Program Affiliate IM-IM Di sini

Sesuai tak, kalau thread ini di 'sticky' kan ?

  • Sesuai sangat

    Votes: 97 86.6%
  • Kurang sesuai lah bro

    Votes: 15 13.4%

  • Total voters
    112

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,833
Points
48
Age
34
Salam hormat;
One stop program affiliate.
Objektif : Memudahkan para affiliater memilih program yang boleh disertai.

Syarat :
1. Hanya tuan punya produk sahaja dibenarkan untuk mempromosikan program affiliate
2. Mesti mengikut format yang ditetapkan

-----------
Format
Nama penuh admin :
Email Admin :
URL Website :
URL Daftar Affiliate :
Jumlah Komisen :
Tarikh pembayaran komisen:
Nota : (jika ada syarat-syarat untuk affiliate mendapat komisen dan sebagainya)

------------
Precaution:

I. Sebarang komen atau aduan mengenai affiliate yang tidak dibayar, boleh ikut step ini :
1. hubungi admin website, minta penjelasan
2. cuba hubungi cara lain pula seperti SMS, YM dsb
3. hubungi kawan atau mereka yang mengenali admin, dan
minta penjelasan
4. buka thread di ruangan Sembang Umum, tanya kepada
sesiapa yang mengenali admin
5. Buka thread minta pemberitahuan scammer. (pastikan ini
adalah langkah terakhir yang anda lakukan, jikalau didapati
anda tidak pernah menghubungi admin website sebelum membuka thread, pihak mod terpaksa berikan anda cuti untuk bertenang daripada WC.)

II. Bagi anda yang masih baru dalam WC, kami tidak galakkan anda terus mengumumkan program affiliate anda di sini.
'Get arround' dulu. Borak-borak, sembang-sembang dan kenali cara WC ini bekerja. Dah rasa-rasa faham, bagaimana cara ahli WC ini berbisnes, silakanlah menghantar post anda di sini.

III. Sebarang reply yang tidak mengikut format yang ditetapkan akan didelete terus.

Terima kasih atas perhatian anda.
Bersama-sama menjadikan WC lebih baik.
 
Last edited:

ajisaziz

freshman
Joined
Oct 29, 2008
Messages
1,383
Points
36
bagus nie... senang nak cari produk affiliate... bagus RK.. tapi maner produknyer..???

bagus nie... senang nak cari produk affiliate... bagus RK.. tapi maner produknyer..???
IM lah kena update di sini. Kalau buka thread lepas ni, mod terpaksa delete terus thread tu. :)

Kepada pemilik produk, promosikanlah affiliate produk anda di sini. Ramai nak jadi affiliate anda ni.....:)

yela... saye sudah semstinyer.. affiliate tegar.. hehe...

coming soon
timing baek punya
tambah2 sejak rk jadi bos
best

kat mane tool yang nak bantu affiliate anta kat emel yerk Raja kamil..

rasenyer bro RK, kat sini punyer post patut untuk post affiliate die je.. nanti sng orang jenguk sini, dari thread meleret2 dgn post xberkaitan.. pandangan sy shj :)

betul tu jj, nanti saya padam ....takut orang tak tahu fungsi thread ni je, itu yang biar meleret2 sikit...nanti dah ramai yang post, baru saya dapat confirm, yang ramai dah tahu. Sekarang ni pun, ramai buat dek je...

oo cmtu sy up kan lagi cket :)

betul tu jj, nanti saya padam ....takut orang tak tahu fungsi thread ni je, itu yang biar meleret2 sikit...nanti dah ramai yang post, baru saya dapat confirm, yang ramai dah tahu. Sekarang ni pun, ramai buat dek je...
Tak boleh buka website u ni hari ni....:mad:

Bro RK, kalau jadikan One Stop Affiliate Centre ni dalam bentuk forum ok ke ? Sebab saya fikir, bila dah terlalu banyak tuan punya affiliate yang advertise iklannya dalam satu thread, akan ada iklan yang terletak dalam 'titik buta'. Sekadar satu cadangan dan kemungkinan yang bermain di minda.
 
Last edited by a moderator:

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,833
Points
48
Age
34
Last edited:

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,833
Points
48
Age
34
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,051
Points
0
Last edited:

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,833
Points
48
Age
34
Bro RK, kalau jadikan One Stop Affiliate Centre ni dalam bentuk forum ok ke ? Sebab saya fikir, bila dah terlalu banyak tuan punya affiliate yang advertise iklannya dalam satu thread, akan ada iklan yang terletak dalam 'titik buta'. Sekadar satu cadangan dan kemungkinan yang bermain di minda.
Saya rasa, saya faham concern bro. Maksudnya, sampai satu ketika, ada program affiliate yang maklumat dia ada ditengah-tengah jadi, accessibility produk tersebut kurang.

Ok, ni reason saya. Saya kumpulkan setempat, supaya senang nak search. Macam sekarang ni, banyak dah program affiliate dalam banyak thread. Akibatnya, orang tak tahu pun wujud affiliate tersebut.

Jika bro aware, dalam setiap thread, ada search dia sendiri. Maksudnya, akan datang, user hanya search niche yang beliau minati untuk promot terus daripada thread ini.

Tak perlu guna search yang ada dalam forum ni yang mana, result dia akan jauh daripada apa yang user nak..

sebab tu dikumpulkan di sini.

Selain itu, buat macam ni, ia akan jadi 'update' friendly.
Kalau buat dalam bentuk static page, hanya seorang sahaja yang perlu susah payah, untuk sentiasa update page tersebut.

Kalau buat macam ni, saya boleh delete mana-mana thread yang promosikan affiliatenya.

User akan gunakan common sense untuk menyertai mana-mana affiliate nanti.
Lihat pada username, itrader, dan jumlah post.

Ok lah bro, ada PPL yang saya nak kena tutup kejap ;)
 

idan

freshman
Joined
Oct 14, 2009
Messages
347
Points
0
betul juga. tapi rasanya untuk permulaan. thread ni bagus. cuma bila dah banyak reply nanti.. mungkin boleh upgrade ke satu tempat yg lebijh baik.
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,833
Points
48
Age
34
selepas ni, semua reply yang tidak mengikut format akan dipadam, jadi di thread ini, hanya tinggal maklumat program affiliate sahaja.
 

ERA_SIBER

Newbie
Joined
Dec 23, 2008
Messages
1,726
Points
38
Last edited:

nuruddeen710

Newbie
Joined
Jan 9, 2007
Messages
226
Points
18
Last edited:

amirulmukmin

Newbie
Joined
Nov 30, 2009
Messages
703
Points
0
Age
29
Terima kasih. Sangat membantu nwebie seperi saya mencari affiliate
 

aminjamaludin

freshman
Joined
Jul 18, 2009
Messages
27
Points
0

aminjamaludin

freshman
Joined
Jul 18, 2009
Messages
27
Points
0

muhaimin

freshman
Joined
Sep 10, 2009
Messages
292
Points
0

pitt

Newbie
Joined
Feb 28, 2008
Messages
245
Points
16
Age
35

Tengku Faris

Newbie
Joined
Oct 8, 2009
Messages
2,796
Points
36
Top