PR korang paling tinggi? Fake PR?

Joined
Dec 15, 2007
Messages
1,377
Likes
6
Points
38
Offline
#1
Salam, korang punyer blog atau website yang paling tinggi berapa yer?
Cuba test guna website ni
Check Page Rank
dan bagitau kat sini. :)
Kalau keluar kata fake page rank, ketahuilah bahawa pagerank anda tu fake..heheh..

Kalau website aku tl.my dia kata
Name: tl.my
Pagerank is valid! Ni link ke result aku nyer
 
Joined
Jan 14, 2008
Messages
2,129
Likes
4
Points
38
Age
32
Offline
#4
kenapa aku check sellau kat mane-mane kan

Google PageRank for: juniorim.com 0/10
Google PageRank for: juniorim.com - Sumber informasi perniagaan 0/10
DMOZ.org listed? Not Listed
Google Directory listed? Not Listed
Yahoo! Directory listed? Not Listed

macamana nak bagi page rank kita tinggi dan kat kenapa google dan yahoo.dorectory not been listed??
 
Joined
Jan 14, 2008
Messages
2,129
Likes
4
Points
38
Age
32
Offline
#5
kenapa aku check sellau kat mane-mane kan

Google PageRank for: juniorim.com 0/10
Google PageRank for: juniorim.com - Sumber informasi perniagaan 0/10
DMOZ.org listed? Not Listed
Google Directory listed? Not Listed
Yahoo! Directory listed? Not Listed

macamana nak bagi page rank kita tinggi dan kat kenapa google dan yahoo.dorectory not been listed??
 
Joined
Dec 15, 2007
Messages
1,377
Likes
6
Points
38
Offline
#6
Page rank 4. Tapi dia kata not listed in google directory. Nape eh?
http://checkpagerank.ws/?txt_url=http://www.studiomuslim.com&Submit=
Sebab mmg tak listed kat Google Directory la..:) Kalau Google Engine Search memang ada terindex. Google directory lain sikit. Dia macam ikut DMOZ directory. Human edited directory lah katakan. Aku kurang sesuai nak explain benda directory2 ni.Baik tanya Alang the Great.
Yahoo! Directory - Wikipedia, the free encyclopedia
Kalau Yahoo directory lak kena bayar $299USD kalau nak included dalam directory diorang. Makan duit orang betul..
Apapun PR4 to mantap2. :p

kenapa aku check sellau kat mane-mane kan

Google PageRank for: juniorim.com 0/10
Google PageRank for: juniorim.com - Sumber informasi perniagaan 0/10
DMOZ.org listed? Not Listed
Google Directory listed? Not Listed
Yahoo! Directory listed? Not Listed

macamana nak bagi page rank kita tinggi dan kat kenapa google dan yahoo.dorectory not been listed??
Kalau nak PageRank tinggi kena content mantap, ada quality PR backlink dari website lain.
Tgk explanantion kat atas ttg directory.
Baguih2..mantap2.. Alexa rank pun ok gak..
 
Joined
May 4, 2007
Messages
612
Likes
0
Points
16
Age
32
Offline
#7
kenapa aku check sellau kat mane-mane kan

Google PageRank for: juniorim.com 0/10
Google PageRank for: juniorim.com - Sumber informasi perniagaan 0/10
DMOZ.org listed? Not Listed
Google Directory listed? Not Listed
Yahoo! Directory listed? Not Listed

macamana nak bagi page rank kita tinggi dan kat kenapa google dan yahoo.dorectory not been listed??
Bro blog kena selalu update ler. Dan pastikan ada artikel yang berkualiti. Baru ada orang mahu letak link kita.
 
Joined
Mar 14, 2006
Messages
270
Likes
5
Points
18
Offline
#11
selalunya kalau site korang guna forum, PR mmg liat nak naik. sbb forum ni content dinamik dan google kurang gemar.

tapi kalau forum aktif mmg cepat index sbb google suka new dan fresh contents.
 
Joined
Dec 15, 2007
Messages
1,377
Likes
6
Points
38
Offline
#12
Nice..Ni guna yang version2 atau 3?
mantap and clean. Memang bestlah directory kau.:)
Aku dah submit dah satu link utk tl.my harap bleh approve. Aku susah sikit nak edit utk reciprocal link harap takpa.


selalunya kalau site korang guna forum, PR mmg liat nak naik. sbb forum ni content dinamik dan google kurang gemar.

tapi kalau forum aktif mmg cepat index sbb google suka new dan fresh contents.
OIC. Aku ingat ke sebab banyak sangat outbound link atau gapo. Tapi WC ada 11 jer outbound link(http://www.nuffnang.com.my/http://w...ele-portal.de/http://www.ubiquityhosting.com/) and CG takder terus.
 
Joined
Jul 18, 2007
Messages
1,102
Likes
3
Points
38
Offline
#15
Nice..Ni guna yang version2 atau 3?
mantap and clean. Memang bestlah directory kau.:)
Aku dah submit dah satu link utk tl.my harap bleh approve. Aku susah sikit nak edit utk reciprocal link harap takpa.
version 3.3, nanti aku addkan, tapi tengah buat pengubahsuaian lagi tu...

terima kasih kerana submit site bro...
 
Joined
Nov 6, 2006
Messages
530
Likes
3
Points
18
Offline
#17
PR5! :D

Takde sesapa lagi ke nak participate utk analysis PR mereka?
Cara lain untuk menaikkan PR adalah dgn sponsor theme aku nak letak utk free download ni. tgk page sini
http://www.wangcyber.com/forum/pern...ikkan-page-rank-anda-dengan-4.html#post118365
free wordpress theme bagus utk naikkan PR tapi kalau nak release theme, takyah letak sponsored link, letak je kita sbg designer link. Kalau nak buat sponsored link utk wordpress theme gk, jgn letak langsung kita sebagai designer, jangan associatekan diri kita dengan website2 yg sesetengahnya dodgy. Lagi bagus kalau theme tuh betul2 berkualiti, sebab org sentiasa kasi backlink (review dari theme user, wp theme collector, featured themes etc)

Kalau tak tau nak buat wordpress theme, mintak designer yang power2 utk buat wordpress theme khas utk kita. Contoh designdisease.com. Aku perasan smashingmagazine.com selalu mintak designdisease buatkan theme utk direlease atas nama smashingmagazine. Problemnya ongkos je la :D

Nak tanya...
Apa maksud Alexa rank?
cuba tgk kt alexa.com, lagi sket value lagi bagus :)
 
Last edited:
Joined
Jun 9, 2007
Messages
295
Likes
0
Points
16
Age
32
Offline
#18
sy PR3 je... huhu

nak tanya:
pagerank ni berbeza ikut domain ke? if subdomain?

contoh,
domain: "yourdomain.com" = PR5,
subdomain: "sub.yourdomain.com" pun PR5 jugak ke?
kalau "yourdomain.com/sub" ??
 
Joined
Nov 6, 2006
Messages
530
Likes
3
Points
18
Offline
#19
sy PR3 je... huhu

nak tanya:
pagerank ni berbeza ikut domain ke? if subdomain?

contoh,
domain: "yourdomain.com" = PR5,
subdomain: "sub.yourdomain.com" pun PR5 jugak ke?
kalau "yourdomain.com/sub" ??
setiap page PR lain2.
 
Top