Port Nak Cari TV Shows..

Joined
Oct 21, 2008
Messages
186
Likes
2
Points
18
Offline
#1
Salam WC..

Aku sebenarnya bercadang nak setup 1 site pasal english tv shows ni tapi problem aku ialah aku tak tahu dekat mana nak cari port-port untuk dapatkan english tv shows ni semua.

Aku nak cari port-port yang ade letak pasal tv shows ni dan yang boleh embedd video tu so bolehla aku letak kat blog. Aku tahu ramai kat sini yang buat tvshows blog ni dan harap korang semua dapat sharelah ye macam mana nak dapatkan tvshows tu semua..

Tq..
 
Last edited:

idan

freshman
Joined
Oct 14, 2009
Messages
342
Likes
1
Points
0
Offline
#4
tengok sidereel.com , banyak vblog kat sana. Boleh amik episode summary + embed code sekali. And boleh gak summit url blog bro kat sana untuk dapatkan instant traffic.

Alternative lain..dari zshare. boleh check di fastpasstv.com/tv .
 
Joined
Oct 21, 2008
Messages
186
Likes
2
Points
18
Offline
#6
tengok sidereel.com , banyak vblog kat sana. Boleh amik episode summary + embed code sekali. And boleh gak summit url blog bro kat sana untuk dapatkan instant traffic.

Alternative lain..dari zshare. boleh check di fastpasstv.com/tv .

Tq bro idan..

Dapat jugak sumber-sumber nak setup vblog ni.. :)
 
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,464
Likes
3
Points
38
Offline
#7
cuba tanya abang engshahrul... pemilik drama-melayu.com
Aku embed code cerita melayu saja. X tahu cerita english nak dpt mana.
English TV show dh byk site org buat, aku buat cerita2 Melayu je. Mana2 cerita yg x dpt embed, aku upload kat unlimited hosting sendiri.
 

idan

freshman
Joined
Oct 14, 2009
Messages
342
Likes
1
Points
0
Offline
#10
Maksud bro?

Pasal bandwidth semua tu ke??
ya ya.. semualah yang berkaitan. Nak cakap pon aku tak pandai. takot bila dah buat..macam2 plak masalah yang muncul. bandwidth limit ke, load slow sangat ke.. video asik kena delet ke.. space makan terlalu banyak ke.. isu copyright ke..kalo dah prepare awal2.. senang skit.
 
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,005
Likes
0
Points
0
Offline
#12
kalau setakat embed code dari site lain takyah risau pasal bandwitdh..

tapi kalau letak video kat hosting sendiri kene la guna unlimited bandwitdh..
 
Top