program buat duit youtube mcm mane?

gabot

freshman
Joined
May 19, 2006
Messages
1,153
Likes
1
Points
38
Offline
#1
hari tu saya ade baca artikel irfan khairy tentang program buat duit dari youtube ni kalau video kita popla youtueb akan bayar sesuatu melalui iklannya puas pulak cari program tu mcm mane sape tahu?
 
Joined
Oct 9, 2007
Messages
3,903
Likes
0
Points
38
Offline
#5
Aaah yelah tu. kalau video kita kat youtube byk views terutama high retention views, nanti youtube akan hantar jemputan kat email kita supaya monetise channel kita kat youtube dgn program youtube partner.
 

gabot

freshman
Joined
May 19, 2006
Messages
1,153
Likes
1
Points
38
Offline
#7
Aaah yelah tu. kalau video kita kat youtube byk views terutama high retention views, nanti youtube akan hantar jemputan kat email kita supaya monetise channel kita kat youtube dgn program youtube partner.
ini mungkin bukan adsense rase nye
 
Joined
Sep 3, 2010
Messages
223
Likes
1
Points
18
Offline
#9
up view video, pastu offer kat sape2 kalau ada yg nak sewa letak iklan/link kat bahagian description :)
 
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,624
Likes
0
Points
38
Offline
#13
banyak jek boleh buat dengan Youtube ni

Clickbank
amazon
adsense.
Cpa
 
Joined
Feb 18, 2012
Messages
78
Likes
3
Points
8
Offline
#14
kalau tak silap program tu dipanggil youtube partner. Masalahnya video kita mestilah yg original dan mendapat view yg tinggi. kalau tak der view mananya tak da la duit masyuk.
 
Joined
Mar 11, 2012
Messages
51
Likes
0
Points
6
Offline
#15
konsepnya mudah...

Konsep 1 - "value",

cthnya kalau kita nak promotekan produk,
kena la bg something dulu kat views, mcm ebook ditulis sendiri ke ?
kalau lompat sakan terus nak promosi produk aff,
tauke balak pon tgk x nak beli sbb kalau video mcm tu, berlambak,

Konsep 2 - SEO video

Kalau nak msk & promosikan produk antrb,
kena lah buat SEO utk video... baru visitors tahu video tu wujud,
kena pandai cari traffic, tapi kita bg value kat org...
saya rasa tak masalah utk dptkan views yg byk,
kita blhla share video-video tu kat forum-forum mcm ni
 

mgoods

freshman
Joined
Dec 2, 2013
Messages
59
Likes
0
Points
0
Offline
#20
konsepnya mudah...

Konsep 1 - "value",

cthnya kalau kita nak promotekan produk,
kena la bg something dulu kat views, mcm ebook ditulis sendiri ke ?
kalau lompat sakan terus nak promosi produk aff,
tauke balak pon tgk x nak beli sbb kalau video mcm tu, berlambak,

Konsep 2 - SEO video

Kalau nak msk & promosikan produk antrb,
kena lah buat SEO utk video... baru visitors tahu video tu wujud,
kena pandai cari traffic, tapi kita bg value kat org...
saya rasa tak masalah utk dptkan views yg byk,
kita blhla share video-video tu kat forum-forum mcm ni
info terbaik
 
Top