Poligami, anda setuju ke tak setuju?

asasindino

freshman
Joined
Dec 25, 2009
Messages
1,393
Points
38
susah nk cakap..kalu bg pihak lelaki setuju..kalu pihak perempuan msti dorang x setuju
 

abutalib

Senior
Joined
Dec 29, 2010
Messages
4,058
Points
0
Poligami ni memang pantang didengar oleh kaum wanita khususnya...
 

Abang Internet

freshman
Joined
Dec 5, 2007
Messages
925
Points
18
saya setuju.ia dibenarkan dlm islam.
tapi memilih untuk tak nak berpoligami.
dah mampu nanti,itu bab lain.
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
Aku hanya perlukan isteri seperti Katie Melua.. itu bagaikan memeliki 1000 isteri..
 

KISS

freshman
Joined
Nov 22, 2010
Messages
617
Points
0
aku setuju je poligami ... kena tengok atas niat la
 

haqimie

freshman
Joined
May 9, 2010
Messages
120
Points
0
kalu kene caranya memang bagus bermadu :)

kalau xkene dengan caranya hancur :)

apapun bagi mereka yang ingin bermadu perlu kepada 3 perkara:-

1- ilmu(bab poligami)
2- kewangan yang cukup
3- dan sihat mental dan fizikal

memang ramai yang ingin bermadu tapi xtahu caranya.
sebenarnya memang mudah untuk berpoligami di Malaysia tetapi ramai yang tidak tahu...
tetapi jika mempunyai masalah untuk berkahwin diMalaysia DiThailand juga ada jalan yang mudah dan selamat untuk berpoligami dan Mendaftar di malaysia :)
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
Nabi bermadu sebab tanggujawab..
tapi ramai yg bermadu sebab nafsu..
beza tu.. hal2 sunnah lain seperti solat dan soon on tak buat...
tapi time madu beriya2 pulak dia... (sesetengah orang la)

kalau aku.. terus terang aku cakap.. aku "tak mampu"...
so better 1 sudah ..
 

zaihid

freshman
Joined
Jul 3, 2011
Messages
332
Points
0
Sebenarnya poligami bukan satu ada atau kebiasaan dalam masyarakat melayu. Sebab tu ramai wanita tak setuju walaupun nya halal. Tidak seperti di negara Arab sana, poligami adalah satu kebiasaan malah menjadi satu adat turun menurun. Wallahualam.
 

abutalib

Senior
Joined
Dec 29, 2010
Messages
4,058
Points
0
Nak berpoligami kena tahu apa maksud & konsep poligami
 

shaifulazhan

Senior
Joined
Dec 1, 2009
Messages
1,705
Points
38
Saya setuju!

Tapi, bila bincang dengan kaum wanita,
biasa mereka katakan,

"Kenapa nak perempuan lain?"

"Kenapa nak kahwin lain?"

"Apa yang kurangnya saya?"
 
Top