Prestasi SILVER lagi <<HOT>> dari emas

onemalaysiafx

freshman
Joined
Nov 8, 2011
Messages
0
Points
0
menarik jugak tu...sekadar berkongsi alternatif lain...cuba layari 1malaysiafx, 5% PERMONTH TO 60% PERYEAR PROFIT! + EXTRA INCOME, maklumat lanjut dan untuk lihat live performance klik nik onemalaysiafx
 

ikram.adi

Newbie
Joined
Feb 25, 2011
Messages
505
Points
0
nak tnya ler... if aku beli silver dr dealer oversea, ader masalah ker klo nak jual silver tue kt malaysia?
Bergantung kepada brand. Kalau Silvertowne, Sunshine, Apmex, Scottsdale bar tiada masalah jual di Malaysia sebab brand dah kenal.
Keluaran Perth Mint, Silver Eagle, Canadian Maple pun terkenal di Malaysia.

Tumpang tanya, nak bawak masuk brand apa?
 

whizzkid

Newbie
Joined
Apr 6, 2009
Messages
916
Points
18
Nak tanya pendapat TT : kalau investor tu beli silver raw, berbaloi tak kalau dia beli kalau dengan harga spot + 30sen? =)
 

ikram.adi

Newbie
Joined
Feb 25, 2011
Messages
505
Points
0
Nak tanya pendapat TT : kalau investor tu beli silver raw, berbaloi tak kalau dia beli kalau dengan harga spot + 30sen? =)
Masalahnya sekarang pool pembeli silver raw kalau kita nak jual balik tak ramai.
Beli silver bar pun belum tinggi sangat kesedaran berbanding emas.
Kalau nak beli silver raw lepas tu simpan 3 - 10 tahun rasanya no problem.
 

The Avatar

freshman
Joined
Jan 9, 2009
Messages
42
Points
6
Salam, 1st, terima kasih tt sebab banyak bg tips yang berguna seperti tips 200 DMA tu. Minggu lepas harga perak turun dan bila check harini, kalo dikira harga relatif silver bersamaan dengan 0.85. So, saya nak tanya pendapat. Agak-agak, sampai bila harga silver ni dalam aliran menurun dan bila masa terbaik untuk beli?
 
Joined
May 6, 2009
Messages
21
Points
0
Salam tuan.

Saya dah beli dan baca ebook tuan ni. Memang logik dan praktikal kalau di implement betul2. Terima kasih atas pendedahan pelaburan silver dan saya dah mula mengumpulnya slow-slow setiap bulan..
 

tuanbri

Newbie
Joined
May 23, 2011
Messages
63
Points
6
dah berminggu minggu masa yang sesuai untuk beli PERAK.l..


jangan menyesal lak
 

ikram.adi

Newbie
Joined
Feb 25, 2011
Messages
505
Points
0
Jom target utk bayar zakat perak tahun depan.
1. Cepat-cepat dapatkan 595g / 20oz silver.
2. Tunggu setahun, kita dah boleh bayar zakat.

Kita semua tahu yang kalau bayar zakat akan menyuburkan harta.
So lagi subur harta, lagi cepat dapat kumpul lagi banyak silver :)
 

ikram.adi

Newbie
Joined
Feb 25, 2011
Messages
505
Points
0
Jom target utk bayar zakat perak tahun depan.
1. Cepat-cepat dapatkan 595g / 20oz silver.
2. Tunggu setahun, kita dah boleh bayar zakat.

Kita semua tahu yang kalau bayar zakat akan menyuburkan harta.
So lagi subur harta, lagi cepat dapat kumpul lagi banyak silver :)
 
Top