Pinjaman Rumah + Ubah suai rumah

Joined
Feb 13, 2009
Messages
311
Likes
0
Points
18
Offline
#1
Salam WC Members,

Saya nak tanya ni, saya ada target sebuah rumah yang harganya RM100k. Boleh tak kalau saya nak loan RM150k? Lebihan 50k tu untuk saya buat ubah suai rumah. Kalau boleh, boleh tunjuk ajar macam mana?

TQ :)
 

anol

freshman
Joined
Dec 10, 2014
Messages
1
Likes
0
Points
0
Offline
#2
assalam,
saya pernah buat cani dulu tapi depend pada value rumah tu pada bank. kalu bank boleh value tinggi nanti buleh buat pinjaman tinggi tp kalu value bank rendah susah sikit la. Tapi tu tahun 2008 dan area rumah kat seremban kalau kat tempat lain tak pasti lak
 
Joined
Apr 18, 2015
Messages
8
Likes
0
Points
0
Offline
#5
Kalau value rumah di pasaran (dinilai oleh jurunilai bertauliah) lebih tinggi dari harga transaksi rumah tu sudah tentu tuan boleh dapat loan yang lebih tinggi
 
Joined
Apr 24, 2015
Messages
5
Likes
0
Points
1
Offline
#7
Salam WC Members,

Saya nak tanya ni, saya ada target sebuah rumah yang harganya RM100k. Boleh tak kalau saya nak loan RM150k? Lebihan 50k tu untuk saya buat ubah suai rumah. Kalau boleh, boleh tunjuk ajar macam mana?

TQ :)
Hi EpalMuda, maksimum pinjaman perumahan yang anda boleh mendapatkan daripada pihak bank adalah 90% daripada nilai rumah yang anda ingin membeli dan adalah sukar untuk anda mendapatkan jumlah pinjaman lebih daripada nilai rumah.
 
Joined
May 14, 2015
Messages
15
Likes
0
Points
0
Offline
#8
Kalau boss nak apply loan lebih daripada 100k tapi telah rejected, x pe boleh cari saya tolong apply, janji x de senarai hitam/ctos, pinjaman bebarapa tnggi i pun boleh tolong apply dari maybank/rhb/obcb dan banyak lagi pun boleh! Sila contact saya: 0162820180 (whatsapp/sms/call)
 
Joined
May 14, 2015
Messages
27
Likes
0
Points
0
Offline
#9
Need personal loan ? We can help those who are
*low salary but high commitement
*rejected by bank
*document not strong enough

We can help you to apply a personal loan

Terms & Conditions
*not to who are in AKPK,CTOS, blacklist
*no commitment

No worry we are related to bank

For more information or interested contact:
0197509653
or
darrenyip96@gmail.com
 

estee

freshman
Joined
Nov 13, 2015
Messages
7
Likes
2
Points
3
Offline
#10
Anda boleh layari laman web Loanstreet untuk membuat perbandingan dan mencari pinjaman rumah yang paling sesuai untuk anda. Anda juga boleh memohon pinjaman peribadi untuk mengubah suai rumah. Jika anda masih mempunyai sebarang masalah atau soalan, anda boleh menghantar emel ataupun menelefon operasi Loanstreet untuk menolong anda.
Untuk pinjaman rumah: loanstreet.com.my/ms/pinjaman-perumahan
Untuk pinjaman peribadi: loanstreet.com.my/ms/personal-loan
 

estee

freshman
Joined
Nov 13, 2015
Messages
7
Likes
2
Points
3
Offline
#11
Anda boleh layari laman web Loanstreet untuk membuat perbandingan dan mencari pinjaman rumah yang paling sesuai untuk anda. Anda juga boleh memohon pinjaman peribadi untuk mengubah suai rumah. Jika anda masih mempunyai sebarang masalah atau soalan, anda boleh menghantar emel ataupun menelefon operasi Loanstreet untuk menolong anda.
Untuk pinjaman rumah: loanstreet.com.my/ms/pinjaman-perumahan
Untuk pinjaman peribadi: loanstreet.com.my/ms/personal-loan
 
Top