Pinjaman peribadi untuk student phd yang akan dapat biasiswa

papala

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
58
Likes
1
Points
8
Offline
#1
Saya akan mendaftar sebagai pelajar sepenuh masa peringkat phd di ukm pada 27/11 nie dan saya mendapat tajaan biasiswa tenaga pengajar muda uitm. Bulan2 saya akan dibayar RM2300 dari uitm dan RM900 dari Kementerian. So total dalam RM3200 untuk sebulan sepanjang pengajian saya selama 3 tahun. Masalah nya dijangka duit biasiswa akan mula masuk dalam bulan 1 or 2 .

Ada tak cara untuk saya membuat pinjaman peribadi sebelum duit biasiswa saya masuk? :">
 
Last edited:
Joined
Feb 7, 2012
Messages
119
Likes
6
Points
18
Offline
#2
Saya akan mendaftar sebagai pelajar sepenuh masa peringkat phd di ukm pada 27/11 nie dan saya mendapat tajaan biasiswa tenaga pengajar muda uitm. Bulan2 saya akan dibayar RM2300 dari uitm dan RM900 dari Kementerian. So total dalam RM3200 untuk sebulan sepanjang pengajian saya selama 3 tahun. Masalah nya dijangka duit biasiswa akan mula masuk dalam bulan 1 or 2 .

Ada tak cara untuk saya membuat pinjaman peribadi sebelum duit biasiswa saya masuk? :">
Boleh cuba apply personal loan sebab PhD mesti nak pakai duit banyak tu
 
Joined
Apr 11, 2011
Messages
91
Likes
3
Points
8
Offline
#3
Boleh cuba apply personal loan sebab PhD mesti nak pakai duit banyak tu
Kalau Ada saving boleh guna but kalau xde need to find personal loan sebab cost Mahal. Takat diploma je pun dah puluh ribu, apetah lagi yg PhD kan.
 
Joined
Feb 7, 2012
Messages
119
Likes
6
Points
18
Offline
#4
Kalau Ada saving boleh guna but kalau xde need to find personal loan sebab cost Mahal. Takat diploma je pun dah puluh ribu, apetah lagi yg PhD kan.
Betul tu. Cuba Cari loan yang senang approve and x mkn masa lama sangat utk proses
 
Joined
Nov 4, 2019
Messages
8
Likes
0
Points
1
Age
29
Offline
#5
Saya akan mendaftar sebagai pelajar sepenuh masa peringkat phd di ukm pada 27/11 nie dan saya mendapat tajaan biasiswa tenaga pengajar muda uitm. Bulan2 saya akan dibayar RM2300 dari uitm dan RM900 dari Kementerian. So total dalam RM3200 untuk sebulan sepanjang pengajian saya selama 3 tahun. Masalah nya dijangka duit biasiswa akan mula masuk dalam bulan 1 or 2 .

Ada tak cara untuk saya membuat pinjaman peribadi sebelum duit biasiswa saya masuk? :">
caranya pergi ke bank
 
Joined
Feb 7, 2012
Messages
119
Likes
6
Points
18
Offline
#9
selalunya yg senang approve ni ahlong
Tak semestinya jugak, Ada jugak company yang offer personal loan pun approve tak ambik masa lama sgt macam Yayasan ihsan rakyat
 
Last edited:
Joined
Feb 7, 2012
Messages
119
Likes
6
Points
18
Offline
#15
yayasan ihsan rakyat ni masalah lah knp suggest
masalah ape tu?sllu nye yg jd slh paham bila ada agen tak terangkan btul2 kat client ataupun client yg tak paham syarat2.sbb bnda tu kan ada black n white...sbb tu org sllu nk nasihat,bila nk sign apa2 pun msti tanya habis2 dan paham,tak kira lah loan ke insurans ke.
 
Last edited:
Joined
Feb 7, 2012
Messages
119
Likes
6
Points
18
Offline
#16
tak akn dia takde simpanan ? mcm rugi je nk buat loan tapi nanti lagi sebulan dua dia dpt duit jugak
Maybe Ada simpanan but Tak cukup that why nak buat loan. Loan pun x semestinya untuk jangka panjang je, boleh jugak loan sekejap, depend amount dipinjam
 
Last edited:
Top