Plup! Jatuh sudah handphone ku

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
159
Points
18
Salam korang,

Aku nak cerita kat korang sikit hari ni… mohon bantu aku.

Sekarang kan musim hujan.. petang-petang je mesti hujan. Hari Rabu lepas masa aku kalut-kalut nak balik handphone aku jatuh masuk dalam lecak air.. Mula-mula phone aku tu okay je, tapi bila dah sampai rumah.. phone aku mati. Letak dekat beras tak on.

Makanya, aku sekarang tgh cari phone yg murah-murahonline… Tapi byk sgt nak tgk.. Korang cer bagitau biasa nya nak cari kat mana?
 

ohana

freshman
Joined
Aug 30, 2018
Messages
8
Points
1
Age
32
Salam korang,

Aku nak cerita kat korang sikit hari ni… mohon bantu aku.

Sekarang kan musim hujan.. petang-petang je mesti hujan. Hari Rabu lepas masa aku kalut-kalut nak balik handphone aku jatuh masuk dalam lecak air.. Mula-mula phone aku tu okay je, tapi bila dah sampai rumah.. phone aku mati. Letak dekat beras tak on.

Makanya, aku sekarang tgh cari phone yg murah-murahonline… Tapi byk sgt nak tgk.. Korang cer bagitau biasa nya nak cari kat mana?
u blh try cari kat carousell...sana ade jual pelbagai handphone murah...
 

snowsnow

freshman
Joined
Aug 30, 2018
Messages
13
Points
1
Age
30
u blh try cari kat carousell...sana ade jual pelbagai handphone murah...
ya betol2...handphone jual kat carousell mmg murah...condition phone masih lagi tip top dan sesetengah ada lagi warranty...
 

oatoat

freshman
Joined
Aug 28, 2018
Messages
8
Points
1
ya betol2...handphone jual kat carousell mmg murah...condition phone masih lagi tip top dan sesetengah ada lagi warranty...
Handphone murah jual kat Carousell tu semua terpakai punya ke? Ada tak yg jual baharu punya?
 

ohana

freshman
Joined
Aug 30, 2018
Messages
8
Points
1
Age
32
Handphone murah jual kat Carousell tu semua terpakai punya ke? Ada tak yg jual baharu punya?
kebanyakannya adalah handphone terpakai...Kalau u nak cari yg baru, u blh tengok kat deskripsi produk sana pilih yg tulis "new"...
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
77
Points
8
Age
30
kebanyakannya adalah handphone terpakai...Kalau u nak cari yg baru, u blh tengok kat deskripsi produk sana pilih yg tulis "new"...
handphone terpkai tu mana tau dia elok ke tdk, ade sikit takut nanti masa deliver handphone tu terjatuh rosak..knp x nak beli kat kedai?
 

Zakuan123

freshman
Joined
Nov 15, 2017
Messages
61
Points
8
Age
27
handphone terpkai tu mana tau dia elok ke tdk, ade sikit takut nanti masa deliver handphone tu terjatuh rosak..knp x nak beli kat kedai?
aq pernah beli dr Carousell.. handphone baru, elok jer 3 hari sampai kat rumah
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
77
Points
8
Age
30
aq pernah beli dr Carousell.. handphone baru, elok jer 3 hari sampai kat rumah
rasanya i x kan beli handphone dr online, selain handphone ape benda lg ade jual kat Carousell?
 

Zakuan123

freshman
Joined
Nov 15, 2017
Messages
61
Points
8
Age
27
rasanya i x kan beli handphone dr online, selain handphone ape benda lg ade jual kat Carousell?
ade furniture terpkai, baju terpakai dll...
aq pernah beli furniture terpkai, baju terpkai dan handphone terpkai jer, yg lain2 x pernah beli
 

Nur Sulehah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
55
Points
6
handphone terpkai tu mana tau dia elok ke tdk, ade sikit takut nanti masa deliver handphone tu terjatuh rosak..knp x nak beli kat kedai?
u blh chat dgn seller tanya pasal condition handpon tu sblm beli...kalau u takut handpon tu rosak masa delivery, u blh meet up dgn seller utk ambik handpon tu.
 

Fatin Nabilah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
42
Points
8
Age
31
u blh chat dgn seller tanya pasal condition handpon tu sblm beli...kalau u takut handpon tu rosak masa delivery, u blh meet up dgn seller utk ambik handpon tu.
bukan sahaja boleh chat dgn seller, u jugak pakai private chat tu utk nego harga dengan seller.
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
77
Points
8
Age
30
u blh chat dgn seller tanya pasal condition handpon tu sblm beli...kalau u takut handpon tu rosak masa delivery, u blh meet up dgn seller utk ambik handpon tu.
susah payah lah, lbh baik beli pon dr kedai ataupun lowyat
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
77
Points
8
Age
30
ade furniture terpkai, baju terpakai dll...
aq pernah beli furniture terpkai, baju terpkai dan handphone terpkai jer, yg lain2 x pernah beli
har, beli baju terpakai? knp x mau beli yg baru punya??
 
Top