillah adsense acc masih ok. Nasihat saya kalau dah dpt USD1k tu , pergi la ke WP dan domain sendiri, cuba baca blogger help, berapa ramai lagi mangsa....

kalau adsense income lebih dari 5 ratus , kena review dek google, itu bukan sahaja kena google slap tapi kena sepak dgn google. Blog saya semua sudah pindah ke WP dan ada la saki baki kat blogspot.com , itu pun dlm process nak pindah.

Pd saya blogspot lagi senang nak maintain, tapi bila google delete semua blog tu....pening beb.....peningggg....

SABAR bro, ni semua dugaan yang penting jgn give-up....ok all the best

sy ada soalan ada sesiapa kena mcm saya nie''

sy guna blogspot utk jana wang adsense...

saya dah mencapai icome 1k usd lebih dalam sebulan...

semalam semua blog saya tidak diindeks lagi oleh google...

yahoo dan seach engine lain masih ok... visitor down habis...

periksa blog di google site:*****.blogspot.com semuanya telah dipadam oleh uncle google..

bukan satu blog kesemua blog dalam satu akaun... tetapi adsense tidak diban pun...

harap2 akaun saya tak diban baki akaun ada 3000lebih usd tu..

sakit jiwa dibuatnya... ada sesiapa hadapi masalah yang sama??
 
Joined
Aug 1, 2009
Messages
52
Likes
1
Points
8
Offline
TQVM'' idea yg bagus... tgh dalam perancangan''
kita boleh pindah kesemua post blogspot ke wordpress kan...
nyesal tak belajar wordpress dari dulu... takpe pengalaman mengajar''
 
Joined
Aug 10, 2010
Messages
1,201
Likes
7
Points
38
Offline
TQVM'' idea yg bagus... tgh dalam perancangan''
kita boleh pindah kesemua post blogspot ke wordpress kan...
nyesal tak belajar wordpress dari dulu... takpe pengalaman mengajar''
Modal domain jer bro.. kekalkan kat blogger lagi.

Tapi kalau nak selamat 1K dah bukak mata google sebenarnya.. mereka lebih perhatikan QUALITY kita. Ada domain sendiri kan ke kuat sikit..
 
Top