PRE LAUNCH! Rahsia Surat Perjanjian! Wajib Anda MILIKI SEKARANG!

Hafiz Mansor

freshman
Joined
Oct 2, 2012
Messages
53
Points
0
View attachment 3-cover-ebookSJ.jpg

Anda nak beli sekarang ebook ini?

Rileks..
Rileks..
Rileks..

Sebelum anda dapatkan ebook ni, baca dulu PERKARA PENTING yang
ingin saya sampaikan di bawah. Tak baca rugi sesangat!
Dalam kehidupan kita seharian, kita banyak berurusan dengan pelbagai
perjanjian seperti:

...******** wang,
...sewa rumah,
...sewa kereta,
...sewa kedai,
...jual beli kenderaan,
...pinjam barang
...dan sebagainya.


-----------------------------------------------------------------------------------------------
KENYATAAN: Ramai orang DITIPU dalam deal-deal seperti ini!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ditipu yang melibatkan kerugian dan kemusnahan!

- Rugi wang ringgit!
- Rugi masa..
- Bisnes hancuss!
- Family kacau bilau!
- Hutang keliling pinggang!
- Yang lebih buruk lagi, ada yang sanggup membunuh diri!

Menakutkan...

Kenapa mereka mudah ditipu? Sebab utama adalah kerana

"Tiada surat perjanjian, atau Agreement Letter!.”


“Alah, sedia surat agreement aje, apa susahnya!” - Anda berkata begitu?

-Cari je kat google, dapat la format surat perjanjian! Memang ada, tetapi
kebanyakannya surat perjanjian yang tidak sesuai dan perlu diolah semula.
Banyak dalam English dan juga bahasa Indonesia. Tak sesuai digunakan
di Malaysia! Lagipun, sudah pasti formatnya berbeza dengan format yang
digunakan di Malaysia.


-Nak upah peguam? Jika anda banyak duit untuk upah penyediaan satu
surat perjanjian saja, boleh saja! Tu belum kira kos minyak motor pergi pejabat
peguam, masa yang diluangkan. Lagipun peguam malas nak layan anda yang
hanya nak bagi duit berapa ratus je untuk diorang. Baik diorang layan klien
yang bayar ribuan ringgit!

-“Nak buat sendiri je, hentam kromo. Janji ada surat perjanjian.” Anda nak
buat camni? Isshhh..Bahaya! Anda dalam bahaya! Risiko surat perjanjian anda
tak laku, dan tak boleh digunapakai dalam perundangan. Sudah pasti anda
sangat senang ditipu! Kalau ditipu ribuan ringgit, terngaga anda melihat surat
perjanjian anda yang tak boleh digunapakai tu.


-----------------------------------------------------------------------------------------------
“Habis tu bagaimana? Susah la ini macam! Siapa mahu bantu?
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Who Am i ?

View attachment aa2.jpg

Siapa saya? Saya bernama Hafiz Mansor dimana saya merupakan Usahawan
Telekomunikasi dan merupakan Dealer berdaftar kepada Maxis, Celcom,
Tune Talk dan Mobile Money International.Saya sudah berniaga mempunyai
kedai hampir 7 tahun di Kuala Lumpur .

Saya juga seperti anda juga dahulu. Tidak tahu dan langsung tak ambil tahu
kepentingan surat perjanjian sehinggalah saya DITIPU HIDUP-HIDUP! Ditipu
oleh sahabat-sahabat baik saya dan juga penyedia servis.

Hutang saya giler bab* banyak! Sakit kepala!


RM387k....

Siapa tak giler kena macam saya ni!

Saya berhutang besar disebabkan “orang berhutang atas nama saya” dan
juga surat perjanjian yang tak lengkap. Sahabat baik saya menipu saya!

Akibatnya, saya terpaksa:
-Berhutang besar...
-Kredit kad kena potong..
-Turun naik mahkamah
-Jual segala aset yang ada
-Panggilan dari bank tak henti2..

Orang lain berhutang, saya yang menanggung azabnya! Sahabat
baik saya melarikan diri, dan buat tak tau aje..

Hidup saya memang tertekan. Hilang segalanya!

Inilah kesilapan terbesar saya dalam hidup! Puncanya..


-----------------------------------------------------------------------------------------------
TIADA SURAT PERJANJIAN YANG LENGKAP.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Apapun, saya cuba bangkit semula. Mula merangkak kembali..

Tapi saya lebih berhati-hati..

Beberapa orang sahabat peguam saya menasihatkan saya supaya sediakan
SURAT PERJANJIAN setiap kali berurusan dengan mana-mana pihak yang
melibatkan wang ringgit.

Setiap urusan saya, saya akan sediakan surat perjanjian..
Dan saya rasa, saya juga patut bantu orang lain dalam menyediakan
SURAT PERJANJIAN ataupun AGREEMENT LETTER.

Sejak dari itu, saya mengambil inisiatif mengkaji dan mempelajari bagaimana
membuat surat perjanjian dan bertemu beberapa orang rakan peguam untuk
memberi pandangan dan khidmat nasihat.

Walaupun saya mengambil masa yang agak lama untuk disiapkan,
sekurang-kurangnya, saya dapat membantu anda untuk tidak jadi seperti
saya dan orang lain mempergunakan anda untuk kepentingan diri sendiri.


-----------------------------------------------------------------------------------------------
Kenapa pentingnya ebook Surat Perjanjian ini?
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Sebab ia dapat membantu menyelesaikan ramai orang yang ada masalah
berkaitan perjanjian. Masalah yang selalu dihadapi:

# Ditipu orang - memang ramai senang-senang ditipu! Sebabnya tiada
agreement letter ni lah! Ataupun surat perjanjian tak tepati syarat.
# Tiada surat perjanjian dan tak tahu nak buat. Anda tahu buat surat perjanjian?
Saya jamin anda juga tak tahu.
# Ada yang tahu buat tapi surat perjanjian tidak lengkap. Bagaimana nak buat
yang lengkap ye?
# Nak upah peguam mahal dan ambil masa sebab peguam banyak kes
untuk selesaikan

Sebab itu saya hasilkan ebook Rahsia Surat Perjanjian ini.

Nak tak jika saya bongkarkan Rahsia 17 Surat Perjanjian + 2 bonus
surat rasmi penting
seperti:

# Surat Perjanjian Beli Kenderaan
# Surat Perjanjian Katering Sajian Makanan
# Surat Perjanjian Kereta Sewa
# Surat Perjanjian Kerjasama Perniagaan
# Surat Perjanjian Pelaburan Perniagaan
# Surat Perjanjian Pembinaan Website
# Surat Perjanjian Penggunaan Barang
# Surat Perjanjian Baiki Barang
# Surat Perjanjian ******** Kewangan Bayaran Bulanan
# Surat Perjanjian ******** Kewangan Cagaran
# Surat Perjanjian ******** Kewangan Cheque
# Surat Perjanjian ******** Kewangan Tunai
# Surat Perjanjian Sambung Bayar Kenderaan
# Surat Perjanjian Sewa Kedai Penyewa Dan Pemilik Kedai
# Surat Perjanjian Sewa Rumah Penyewa Dan Pemilik Rumah
# Surat Perjanjian Upah Kerja Rekabentuk
# Surat Perjanjian Wang Simpanan KUTU
# Surat Kebenaran Kenderaan (Bonus)
# Surat Kontrak Kerja (Bonus)


-----------------------------------------------------------------------------------------------
Siapa yang memerlukan Surat Perjanjian?
-----------------------------------------------------------------------------------------------
# Semua manusia yang berurusan sesama manusia. Anda manusia kan? (joking)
# Usahawan-usahawan
# Orang yang memberi sewa rumah, sewa kedai, sewa kenderaan
# Orang yang memberi ******** kewangan, ******** barang


-----------------------------------------------------------------------------------------------
Kenapa anda perlu tahu Rahsia Surat Perjanjian ini?
-----------------------------------------------------------------------------------------------
# Elakkan diri sendiri dari ditipu
# Membantu keluarga, sahabat dan juga jiran dari dimanipulasi
# Berbaloi untuk ilmu, dapat digunakan sehingga selagi ada undang-undang
# Mudah untuk difahami. Terdapat penerangan dalam gambarajah dan jadual
# Dibekalkan sekali Surat Perjanjian dalam bentuk Microsoft Word untuk
memudahkan anda mengedit semula surat
# Dibekalkan panduan untuk membuat surat perjanjian

Memperkenalkan...

Rahsia Surat Perjanjian..


View attachment 3-cover-ebook-prelaunch1b.jpg

Saya explain skit..

Ebook ini dibahagikan kepada 3 modul utama:

Modul 1: Pengenalan tentang surat perjanjian. Di sini anda ketahui
asas-asas berkaitan perjanjian. Tak tahu asas, bahaya! Anda juga bakal
tahu flow chart bagaimana proses buat surat perjanjian dan juga flow chart
“apa nak buat” jika ada pihak langgar perjanjian. Ini penting!

Modul 2: Panduan bagaimana menulis 17 jenis surat perjanjian yang
mana ianya melibatkan surat perjanjian:

1. Surat Perjanjian Beli Kenderaan
2. Surat Perjanjian Katering Sajian Makanan
3. Surat Perjanjian Kereta Sewa
4. Surat Perjanjian Kerjasama Perniagaan
5. Surat Perjanjian Pelaburan Perniagaan
6. Surat Perjanjian Pembinaan Website
7. Surat Perjanjian Penggunaan Barang
8. Surat Perjanjian Baiki Barang
9. Surat Perjanjian ******** Kewangan Bayaran Bulanan
10. Surat Perjanjian ******** Kewangan Cagaran
11. Surat Perjanjian ******** Kewangan Cheque
12. Surat Perjanjian ******** Kewangan Tunai
13. Surat Perjanjian Sambung Bayar Kenderaan
14. Surat Perjanjian Sewa Kedai Penyewa Dan Pemilik Kedai
15. Surat Perjanjian Sewa Rumah Penyewa Dan Pemilik Rumah
16. Surat Perjanjian Upah Kerja Rekabentuk
17. Surat Perjanjian Wang Simpanan KUTU
18. Surat Kebenaran Kenderaan (Bonus)
19. Surat Kontrak Kerja (Bonus)

Modul 3: Template dalam word, anda boleh gunakan terus template ini
untuk surat perjanjian anda. Mana nak cari? Template ini membantu anda.


“ Woi Hafiz! Jangan cakap banyak! Saya nak tahu harga ebook ni
sekarang. Tak sabar nak milikinya!”


Sabar ye...Anda akan milikinya sebentar lagi..

View attachment 3-cover-ebook-prelaunch1.jpg

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Bagaimana nak beli?
-----------------------------------------------------------------------------------------------

1.Bank in RM67 ke akaun di bawah:
Maybank
Nama Akaun:Graviti Niaga Enterprise
No.Akaun:564780001374
3rd party email: [email protected]

CIMB
Nama Akaun: Graviti Niaga Enterprise
No.Akaun: 14420007760052
3rd party email: [email protected]

2.Dah bank in, sila hantar email kepada saya di [email protected]
Tajuk email: Belian Pre Launch Rahsia Surat Perjanjian
Bukti pembayaran: Masa, bank apa, kaedah pembayaran dan email anda


3.Selepas saya sahkan bayaran anda, saya akan emailkan ebook ke email anda.

Jadi apa tunggu lagi? BERTINDAK SEKARANG! Saya gerenti anda sangat
perlukannya! PEMBELIAN ANDA BERBALOI, JAMINAN PULANGAN WANG KEMBALI
30 HARI SEKIRANYA ANDA TAK BERPUAS HATI DENGAN CONTENT EBOOK INI.


Sekian.

Hafiz Mansor
FB: www.facebook.com/hafiz.mansor1
Email: [email protected]


EBOOK INI TELAH TAMAT HARGA PRE-LAUNCH. TERIMA KASIH KEPADA YANG TELAH MEMILIKI EBOOK INI. HARGA SEKARANG RM127. SILA LAYARI www.suratjanji.com
 
Last edited:

Hafiz Mansor

freshman
Joined
Oct 2, 2012
Messages
53
Points
0
Terdapat 3 Modul Rahsia Surat Perjanjian ini. Antara isi kandungan Ebook ini:

Modul 1:
1. Dari Meja Penulis
2. Dari Meja Peguam
3. Antara Kes-kes Penipuan
4. Kenapa Mudah Ditipu
5. 6 Sebab Kenapa Perlu Ada Surat Perjanjian
6. Apa Itu Surat Perjanjian
7. Apa Itu Kontrak
8. Ciri-Ciri Asas Kontrak
9. Surat Perjanjian dan Surat Rasmi Yang Popular:-
• Surat Perjanjian Kerjasama
• Surat Perjanjian Kerja
• Surat Perjanjian Sewa Rumah / Kedai
• Surat Perjanjian Hutang
• Surat Perjanjian jual Beli Kenderaan
• Surat Izin Kebenaran
• Surat Permohonan Pertukaran Tempat Kerja
• Surat Rasmi Memohon Cuti
• Surat Rasmi Letak Jawatan
• Surat Permohonan Kerja

10. Salah Faham Kita Terhadap Perjanjian
11. Proses Surat Perjanjian
12. Apa Itu Duti Setem
13. Proses Tindakan Jika Melanggar Perjanjian
14. Selesai Perjanjian

Modul 2:
1. Pengenalan Modul 2
2. Perkara Yang Anda Perlu Tahu Untuk Menulis Surat Perjanjian
3. Panduan Menulis Surat Perjanjian
4. Penerangan 17 Jenis Contoh-Contoh Surat Perjanjian
5. Surat-Surat Perjanjian:-
-Surat Perjanjian Beli Kenderaan
-Surat Perjanjian Katering Sajian Makanan
-Surat Perjanjian Kereta Sewa
-Surat Perjanjian Kerjasama Perniagaan
-Surat Perjanjian Pelaburan Perniagaan
-Surat Perjanjian Pembinaan Website
-Surat Perjanjian Penggunaan Barang
-Surat Perjanjian Baiki Barang
-Surat Perjanjian ******** Kewangan Bayaran Bulanan
-Surat Perjanjian ******** Kewangan Cagaran
-Surat Perjanjian ******** Kewangan Cheque
-Surat Perjanjian ******** Kewangan Tunai
-Surat Perjanjian Sambung Bayar Kenderaan
-Surat Perjanjian Sewa Kedai Penyewa Dan Pemilik Kedai
-Surat Perjanjian Sewa Rumah Penyewa Dan Pemilik Rumah
-Surat Perjanjian Upah Kerja Rekabentuk
-Surat Perjanjian Wang Simpanan KUTU
-Surat Kebenaran Kenderaan (BONUS)
-Surat Kontrak Kerja (BONUS)

Modul 3:
17 Template dalam Microsoft Word. Boleh diolah (edit) semua mengikut panduan atau mengikut apa saja perjanjian yang berkaitan.
Template surat perjanjian: -
-Surat Perjanjian Beli Kenderaan
-Surat Perjanjian Katering Sajian Makanan
-Surat Perjanjian Kereta Sewa
-Surat Perjanjian Kerjasama Perniagaan
-Surat Perjanjian Pelaburan Perniagaan
-Surat Perjanjian Pembinaan Website
-Surat Perjanjian Penggunaan Barang
-Surat Perjanjian Baiki Barang
-Surat Perjanjian ******** Kewangan Bayaran Bulanan
-Surat Perjanjian ******** Kewangan Cagaran
-Surat Perjanjian ******** Kewangan Cheque
-Surat Perjanjian ******** Kewangan Tunai
-Surat Perjanjian Sambung Bayar Kenderaan
-Surat Perjanjian Sewa Kedai Penyewa Dan Pemilik Kedai
-Surat Perjanjian Sewa Rumah Penyewa Dan Pemilik Rumah
-Surat Perjanjian Upah Kerja Rekabentuk
-Surat Perjanjian Wang Simpanan KUTU
-Surat Kebenaran Kenderaan (BONUS)
-Surat Kontrak Kerja (BONUS)
 

Bigboss87

freshman
Joined
Apr 6, 2011
Messages
47
Points
6
menarik ni, awak ni dulu kerja apa sebelum business??
 

Bigboss87

freshman
Joined
Apr 6, 2011
Messages
47
Points
6
Aku ada terpikir la pulak, biasanye orang jual ebook ni ada link ke landing page, awat hang tak dak?, awat promote kat thread??
 

Hafiz Mansor

freshman
Joined
Oct 2, 2012
Messages
53
Points
0
saya kerja kartunis sambilan dulu dkt karangkraf.. lpas tu terjebak bisnes secara tidak sengaja.. hehe :D
 

abutalib

Senior
Joined
Dec 29, 2010
Messages
4,058
Points
0
Tuan Hafiz tak sediakan ministe ker...kalau ada surat jualan

menambah keyakinan prospek untuk membeli... :)
 

Hafiz Mansor

freshman
Joined
Oct 2, 2012
Messages
53
Points
0
Bagus juga ne kalau ada affiliate,boleh join. Pernah buat entry yang berkaitan dengan surat perjanjian .

Affiliate akan ada tak lama lagi.. Permintaan tinggi terhadap ebook ni. Perima kasih kepada yg dah beli.
 

Hafiz Mansor

freshman
Joined
Oct 2, 2012
Messages
53
Points
0
Tuan Hafiz tak sediakan ministe ker...kalau ada surat jualan

menambah keyakinan prospek untuk membeli... :)

Minisite dalam proses.. Sy ikut step by step cara sifoo saya.. Insyaallah dlm masa terdekat akan siap minisite.:D
 
Top