primada pressure cooker

popularrea

freshman
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Points
6
Age
27
aku haritu baru beli pressure cooker brand primada.. mula2 aku pun curious dgn brand ni, aku sendiri tak pernah dengar.. rupanya ni brand dpd hong kong tak silap aku.. nama je pressure cooker tapi bnyak gila fiunction dia.. yg aku suka sebab kita boleh tumis2 terus dlm periuk tu.. kalua periuk2 lain kita kena tumis luar dulu, then bila nak masak baru masukkan dlm periuk.. ini tidak, kita tumis je.. aku suka betul periuk ni.. memang mudahkan hidup, balik kerja je boleh terus campak2 then settle hehe
 

Fatin Nabilah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
42
Points
8
Age
29
aku haritu baru beli pressure cooker brand primada.. mula2 aku pun curious dgn brand ni, aku sendiri tak pernah dengar.. rupanya ni brand dpd hong kong tak silap aku.. nama je pressure cooker tapi bnyak gila fiunction dia.. yg aku suka sebab kita boleh tumis2 terus dlm periuk tu.. kalua periuk2 lain kita kena tumis luar dulu, then bila nak masak baru masukkan dlm periuk.. ini tidak, kita tumis je.. aku suka betul periuk ni.. memang mudahkan hidup, balik kerja je boleh terus campak2 then settle hehe
Home Appliances semakin canggih...blh siapkan masakan dgn letak semua ingredients dan tekan butang masak jer...lepas tu blh nikmati masakan yg enak sgt...
 

Zati Awanis

freshman
Joined
Sep 1, 2017
Messages
69
Points
6
Age
24
aku haritu baru beli pressure cooker brand primada.. mula2 aku pun curious dgn brand ni, aku sendiri tak pernah dengar.. rupanya ni brand dpd hong kong tak silap aku.. nama je pressure cooker tapi bnyak gila fiunction dia.. yg aku suka sebab kita boleh tumis2 terus dlm periuk tu.. kalua periuk2 lain kita kena tumis luar dulu, then bila nak masak baru masukkan dlm periuk.. ini tidak, kita tumis je.. aku suka betul periuk ni.. memang mudahkan hidup, balik kerja je boleh terus campak2 then settle hehe
pressure cooker ada pelbagai fungsi...sesetengah ada provide resipi masakan juga...org yg tak tau masak pun blh masak dgn pki pressure cooker ni...
 

Nur Sulehah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
55
Points
6
pressure cooker ada pelbagai fungsi...sesetengah ada provide resipi masakan juga...org yg tak tau masak pun blh masak dgn pki pressure cooker ni...
ya betul...skrg ni ada lagi smart pressure cooker...user blh control function ia dgn pki app kat smartphone...
 

Fatin Nabilah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
42
Points
8
Age
29
ya betul...skrg ni ada lagi smart pressure cooker...user blh control function ia dgn pki app kat smartphone...
wanita yg perlu bekerja blh letak ingredient dlm pressure cooker sblm keluar kerja...slps kerja blh terus tekan butang cook kat smartphone dan blh makan bila tiba rumah....
 

popularrea

freshman
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Points
6
Age
27
pressure cooker ada pelbagai fungsi...sesetengah ada provide resipi masakan juga...org yg tak tau masak pun blh masak dgn pki pressure cooker ni...
betul lah tu.. dulu asyik ingat pressure cooker ni utk empukkan dan masak daging lembu ke kambing ke dll.. rupanya banyak benda boleh buat dgn pressure cooker ni, nama je pressure cooker tapi sebenarnya tak pressure kan kita pun, eh? hahaha
 

popularrea

freshman
Joined
Sep 12, 2019
Messages
34
Points
6
Age
27
wanita yg perlu bekerja blh letak ingredient dlm pressure cooker sblm keluar kerja...slps kerja blh terus tekan butang cook kat smartphone dan blh makan bila tiba rumah....
haah, senangnya mcm tu.. asal nak balik rumah je, tekan terus button kt app dia then kita balik rumah boleh makan dah, settle kerja masak pula.. bila nak ada periuk cam tu ni, senang betul gitu hehe
 

Nur Liyana

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
40
Points
6
Age
26
betul lah tu.. dulu asyik ingat pressure cooker ni utk empukkan dan masak daging lembu ke kambing ke dll.. rupanya banyak benda boleh buat dgn pressure cooker ni, nama je pressure cooker tapi sebenarnya tak pressure kan kita pun, eh? hahaha
perkembangan teknologi menjadikan kehidupan kita org lbh selesa dan senang...aplikasi home appliances ni menjadikan hidup kita sedikit pun tak pressure...hahaha...
 

Nur Liyana

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
40
Points
6
Age
26
haah, senangnya mcm tu.. asal nak balik rumah je, tekan terus button kt app dia then kita balik rumah boleh makan dah, settle kerja masak pula.. bila nak ada periuk cam tu ni, senang betul gitu hehe
semua ni berfungsi dgn lancar sbb adanya teknologi internet spt 5G TM...kalau tak ada internet ni, smartphone tak blh hantar signal ke pressure cooker, manakah pressure cooker akan cook food kita?
 

Zati Awanis

freshman
Joined
Sep 1, 2017
Messages
69
Points
6
Age
24
perkembangan teknologi menjadikan kehidupan kita org lbh selesa dan senang...aplikasi home appliances ni menjadikan hidup kita sedikit pun tak pressure...hahaha...
ya betul...hampir semua home appliances kat rumah saya "smart" punya...senang jer nak kawal mereka dgn app kat phone...
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
129
Points
18
perkembangan teknologi menjadikan kehidupan kita org lbh selesa dan senang...aplikasi home appliances ni menjadikan hidup kita sedikit pun tak pressure...hahaha...
Tak pressure, sbb teknologi kita dpt tolong kita jadikan selesa
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
129
Points
18
betul lah tu.. dulu asyik ingat pressure cooker ni utk empukkan dan masak daging lembu ke kambing ke dll.. rupanya banyak benda boleh buat dgn pressure cooker ni, nama je pressure cooker tapi sebenarnya tak pressure kan kita pun, eh? hahaha
Pressure cooker dpt masak byk makanan, selain kambing atau lembu, kita dpt juga masak nasi dan sayur kegemaran kita
 

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
162
Points
18
perkembangan teknologi menjadikan kehidupan kita org lbh selesa dan senang...aplikasi home appliances ni menjadikan hidup kita sedikit pun tak pressure...hahaha...
Selain tak susah, boleh buat kuantiti yg banyak tau bagi byk orang
 

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
30
Home Appliances semakin canggih...blh siapkan masakan dgn letak semua ingredients dan tekan butang masak jer...lepas tu blh nikmati masakan yg enak sgt...
Mmg jimatkan masa kalau ada home appliance mcm ni, setiap kali ku balik dari kerja sudah malas dan letih mau masak sendiri, tapi dgn adanya teknologi mcm ni x ambil masa yg panjang utk masak.
 

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
30
semua ni berfungsi dgn lancar sbb adanya teknologi internet spt 5G TM...kalau tak ada internet ni, smartphone tak blh hantar signal ke pressure cooker, manakah pressure cooker akan cook food kita?
Hahaha, mmg perlu wifi baru boleh operasi punya, tapi adanya 5G mmg menyenangkan hidup kita ni, mau masak guna smartphone pun boleh.
 

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
30
Orang kaya ni...
Kalau dpt membuat hidup lebih senang ku pun rela berbelanja lebih sikit utk belinya hahaha, hidup senang kita lebih gembira, x perlu lagi stress sgt dan buatkan hidup kita susah.
 

Koretsu

freshman
Joined
Oct 21, 2017
Messages
52
Points
6
Age
22
semua ni berfungsi dgn lancar sbb adanya teknologi internet spt 5G TM...kalau tak ada internet ni, smartphone tak blh hantar signal ke pressure cooker, manakah pressure cooker akan cook food kita?
5G dr TM tu merupakan kerjasama dgn pihak Huawei dari China, jadi x hairan juga kalau kelajuan mrk lebih cepat berbanding dgn telco yg lain.
 
Top