Prestasi SILVER lagi <<HOT>> dari emas

kutuss emas

freshman
Joined
Jun 5, 2012
Messages
22
Points
0
hehe kalau tuan tanah xkisah saya akan post cara n kongsikan pada semua...
 

ikram.adi

Newbie
Joined
Feb 25, 2011
Messages
505
Points
0
Jom tengok video survey Kitco.
Lagi ramai peserta pilih _________.
Anda bagaimana?

[video=youtube;Z_KTsC8sjQQ]http://www.youtube.com/watch?v=Z_KTsC8sjQQ[/video]

------------------------------
Rakan Silver Anda
Ikram Adi
[url]www.PelaburanSilver.com[/URL]
------------------------------
 
Last edited:

kutuss emas

freshman
Joined
Jun 5, 2012
Messages
22
Points
0
Tak kisah, lagi meriah thread ni :D
tq TT...

kami namakan cara ni KUTUSS EMAS...pernah dengar?

KUTUSS adalah singkatan bagi perkataan Kutu Sendiri Sendiri, xde unsur riba, hutang atau lain2, insyaAllah Halal.
Kenapa kami guna nama Kutu? Sebab kita bukan target nak simpan Gold bar, tapi barang kemas yang boleh dipakai di badan.
Kalau nak beli Barang kemas 999, almaklumlah harganya.
Jadi kenalah beli secara "KUTU" cukup 10 gram boleh ditukar jadi emas perhiasan 24K, xde la emas tu terbiar sunyi kat dalam laci..

Cemana kaedahnya?
 

kutuss emas

freshman
Joined
Jun 5, 2012
Messages
22
Points
0
1. BELI
-Satu Bulan 1 Gram emas Gold Bar 999 (24K)
-Money Back gurantee, no question asked!!

2. KUMPUL
-Kumpul lah ikut target dan kemampuan, sebulan 1gm atau 2gm
-Letak Target, nak berapa gram..

3. TUKAR
- Gold Bar 999 Kepada Emas Perhiasan 999
- Tiada bayaran tambahan
- Penukaran adalah tidak wajib..

ingat..penukaran tidak wajib..nak simpan goldbar tu pon boleh...

kami xjamin la cara ni boleh bantu kita jadi kaya raya...atleast dapat bantu tutup kebocoran wang...
yang penting jangan tamak...berniat lah untuk menyimpan...

sekian tq....
 

ikram.adi

Newbie
Joined
Feb 25, 2011
Messages
505
Points
0
1. BELI
-Satu Bulan 1 Gram emas Gold Bar 999 (24K)
-Money Back gurantee, no question asked!!

2. KUMPUL
-Kumpul lah ikut target dan kemampuan, sebulan 1gm atau 2gm
-Letak Target, nak berapa gram..

3. TUKAR
- Gold Bar 999 Kepada Emas Perhiasan 999
- Tiada bayaran tambahan
- Penukaran adalah tidak wajib..

ingat..penukaran tidak wajib..nak simpan goldbar tu pon boleh...

kami xjamin la cara ni boleh bantu kita jadi kaya raya...atleast dapat bantu tutup kebocoran wang...
yang penting jangan tamak...berniat lah untuk menyimpan...

sekian tq....
Tips sangat bagus sebab mendisiplinkan kita menyimpan!
 

kutuss emas

freshman
Joined
Jun 5, 2012
Messages
22
Points
0
errr kalau berminat boleh la hubungi saya......pm ke call ke...xkisah...0192578504/0177050353..hehehe
 

ikram.adi

Newbie
Joined
Feb 25, 2011
Messages
505
Points
0
xde lagi..tapi sebelum saya take action..saya nak belajar pelan2 dulu..tapi sebelum tu.jgn lupa elemen penting..kumpul duit dl..
beli emas untuk pelaburan kahwin nanti ke..
apa2 pun.saya memang suka baca pasl pelaburan emas ni..cuma tggu masa n kewangan je dl,student la katakan=)
Sekarang ni ramai pasangan berkahwin gunakan dinar atau dirham
sebagai hantaran dan mas kahwin.

Ada riwayat mengatakan bahawa Saydina Ali r.a beri sekitar
400 - 480 dirham kepada Fatimah sebagai mahar.
 

kutuss emas

freshman
Joined
Jun 5, 2012
Messages
22
Points
0
yup..betul tu tuan..dah jadi trend skrg ni.dan trend tu trend yg baik=)
betul tu..sy pon sokong sbb masa kawin hari tu sy guna dinar sbg hantaran...dulu xde emas 1gram...dinar je yg ada...skrg ni bila emas 1gram dah klua senang sikit nak memiliki emas...adik sy plak buat hantaran guna dirham..memang gempak..sebab perak murah sikit...dia bli banyak so dia punya hantaran mcm hiasan dari perak...cantik giler...
 

ikram.adi

Newbie
Joined
Feb 25, 2011
Messages
505
Points
0
Saya nak kongsi isi penting dari talk yang beliau
bagi di Sunway Convention Center 30/5/2012:

1. Menjangka Krisis Ekonomi Global pada 2016
2. Peperangan dengan Iran dalam jangka masa 2 tahun sebab Iran tak nak stop program nuklear
3. Lima aset yang berharga semasa krisis: Emas, makanan, senjata, hartanah & tenaga (oil)
4. Cara beliau generate kekayaan: Income dari BISNES digunakan untuk pinjam duit beli HARTANAH. Cashflow dari hartanah disimpan dalam bentuk KOMODITI (gold/silver/oil). Tiada simpanan dalam bentuk tunai
5. Sangat menitik beratkan pelepasan cukai dalam bisnes dan pembelian hartanah

------------------------------
Rakan Silver Anda
Ikram Adi
[url]www.PelaburanSilver.com[/URL]
------------------------------
 
Last edited:

kutuss emas

freshman
Joined
Jun 5, 2012
Messages
22
Points
0
Emas bukan medium terbaik utk generate income,

Kalau anda bekerja.. Bekerja lah dongan produktif, boleh dapat bonus kalau KPI bagus..

Kalau anda berniaga, berniagalah bersungguh2 untuk dapat lebih profit..

Hasil income tadi asingkan 10% utk simpan cash, 10% simpan emas, 10% beli saham..

Jangan bazirkan masa kaji analysis harga emas, kalau xde modal besar..

Nabi Muhammad ajar utk simpan emas dan perak, bukan ajar suruh pajak emas, bukan ajar suruh hutang emas, ikut ajaran baginda, emas dapat sunnah dapat..

like kami di facebook http://www.facebook.com/KutussEmas
 

ikram.adi

Newbie
Joined
Feb 25, 2011
Messages
505
Points
0
Emas bukan medium terbaik utk generate income,

Kalau anda bekerja.. Bekerja lah dongan produktif, boleh dapat bonus kalau KPI bagus..

Kalau anda berniaga, berniagalah bersungguh2 untuk dapat lebih profit..

Hasil income tadi asingkan 10% utk simpan cash, 10% simpan emas, 10% beli saham..

Jangan bazirkan masa kaji analysis harga emas, kalau xde modal besar..

Nabi Muhammad ajar utk simpan emas dan perak, bukan ajar suruh pajak emas, bukan ajar suruh hutang emas, ikut ajaran baginda, emas dapat sunnah dapat..
Setuju dengan pendapat kutuss emas, cuma saya
nak tambah yang simpanan emas/perak tak generate dividen.

Kalau nak generate income dengan emas boleh,
kena la berniaga emas :)
 
Top