primada pressure cooker

Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Likes
0
Points
6
Age
27
Offline
#1
aku haritu baru beli pressure cooker brand primada.. mula2 aku pun curious dgn brand ni, aku sendiri tak pernah dengar.. rupanya ni brand dpd hong kong tak silap aku.. nama je pressure cooker tapi bnyak gila fiunction dia.. yg aku suka sebab kita boleh tumis2 terus dlm periuk tu.. kalua periuk2 lain kita kena tumis luar dulu, then bila nak masak baru masukkan dlm periuk.. ini tidak, kita tumis je.. aku suka betul periuk ni.. memang mudahkan hidup, balik kerja je boleh terus campak2 then settle hehe
 
Joined
Aug 28, 2017
Messages
22
Likes
1
Points
3
Age
29
Offline
#2
aku haritu baru beli pressure cooker brand primada.. mula2 aku pun curious dgn brand ni, aku sendiri tak pernah dengar.. rupanya ni brand dpd hong kong tak silap aku.. nama je pressure cooker tapi bnyak gila fiunction dia.. yg aku suka sebab kita boleh tumis2 terus dlm periuk tu.. kalua periuk2 lain kita kena tumis luar dulu, then bila nak masak baru masukkan dlm periuk.. ini tidak, kita tumis je.. aku suka betul periuk ni.. memang mudahkan hidup, balik kerja je boleh terus campak2 then settle hehe
Home Appliances semakin canggih...blh siapkan masakan dgn letak semua ingredients dan tekan butang masak jer...lepas tu blh nikmati masakan yg enak sgt...
 
Joined
Sep 1, 2017
Messages
45
Likes
0
Points
6
Age
24
Offline
#3
aku haritu baru beli pressure cooker brand primada.. mula2 aku pun curious dgn brand ni, aku sendiri tak pernah dengar.. rupanya ni brand dpd hong kong tak silap aku.. nama je pressure cooker tapi bnyak gila fiunction dia.. yg aku suka sebab kita boleh tumis2 terus dlm periuk tu.. kalua periuk2 lain kita kena tumis luar dulu, then bila nak masak baru masukkan dlm periuk.. ini tidak, kita tumis je.. aku suka betul periuk ni.. memang mudahkan hidup, balik kerja je boleh terus campak2 then settle hehe
pressure cooker ada pelbagai fungsi...sesetengah ada provide resipi masakan juga...org yg tak tau masak pun blh masak dgn pki pressure cooker ni...
 
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Likes
0
Points
6
Age
27
Offline
#7
pressure cooker ada pelbagai fungsi...sesetengah ada provide resipi masakan juga...org yg tak tau masak pun blh masak dgn pki pressure cooker ni...
betul lah tu.. dulu asyik ingat pressure cooker ni utk empukkan dan masak daging lembu ke kambing ke dll.. rupanya banyak benda boleh buat dgn pressure cooker ni, nama je pressure cooker tapi sebenarnya tak pressure kan kita pun, eh? hahaha
 
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Likes
0
Points
6
Age
27
Offline
#8
wanita yg perlu bekerja blh letak ingredient dlm pressure cooker sblm keluar kerja...slps kerja blh terus tekan butang cook kat smartphone dan blh makan bila tiba rumah....
haah, senangnya mcm tu.. asal nak balik rumah je, tekan terus button kt app dia then kita balik rumah boleh makan dah, settle kerja masak pula.. bila nak ada periuk cam tu ni, senang betul gitu hehe
 
Joined
Aug 28, 2017
Messages
19
Likes
0
Points
1
Age
26
Offline
#9
betul lah tu.. dulu asyik ingat pressure cooker ni utk empukkan dan masak daging lembu ke kambing ke dll.. rupanya banyak benda boleh buat dgn pressure cooker ni, nama je pressure cooker tapi sebenarnya tak pressure kan kita pun, eh? hahaha
perkembangan teknologi menjadikan kehidupan kita org lbh selesa dan senang...aplikasi home appliances ni menjadikan hidup kita sedikit pun tak pressure...hahaha...
 
Joined
Aug 28, 2017
Messages
19
Likes
0
Points
1
Age
26
Offline
#10
haah, senangnya mcm tu.. asal nak balik rumah je, tekan terus button kt app dia then kita balik rumah boleh makan dah, settle kerja masak pula.. bila nak ada periuk cam tu ni, senang betul gitu hehe
semua ni berfungsi dgn lancar sbb adanya teknologi internet spt 5G TM...kalau tak ada internet ni, smartphone tak blh hantar signal ke pressure cooker, manakah pressure cooker akan cook food kita?
 
Joined
Sep 1, 2017
Messages
45
Likes
0
Points
6
Age
24
Offline
#11
perkembangan teknologi menjadikan kehidupan kita org lbh selesa dan senang...aplikasi home appliances ni menjadikan hidup kita sedikit pun tak pressure...hahaha...
ya betul...hampir semua home appliances kat rumah saya "smart" punya...senang jer nak kawal mereka dgn app kat phone...
 
Joined
May 28, 2013
Messages
53
Likes
2
Points
8
Offline
#14
betul lah tu.. dulu asyik ingat pressure cooker ni utk empukkan dan masak daging lembu ke kambing ke dll.. rupanya banyak benda boleh buat dgn pressure cooker ni, nama je pressure cooker tapi sebenarnya tak pressure kan kita pun, eh? hahaha
Pressure cooker dpt masak byk makanan, selain kambing atau lembu, kita dpt juga masak nasi dan sayur kegemaran kita
 
Joined
Feb 9, 2018
Messages
37
Likes
0
Points
6
Age
29
Offline
#17
Home Appliances semakin canggih...blh siapkan masakan dgn letak semua ingredients dan tekan butang masak jer...lepas tu blh nikmati masakan yg enak sgt...
Mmg jimatkan masa kalau ada home appliance mcm ni, setiap kali ku balik dari kerja sudah malas dan letih mau masak sendiri, tapi dgn adanya teknologi mcm ni x ambil masa yg panjang utk masak.
 
Joined
Feb 9, 2018
Messages
37
Likes
0
Points
6
Age
29
Offline
#18
semua ni berfungsi dgn lancar sbb adanya teknologi internet spt 5G TM...kalau tak ada internet ni, smartphone tak blh hantar signal ke pressure cooker, manakah pressure cooker akan cook food kita?
Hahaha, mmg perlu wifi baru boleh operasi punya, tapi adanya 5G mmg menyenangkan hidup kita ni, mau masak guna smartphone pun boleh.
 
Joined
Oct 21, 2017
Messages
28
Likes
0
Points
1
Age
21
Offline
#20
semua ni berfungsi dgn lancar sbb adanya teknologi internet spt 5G TM...kalau tak ada internet ni, smartphone tak blh hantar signal ke pressure cooker, manakah pressure cooker akan cook food kita?
5G dr TM tu merupakan kerjasama dgn pihak Huawei dari China, jadi x hairan juga kalau kelajuan mrk lebih cepat berbanding dgn telco yg lain.
 
Top