Prestasi SILVER lagi <<HOT>> dari emas

Joined
Jun 5, 2012
Messages
22
Likes
0
Points
0
Offline
1. BELI
-Satu Bulan 1 Gram emas Gold Bar 999 (24K)
-Money Back gurantee, no question asked!!

2. KUMPUL
-Kumpul lah ikut target dan kemampuan, sebulan 1gm atau 2gm
-Letak Target, nak berapa gram..

3. TUKAR
- Gold Bar 999 Kepada Emas Perhiasan 999
- Tiada bayaran tambahan
- Penukaran adalah tidak wajib..

ingat..penukaran tidak wajib..nak simpan goldbar tu pon boleh...

kami xjamin la cara ni boleh bantu kita jadi kaya raya...atleast dapat bantu tutup kebocoran wang...
yang penting jangan tamak...berniat lah untuk menyimpan...

sekian tq....
 
Joined
Feb 25, 2011
Messages
498
Likes
1
Points
0
Offline
1. BELI
-Satu Bulan 1 Gram emas Gold Bar 999 (24K)
-Money Back gurantee, no question asked!!

2. KUMPUL
-Kumpul lah ikut target dan kemampuan, sebulan 1gm atau 2gm
-Letak Target, nak berapa gram..

3. TUKAR
- Gold Bar 999 Kepada Emas Perhiasan 999
- Tiada bayaran tambahan
- Penukaran adalah tidak wajib..

ingat..penukaran tidak wajib..nak simpan goldbar tu pon boleh...

kami xjamin la cara ni boleh bantu kita jadi kaya raya...atleast dapat bantu tutup kebocoran wang...
yang penting jangan tamak...berniat lah untuk menyimpan...

sekian tq....
Tips sangat bagus sebab mendisiplinkan kita menyimpan!
 
Joined
Jun 5, 2012
Messages
22
Likes
0
Points
0
Offline
errr kalau berminat boleh la hubungi saya......pm ke call ke...xkisah...0192578504/0177050353..hehehe
 
Joined
Mar 22, 2012
Messages
214
Likes
0
Points
16
Offline
xde lagi..tapi sebelum saya take action..saya nak belajar pelan2 dulu..tapi sebelum tu.jgn lupa elemen penting..kumpul duit dl..
beli emas untuk pelaburan kahwin nanti ke..
apa2 pun.saya memang suka baca pasl pelaburan emas ni..cuma tggu masa n kewangan je dl,student la katakan=)
 
Joined
Feb 25, 2011
Messages
498
Likes
1
Points
0
Offline
xde lagi..tapi sebelum saya take action..saya nak belajar pelan2 dulu..tapi sebelum tu.jgn lupa elemen penting..kumpul duit dl..
beli emas untuk pelaburan kahwin nanti ke..
apa2 pun.saya memang suka baca pasl pelaburan emas ni..cuma tggu masa n kewangan je dl,student la katakan=)
Sekarang ni ramai pasangan berkahwin gunakan dinar atau dirham
sebagai hantaran dan mas kahwin.

Ada riwayat mengatakan bahawa Saydina Ali r.a beri sekitar
400 - 480 dirham kepada Fatimah sebagai mahar.
 
Joined
Mar 22, 2012
Messages
214
Likes
0
Points
16
Offline
Sekarang ni ramai pasangan berkahwin gunakan dinar atau dirham
sebagai hantaran dan mas kahwin.

Ada riwayat mengatakan bahawa Saydina Ali r.a beri sekitar
400 - 480 dirham kepada Fatimah sebagai mahar.
yup..betul tu tuan..dah jadi trend skrg ni.dan trend tu trend yg baik=)
 
Joined
Jun 5, 2012
Messages
22
Likes
0
Points
0
Offline
yup..betul tu tuan..dah jadi trend skrg ni.dan trend tu trend yg baik=)
betul tu..sy pon sokong sbb masa kawin hari tu sy guna dinar sbg hantaran...dulu xde emas 1gram...dinar je yg ada...skrg ni bila emas 1gram dah klua senang sikit nak memiliki emas...adik sy plak buat hantaran guna dirham..memang gempak..sebab perak murah sikit...dia bli banyak so dia punya hantaran mcm hiasan dari perak...cantik giler...
 
Joined
Feb 25, 2011
Messages
498
Likes
1
Points
0
Offline
Saya nak kongsi isi penting dari talk yang beliau
bagi di Sunway Convention Center 30/5/2012:

1. Menjangka Krisis Ekonomi Global pada 2016
2. Peperangan dengan Iran dalam jangka masa 2 tahun sebab Iran tak nak stop program nuklear
3. Lima aset yang berharga semasa krisis: Emas, makanan, senjata, hartanah & tenaga (oil)
4. Cara beliau generate kekayaan: Income dari BISNES digunakan untuk pinjam duit beli HARTANAH. Cashflow dari hartanah disimpan dalam bentuk KOMODITI (gold/silver/oil). Tiada simpanan dalam bentuk tunai
5. Sangat menitik beratkan pelepasan cukai dalam bisnes dan pembelian hartanah

------------------------------
Rakan Silver Anda
Ikram Adi
www.PelaburanSilver.com
------------------------------
 
Last edited:
Joined
Jun 5, 2012
Messages
22
Likes
0
Points
0
Offline
Emas bukan medium terbaik utk generate income,

Kalau anda bekerja.. Bekerja lah dongan produktif, boleh dapat bonus kalau KPI bagus..

Kalau anda berniaga, berniagalah bersungguh2 untuk dapat lebih profit..

Hasil income tadi asingkan 10% utk simpan cash, 10% simpan emas, 10% beli saham..

Jangan bazirkan masa kaji analysis harga emas, kalau xde modal besar..

Nabi Muhammad ajar utk simpan emas dan perak, bukan ajar suruh pajak emas, bukan ajar suruh hutang emas, ikut ajaran baginda, emas dapat sunnah dapat..

like kami di facebook http://www.facebook.com/KutussEmas
 
Joined
Feb 25, 2011
Messages
498
Likes
1
Points
0
Offline
Emas bukan medium terbaik utk generate income,

Kalau anda bekerja.. Bekerja lah dongan produktif, boleh dapat bonus kalau KPI bagus..

Kalau anda berniaga, berniagalah bersungguh2 untuk dapat lebih profit..

Hasil income tadi asingkan 10% utk simpan cash, 10% simpan emas, 10% beli saham..

Jangan bazirkan masa kaji analysis harga emas, kalau xde modal besar..

Nabi Muhammad ajar utk simpan emas dan perak, bukan ajar suruh pajak emas, bukan ajar suruh hutang emas, ikut ajaran baginda, emas dapat sunnah dapat..
Setuju dengan pendapat kutuss emas, cuma saya
nak tambah yang simpanan emas/perak tak generate dividen.

Kalau nak generate income dengan emas boleh,
kena la berniaga emas :)
 
Joined
Feb 25, 2011
Messages
498
Likes
1
Points
0
Offline
Bagi saya, kalau untuk duit emergency (jangka masa 3-6 bulan)
elok simpan tunai.

Simpanan untuk belanja tahunan (12-18 bulan) bagus simpan emas.

Untuk 5 tahun ke atas, simpan silver.

Tujuan simpanan jangka panjang ialah untuk pengekalan nilai.
Maknanya kita nak duit 10k yang kita simpan hari ni sekurang-kurangnya
boleh beli barang yang sama 5 tahun akan datang.

Bagi saya kalau simpan 10k tunai untuk 5 tahun
tak dapat jamin pengekalan kuasa membeli walaupun
dengan compunding interest yang kita dapat dari bank
atau unit amanah.

------------------------------
Rakan Silver Anda
Ikram Adi
www.PelaburanSilver.com
------------------------------
 
Last edited:
Joined
Feb 25, 2011
Messages
498
Likes
1
Points
0
Offline
[ Silver Tiada Harga ]

Bila harga silver turun, pelabur susah hati. Ada yang mula putus asa. Video ini untuk anda.

[video=youtube_share;OVPiAfF49IA]http://youtu.be/OVPiAfF49IA[/video]

------------------------------
Rakan Silver Anda
Ikram Adi
www.PelaburanSilver.com
------------------------------
 
Last edited:
Joined
Dec 30, 2008
Messages
167
Likes
0
Points
16
Offline
tahniah atas video tu.. ketika silver jatuh saya cuma tersenyum, ketika silver tidak bergerak saya hanya tersenyum, ketika silver mula menokak naik saya hanya tersenyum..benarlah. siapa kita,, hanya manusia biasa yang tak mampu menyatakan apa akan berlaku sesaat kemudian, tetapi kita kene berubah dan bijak, tidak melabur menggunakan emosi, dan melaburlah menggunakan ilmu. bila silver jatuh, senyumlah, kita mampu menambah silver, ketika tidak berganjak kita mampu menambah silver atau waktu mengumpul wang untuk pemeblian silver, ketika silver naik kita hanya senyum, kenapa nak dijual sekiranya tiada keperluan? harus diingat bagi saya silver dan gold bukan pelaburan tetapi ia lebih kepada penyimpan nilai harta kita, sesuatu yang terasing dari inflasi
 
Top